Hae
My Project Is Me

Smoothiekakku

Jostain tupsahti mieleeni takavuosien hitti, smoothiekakku. Parhaat jututhan nousevat muotiin aina uudestaan eli ehkä nyt oli tämän aika. Lisäksi halusin kirjoittaa jotain vähän keveämpää, kirjaimellisesti 😉 luettavaa.

Ideahan kakussa on sama kuin missä tahansa smoothiessa; Blendaa makumieltymystesi mukaan haluamasi aineet sekaisin ja nauti. Tämä smoothiekakku sisältääkin rahkaa, marjoja (pakaste), banaania sekä mehukeittoa sekä liivatetta, jotta kakku pysyy kasassa.

Kakun pohjana toimivat weetabixit, joiden ominaista makua taittamaan lisäsin hieman maapähkinävoita. Pohja on itseasiassa sama, mitä aikanaan käytin kevennetyssä juustokakussa. Vaihtoehtoisesti, jos kotoa sopivasti valmiiksi löytyy voi toki käyttää myös esimerkiksi Digestive-kekseistä murustettua keksimurupohjaa tai sekoitella nämä kaksi vaihtoehtoa keskenään.

Kun jaksaa nähdä hieman vaivaa illalla, on sinulla aamupalapöydässä herkuteltavana smoothiekakku (kuten minulla tänään).

 

Smoothiekakku

 

Pohja

2                        weetabix –muroketta

1rkl                   maapähkinävoita

2tl                     maitoa

1rkl                   rahkaa

(erytritolia oman maun mukaan)

 

Murenna weetabix-murokkeet ja sekoita sekaan muut ainekset. Painele pienen irtopohjavuoan (minulla halkaisija 6cm) pohjalle.

 

Täyte

Smoothieta oman maun mukaan noin 1-1,2l

8-10 liivatelehteä

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista smoothie haluamistasi aineksista (minulla 500g paksua rahkaa, pakastemarjoja, banaania ja mehukeittoa). Liuota liivatelehdet pieneen määrään kuumaa nestettä ja valuta täytteen sekaan blenderin pyöriessä kevyesti. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai vaikka yön yli. Tämän jälkeen koristele haluamallasi tavalla ja nauti.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *