Hae
My Project Is Me

Keto49: Ketodieetti on vaatinut tahdonvoimaa

Useaan otteeseen olen kertonut kuinka ketogeenisen ruokavalion, ja vielä dieettisellaisen, noudattaminen on ollut alkushokin jälkeen helppoa ja mukavaa. Ketodieetti on kuitenkin alkanut vaatia myös tahdonvoimaa. Valmennuksen toiseksi viimeisellä viikolla (6vko) on tosiaan testattu omaa tahdonvoimaa enemmän kuin aikoihin.

 

Herkkuhammasta kolottaa taas

Viimeisen kuuden viikon aikana on selvitty risteilyt, juhannukset ja useammatkin syntymäpäivät sekä viimeisimpänä myös festarit täysin kaidalla polulla mutta mukaan on mahtunut myös päiviä kun se kaidalla polulla pysyminen ei ole ollut ihan niin helppoa. Jos kyseessä ei olisi maksettu valmennus, ja tosiaan vieläpä dieetti, olisin varmasti jossain vaiheessa antanut houkutuksille periksi. Olen aina ollut ja olen edelleenkin sitä mieltä että elämään kuuluu myös nauttiminen eikä mikään (loppuelämän) ruokavalio ole sellainen, etteikö siitä voisi joskus hyvällä omatunnolla poiketa. Tämä on kuitenkin niin lyhyt puristus että päätin jo alussa etten aio seitsemään viikkoon poiketa ohjeistetusta vaan käsitellä taustoja mahdollisten mielitekojen aikana ja oppia ettei aina tarvitse antaa houkutuksille periksi.

 

En siis ole kuluneen kuuden viikon aikana päässyt vielä makeanhimosta eroon mutta olen oppinut hallitsemaan sitä. Vaikka karkit ja herkut toisinaan ovat huumaavilta tuoksuneetkin, en ole sortunut. Tuoksu ei ole ollut niin huumaava että minun olisi tarvinnut. Ja itseasiassa karkkia tai muuta perinteistä herkkua enemmän, olen himoinnut elämäntapaketoiluun sopivia herkkuja kuten erilaisia juustoja ja marjoja. Minusta olisi myös ihana valmistaa erilaisia ketoleivoksia ilman ohjeenmukaisia rajoitteita. Ja juuri tästä syystä minun on todella vaikea tehdä päätöstä sen suhteen että jatkanko ohjatulle elämäntapaketoiluun tähtäävälle valmennukselle vai jatkanko omatoimisesti. Tämä on viimeinen viikko käynnissä olevaa valmennusta ja päätös pitäisi siis tehdä pikapuoliin.

Ketodieetti on vain Lähtölaukaus tulevaan

Viime viikko, eli valmennuksen kuudes viikko sisälsi siis haaveilua ohjeistuksen ulkopuolisista ruoista. Osittain haaveilun taustalla voi olla ihan puhtaasti psykologinen juttu kun tietää että varsinainen ketodieetti on loppumassa ja kohta kaikki kiellot ovat mennyttä. Toisaalta taas syynä voi olla myös se että ensimmäistä kertaa alun jälkeen myös näläntunne on tehnyt paluun siitäkin huolimatta että on syönyt samalla ohjeella ja ohjeen mukaisesti. Vieläkään nälkä ei heikottavaksi oloksi koskaan nouse mutta esiintyy useammin ja kovempana kuin moneen viikkoon. Tälle voi toki olla useampikin syitä mutta yksi teoria on se että keho alkaa tässä vaiheessa laittaa jo hanttiin tälle dieetille ja isoille miinuskaloreille. Kyseessä tosiaan on dieetti, mikä on tarkoitettu vain tälle lyhyelle ajalle eikä valmennuksenkaan toimesta ole suositeltu jatkettavan yhtään kauempaa sillä pitkässä juoksussa siitä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Tämä oli lähtölaukaus tulevaan.

Tulokset tähän saakka

Kokonaisuudessa kuuden viikon aikana on pudonnut painoa 7,4kiloa mistä viime viikon osuus oli 400g. Aamupainoksi vaaka näytti tänään 65,1kg minkä verran olen painanut viimeksi useampi vuosi sitten. Ketokokeilu on siis todellakin ollut omalla kohdallani menestyksekäs, jos asiaa tarkastelee painonpudotuksen näkökulmasta. Olen kyllä sitä mieltä että tuo painonputoaminen ei välttämättä edes ole se paras asia mitä on tapahtunut. Sen lisäksi on ollut mielettömän hienoa löytää jälleen se positiivinen tekemisen vire, mutkattomampi suhtautuminen tavaliseen ruokaan ja ennenkaikkea aito tahto terveellisempään elämään. Oloni on hyvä ja tässä on hyvä olla.

4 kommenttia

 1. KH kirjoitti:

  Hei, haluaisin kysyä ketodieetin huonosta puolesta, josta olen lukenut. Pitääkö paikkaansa, että vähillä hiilihydraateilla ollessa hengitys muka alkaisi haista pahalle? Niin, että muutkin sen huomaavat helposti. Tämän takia en ole oikein kunnolla kokeillutkaan tuollaista dieettiä vaikka se on kiinnostanut muuten jo pitkään. Olet saanut hyviä tuloksia dieetilläsi.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos kehuista, tulosta on tosiaan tullut sitä ei käy kieltäminen. Minulla kävi lyhyehkö kausi pahanhajuisesta, jopa itseäni häiritsevästä, hengityksestä mutta se meni ohi muutamassa päivässä. Kukaan, edes mieheni tai aina varman totuuden kertovat lapset, eivät ole asiasta maininneet. En ole siis varsinaisesti kärsinyt tästä(kään) vaivasta. Tämä on saanut jopa minut itseni muutamaan otteesen epäilemään ketoositilaani mutta en tosiaan ole ainoa ryhmässämme ilman tätä ikävää oiretta eli myös hajuttomuus on mitäilmeisimmin mahdollista.

 2. KH kirjoitti:

  Kiitos vastauksestasi. Ehkäpä voisin tuota dieettiä kokeilla. Kaipa se haju, jos ilmenee, jää pois jos malttaa odottaa vähän aikaa. Tai sitten vaan palaa aiempaan ruokaan.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Niin, ainahan voi palata takaisin vanhaan jos tuntuu ettei sovi itselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.