Hae
My Project Is Me

Treenin jälkeen

Moi,

(Sali)treenistä palautumiseen on tarjolla jos jonkinmoista tuotetta, väitettä ja tutkimusta. Ihan tavallinen maito on jo pitkään pitänyt pintansa sellaisenaan nautittuna ja nyt uusin tutkimus taisi olla että maitoon tehty kaakao olisi se paras. Mitä näillä kahdella on yhteistä? Hyvässä suhteessa olevat hiilihydraatit ja proteiinit sekä jonkinmoinen määrä vitamiineja ja muita aineita, juomavalinnasta riippuen.

0197189eadf552c6a87733f87f35ae5f333e1f8f20

Se kaikkein yleisin vaihtoehto on kutenkin ehkä ostaa valmis palautusjuomaseos, palkkari kuten toiset puhuvat. Kovin laajasti en tätä tarjontaa ole tutkinut mutta käsitykseni mukaan jokainen sisältää noin 50/50 suhteessa mainittuja hiilareita sekä proteiinia – toiset enemmän jompaakumpaa ja toiset vähemmän, mutta noin suunnilleen. Lisäksi seassa on kaikenmoista hivenainetta. Omat kokemukseni varsinaisista palautusjuomajauheista jäävät vain ja ainoastaan tähän Fitnesstukulta aikanaani tilaamaan säkkiin, jonka hankin tukemaan silloista lihaserottuvuusprojektiani (ja suhdekin on noin 70/30 hiilarien eduksi). Sittemmin plussailin positiivisen raskaustestin ja käytin pussini loppuun mutten luonnollisestikaan tilannut uutta.

Snapshot_20120801_22

Tälläkään hetkellä ei käytössä ole erillistä palautusjuomaa, enkä myöskään sekoittele eri seoksia itsekseni, kuten innoikkaimmat harrastajat. Ei, minulla on palautusjuomana käytössä ihan vain heraproteiini + banaani/vauvan hedelmäsosepurkki.

01a5515fb82badd10f539fe98ee464981f7fbef3fa015ca1b177997878a1a03d155cbfcbde81f62c6ace

Se, onko tämä fiksuin tai paras mahdollinen yhdistelmä niin en osaa sen tarkemmin sanoa mutta omalla kohdallani enemmän kuin käytännöllinen. Ensinnäkin, minulta useimmiten löytyy kotoa useammankin makuista proteiinijauhetta jolloin voin vaihdella makuja mieleni mukaan. Ja vaikkei löytyisikään niin proteiinijauheissa makuja on tarjolla niin laaja kirjo, että jokaiselle varmasti löytyy omaan suuhun sopiva maku. Toisekseen minulla kulkisi tuo hiilihydraatin lähde (banaani tai sose) mukana jokatapauksessa sillä useimmitenhan jumppapaikalle päätyvät myös lapset, jotka yhtälailla treenin jälkeen kaipaavat jotain välipalaa. Kuten siis sanottu, en väitä että tämä olisi millään lailla paras mahdollinen tapa palautua treenistä mutta toimii ainakin omalla kohdallani jo ihan käytännöllisistä syistä. Toki, jos proteiinijauheen maku tökkii niin valmis palkkarisekoitus voi olla fiksu ostos sillä sen maku on usein makeampi pelkkään heraan (tai muuuhun) verrattuna.

6 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Muistaakseni tuossa tutkimuksessa oli verrattu maitokaakaota vain tyyliin veteen ja niihin sokerilitkutreenijuomiin (esim gatorade), eli en sitten tiiä onko tuolla tutkimuksella juurikaan painoarvoa, tai edes järkeä.. Itse luotan aikalailla samaan ku säkin, eli hera ja hedelmät. Ja hyvin toimii! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Se voi olla, itsehän en edes tutkimusta oikeasti lukenut mutta nyt kun mainitsit asian niin näin taisi olla 🙂 Mutta yhtäkaikki hera+hedelmä on oikein hyvä vaihtoehto!

 2. Finde kirjoitti:

  Mä käytin kans pitkään comboa hera+bansku, mutta se banaani meni välillä niin huonosti alas kovan treenin jälkeen joten vaihdoin sen maltoon. En tiedä oonko nyt sitte tosi pro ku sekottelen kahdesta pussista sheikkeriin.. 😉

 3. lumikki kirjoitti:

  Onko sun lapset lapsiparkissa treenin ajan? Jos ovat, niin minkä ikäiset lapset sulla on ja oletko ollut tyytyväinen? Mun junnu täyttää 7 kk ja jotain pitäisi tehdä kropan sekä pään takia. Olen vain niin kahden vaiheilla lapsiparkin suhteen. Arvostan perheen yhteistä aikaa niin, etten tahdo illalla nakittaa miestäkään lapsenvahdiksi.

  • jennie kirjoitti:

   Kyllä, ovat useimmiten lapsiparkissa tuon treenini ajan ja ihan hyvin ovat viihtyneet. Ikää löytyy 2,5v ja 7kk ja isompi nyt tykkääkin jo ihan oikeastikin olla (kyselee jopa joskus että koska pääsee taas). Pienemmälle on aina ollut tarjolla syliä, jossa on rauhoittunut, jos on meinannut tulla itkua. Ainakin aina kun kyselee niin hyvin on kuulemma mennyt 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.