Hae
My Project Is Me

Välineet kuntoon

Moikka,

Joku jossain vaiheessa on pyydellyt postausta treenivaatteisiin ja välineisiin liittyen ja olkoon tämä nyt sellainen. Syy miksi juuri nyt eikä joskus toiste,  on niinkin yksinkertainen kuin että eilen iltalenkille lähtiessäni tein aloittelijan virheen ja valitsin jalkineiksini kumpparit. Vaikka ne ihan perustarpeissa toimivat siinä missä mitkä tahansa muutkin kengät niin aika äkkiä huomasi että ei niitä kyllä ihan liikuntalenkkeilyyn ole tarkoitettu.

Jos siis johonkin kannattaa panostaa niin hyvät kengät! Itse ainakin huomaan aina uudet kengät hankittuani että lenkkeily tuntuu huiman paljon kevyemmältä ja jalka suorastaan pomppaa maasta ilmaan. Muistan vieläkin sen päivän kun ensimmäsitä kertaa laitoin jalkaani kävelylenkille jotain muuta kuin citytennarit – se oli ihan mahtavaa. Ihan yhtälailla hyvät kengät ovat tarpeen sisäurheilussa, varsinkin askellusta sisältävissä lajeissa. Hankin itseasiassa uudet lenkkarit alkutalvesta (joskus marraskuusssa) kun vanhoista oli pohja kulunut aivan sileäksi. Salilla sen sijaan käytän tällä hetkellä vanhoja Reebokin aerobic-tossuja ja jos joskus aion ryhmäliikuntatunneille palata niin täytynee investoida uusiin kenkiin. Sen verta vanhat nuo alkavat jo olla.

Jos ulkoilusta puhutaan niin ihan paras ostos on myös ollut syntymäpäivälahjaksi saatu Helly Hansenin vedenpitävä ulkoilutakki. Takki on materiaaliltaan ohut ja todellakin pitää veden ja kosteuden ulkona. Lukuunottamatta kaikkein kovimpia pakkasia niin sillä olen kaikki lenkkini pärjännyt. Nyt talven aikana alle on vain laitettu fleece lämmittämään. Jos tämäntyyppistä takkia lähtee ostamaan niin ehdottomasti tulee tarkastaa että vetoketjut ja saumat ovat teipatut eikä vesi pääse sieltä vuotamaan. Ja kyllä – olen testannut takin myös suihkun alla ja toimii!

Missä tahansa liikunnassa tuki rinnalle on myös tärkeä, eli jossei ulkovaatteista ole kyse niin sitten puhutaan asiosita ihan iholla, eli urheiluliiveistä. Rintakudoksen kimmoisuus on valitettavasti asia joka kadotessaan katoaa ikuisiksi ajoiksi. Mitä suurempi rintavarustus sitä tärkeämpää on tuki, jotta häiritsevä, sekä haitallinen, hölskyminen saadaan kuriin. Parhaat liivit, joita minulla on koskaan ollut ovat ehdottomasti olleet Absordberin mallistoa. En ole ainoa valmistajaan ihastunut vaan myös moni muu käyttäjä on ihastunut näihin ihan ikihyviksi niiden antaman tuen ansiosta. Plussaa on toki kaunis ulkonäkö. Omani ovat juurikin niin huonossa kunnossa että laitan suosiolla kuvia googlen kautta.

kuva täältä

Mitä tulee varsinaisiin treenivaatteisiin niin haluaisin voida kertoa että käytän vain teknisiä vaatteita mutta se olisi vale. Tällä hetkellä omistan tasan tarkkaan yhden haltin topin sekä muutamat Hennesiltä hankkimani urheilupöksyt jotka jokseenkin täyttävät nämä kriteerit. Topit ovat usein GinaTricotilta hankittuja perustoppeja ja housuistakin noita kaksia lukuunottamatta tavallisia puuvillaisia urheilupöksyjä. Uudet vaatteet täälläkin nostavat motivaatiota ihan toisella tavalla ja välttämättä sitä kaikkein kamalinta t-paitaa ei kannata ottaa latistamaan omaa fiilistä jumppatunnillekaan.

Salilla käydessä mukaan kuuluu ehdottomasti myös salihanskat ja nykyään tuo epäluotettava sykevyöni. Salihanskat ovat kyllä suositeltava juttu jo ihan käsien hikoamisen takia. Lisäksi toki vähentävät kovettumien muodostumista kämmeniin (tosin tuo toinen lajini, jota en ole kyllä hetkeen taas harjoittanut, tankotanssi siis, aiheuttaa niitä jokatapauksessa). Paremmissa malleissa on toki mahdollista saada tukea ranteelle ja sitä myötä myös vähentää mahdollisia vaurioita. Alkuun en kuitenkaan tuellista hanskaa suosittele ihan vain sen vuoksi että saadaan ranteeseenkin hieman voimaa kun sitä rasitetaan painojen ollessa vielä maltilliset.

