Hae
My Project Is Me

Kevennetty Pizza

Jes,

Kuten siis luvattu niin tänään on tarjolla jotain kevyempää, terveellisempää mutta kuitenkin maukasta syömistä. Kuten osa varmasti tietääkin niin intoilin jokin aika takaperin Hanna Skytän Fuel Food-kirjasta, jonka viimeinkin sain kirjastosta lainaan. Kirja on aikaa sitten palautettu mutta vasta viime viikolla pääsin kokeilemaan ehkä erästä kirjan mielenkiintoisimmista resepteistä: Kukkakaali-pizzaa, jossa pohja siis valmistetaan kukkakaalista ja muutamasta muusta aineksesta.

IMG_7993

Sinänsähän kukkakaali ei taida pizzapohjassa mikään ihan uusi juttu olla sillä asiaa tutkittuani karppaajat ovat käyttäneet sitä hyödykseen jo jonkinaikaa. Ero Skytän ja karpaajien pizzapohjissa on kuitenkin ravintoarvot, Hannan hyödyksi. Siinä missä pikainen googletus tuotti tulokseksi kukkakaalipizzan karppajien ohjeilla niin jokainen pohja sisälsi suuren määrän juustoja. Voinette jo tässä vaiheessa arvata että Skytän ohjeessa näin ei ollut. Pohja pysyi kevyenä kukkakaalin, maustamattoman heran, tuorejuuston sekä kananmunan valkuaisen avulla. Päällinen onkin sitten toinen tarina mutta se onkin omani 😉

IMG_7991

Resepti tosiaan löytyy Skytän kirjasta Fuel Food sekä pienellä haulla myös Internetin ihmeellisestä maailmasta. Koska en itse ole ihan varma kuinka luvanvaraista on jakaa sellaista reseptiä, jota ei kirjoittaja itse (käsittääkseni) ole kirjan ulkopuolella jakanut en sitä valitettavasti tässä hetkessä taida uskaltaa tehdä. Toivon että palaan vielä tähän varsinaisen reseptin kera. Edit: ja tämä onnen päivä on tänään; Eli ohje (ainekset) on suoraan Skytän Fuel Food kirjasta, valmitusohje sensijaan hieman sovellettu.

Jauhoton pizzapohja

Kukkakaali noin 400g

1 kananmunanvalkuainen (tai 40g nestemäistä valkuaista)

20g maustamatonta heraproteiinijauhetta

40g tuorejuustoa

(mausteita. valkosipulia, suolaa, pippuria)

Irrota kukkakaalin kukinnot ja höyrytä lähes kypsäksi. Murusta haarukalla raejuustomaiseksi ja anna jäähtyä. Sekoita loput ainekset (ja mausta). Kaada massa uunipellille ja paista 200c noin 10min. Ota pohja pois uunista, lisää täytteet ja paista noin 5min tai kunnes juusto on sulanut.

(Alkuperäisessä ohjeessa sanotaan että kukkakaali kannattaisi murustaa tehosekoittimen sykäystoiminnolla ja sitten kypsentää)

10397982_247870308751953_4209080496903435012_n

IMG_7986 IMG_7987 IMG_7988 IMG_7990

Itse pizzaan kuitenkin vielä palatakseni niin pohja ei erityisesti kukkakaalille maistunut, paisti jos sitä söi pelkiltään. Siinä syödessä mietin että ilmeisesti pizzapohjan voi tehdä ihan mistävain sillä ne täytteet kuitenkin peittoavat alleen aikapaljon. Pohja oli pehmeä, kosteahko ja maultaan mieto enkä olisi välttämättä arvannut pääraka-aineeksi kukkakaalia.

IMG_7989 IMG_7996

ps. Onko paikalla äidinkielentaitajaa? Kuuluisiko Hannan sukunimi taivuttaa Skytän vai Skyttän? Jostain olen saanut päähäni että erisnimiä ei saisi (mielellään) taivuttaa eriäviksi niiden alkuperäisestä muodosta mutta onko näin? Hannan sukunimi on siis Skyttä. Kaikkeen sitä ihminen jaksaakin keskittyä..

4 kommenttia

 1. Kati kirjoitti:

  Minä kokeilin kukkakaalipitsaa reilu kuukausi sitten. Aika työläs tavan pitsaan verrattuna, mutta hyvää siitä tuli. Minäkin jätin juuston pohjasta pois. Päälle laitoin vihanneksia ja raejuustoa.

 2. HenriikkaV kirjoitti:

  Tekijänoikeuslaki ei päde resepteihin, joten reseptejä saa kyllä jakaa vapaasti. Toki on kohteliasta ilmoittaa lähde 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos 🙂 Asiaa aloinkin sitten tänään ajan kanssa tutkimaan ja tältä tosiaan vaikuttaa eli reseptiä tarjolla piakkoin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.