 

7 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Tämä kysymys ei nyt tähän postaukseen liity, mutta kysynpä kuitenkin: Käytätkö vartalolle, muutoin kuin kasvot ja kämmenet, vain Doven Glow-itseruskettajaa? Saako tällä mielestäsi kunnolla väriä parin kerran jälkeen? Minkälainen tuotteen haju mielestäsi on?Nimim. Kalpeus pois kevään tullessa 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Vartalolle käytän nimenomaan tuota Dovea ja saan mielestäni ihan riittävästi väriä sillä jo yhdestäkin kerrasta. Häivytän tosiaan dekolteen alueelta aavistuksen tummempaa Lorealin väriä tuolla Dovella ja siitä alaspäin pelkästään tuolla. Noista tuoksuista, tia hajuista oikeammin, en itse häiriinny lainkaan. Tiedän että monille tuotteiden voimakas haju on kynnys mutta itse en pienestä häiriinny. Jos tuota Dovea ajatellaan niin sehän tuoksuu jopa melko miellyttävälle.. Poikaystäväni tosin on tämänkin tuotteen suhteen herkkänenäinen mutta huomattavasti miedompi haju tässä on kuin varsinaisissa itseruskettavissa.

  • jennie kirjoitti:

   tuoksuista TAI hajuista.. pahoittelen jo valmiiksi muita mahdollisia typoja 😀

 2. lillikäinen kirjoitti:

  Etkö sä yhtään kastunut tuon takin kanssa suihkussa? Eikö suihku mennyt läpi niistä kohdista joihin se pahiten osuu kuten hupusta, selästä ja rinnasta? Kumma jos ei olkapäiden saumoista ja vetoketjustakaan vuotanut sisään. Minäkin kerran testasin oman tuulitakkini suihkussa ja vaikka se hylkii vettä niin kyllä vain vesi tuli läpi. Suihkulla pystyi ihan helposti huuhtelemaan takin alla olleen t-paidan ja hupun alla olleet hiukset aivan likomäriksi. Parin minuutin suihkussa seisomisen jälkeen olin täysin läpimärkänä. Sama tuli todettua lenkillä kesäisessä rankkasadekuurossa, kastuin ihan hetkessä läpimäräksi eikä sadelipallisesta hupustakaan ollut mitään apua. Kunnolla vettä pitävä ulkoilutakki kuten housut ja kengätkin olis kyllä poikaa Suomen vaihtelevissa säissä. Tihkusateen tuo takki pitää kyllä jonkin aikaa.

  • jennie kirjoitti:

   No tästä postauksesta alkaa olla senverta aikaa etten enää ihan tarkalleen voi mennä sanomaan mutta jos näin olen kirjoittanut, pitää se silloin varmastikin paikkansa. Takki on kyllä ollut ehdottomasti paras, jota minulla on koskaan ollut mutta niin ollut hintakin ihan omaa luokkaansa. Näissä vedenkestävissä ja vettähylkivissä takeissahan on suunnattomia matriaalieroja ja vedenpitävyys on ilmoitettu erikseen. Vaikka takki minulta edelleen löytyykin niin valitettavasti vedenpitävyys on vuosien aikana kadonnut, joskin syypää on kuluneen ajan lisäksi oma pesukäytäntöni.

   Ostin tosiaan viime syksynä hätävaraksi edullisen vettä hylkivän takin, joka on ok tihkusateella mutta kovalla sateella aivan turha. Koko kerrasto olisi kyllä mahtava hankinta ja hakusessa sellainen on ollutkin jo jonkin aikaa..

 3. lillikäinen kirjoitti:

  No voi kurjuus kun ei se enää pidäkään vettä:-( Minäkin olen huomannut että tuon 2012 keväällä ostetun tuulipuvun vedenhylkivyys on heikentynyt pesujen myötä. Vaikka se ei uutenakaan pitänyt rankkasadekuuroa tai suihkua niin tavallinen kesäsadekuuro ei tuntunut takin läpi juurikaan märältä, korkeintaan saumojen kohdalta tihkui vähän vettä läpi. Enää se ei hylji tavallistakaan sadetta kuin muutaman minuutin kun kangas vettyy ja vesi imeytyy sisäpuolelle. Mutta pakkohan urheiluvaatteita on pestä säännöllisesti, eihän kukaan halua lenkkeillä haisevissa vaatteissa. Minullakin on käynnissä uuden tuulipuvun metsästys ja oikeastaan siksi aloin lukea näitä vanhoja postauksia.

  • jennie kirjoitti:

   Niinhän niitä täytyy mutta kukaan ei varmaan minua käskenyt viisveisaamaan pesuihjeista 😀 😀 Mutta, onhan tuosta nyt jo monen monta vuottakin kun takki tuli taloon..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.