Hae
My Project Is Me

Hukassa.

Myönnän, olen ollut hukassa blogini kanssa. Olen kipuillut paljon sen kanssa, mistä kirjoitan mutta ennen kaikkea, miten kirjoitan.

 

Kirjoittaminen on taitolaji

Kuten niin moni asia, myös kirjoittaminen on taitolaji. Tässä vaiheessa, kun tuntuu että oma tekstini on tyssäämässä jo tähän, tuntuu suorastaan nololta myöntää, että kirjoittaminen on ollut minulle luonteva ja kiinnostava ilmaisutapa. Vaikka tällaisen tekstin julkaiseminen ei ehkä erityistä osaamista vaadi, niin kirjoittamisessakin kehittyy tekemällä. Nyt kun oma kirjoittaminen on ollut jo pidemmän aikaa satunnasta, niin näinkin yksinkertaisen tekstin kirjoittaminen on yllättävän haastavaa. Tässä on myös muuten yksi syy, miksi en ystävänpäivänä tekstiä julkaissut, vaikka se alkuperäinen ajatukseni oli – minusta nimittäin tuntui etten osannut pukea sanoiksi niitä ajatuksia mitä olisin ystävyydestä halunnut sanoa. Niinpä jätin koko tekstin kirjoittamatta.

 

Motivaatio- vai aikapula

Kehuin loppuvuodesta 2021 palaavani julkaisutahtiin, missä kirjoitan tekstin kolmesti viikossa. Olettekin ehkä huomanneet, että tämä lupaus ei ole valitettavasti pitänyt. Haluaisin sanoa, että ei ole ollut aikaa ja osittain tämä pitääkin paikkansa. Parhaimmillaan yhteen julkaisuun ei mene kauaa ja teksti muodostuu melkein kuin itsestään. Pahimmillaan, tilanne on päinvastainen ja usean tunnin yrittämisestä huolimatta sanoja ei vain synny. Siinä vaiheessa voi jo sanoakin, että kyseessä on aikapula, sillä minulla harvemmin on useiden tuntien mittaisia ylimääräisiä hetkiä arjessani.

Toisaalta, uskon myös siihen, että jos jotain oikein paljon haluaa niin sille raivaa elämästään myös tilaa. Ehkä blogin kirjoittaminen ei ole siis ollut tämän priolistan kärjessä ja tämän ääneen myöntäminen tuntuu pahalta. En ole kuitenkaan vielä(kään) valmis luovuttamaan sen suhteen. Uskon että minulla on sanottavaa, ainakin mitä listattuihin blogiotsikoihin tulee ja seuraavaksi haastankin itseni myös kirjoittamaan niiden alle sanoja.

rentoa painonhallintaa

Blogi vai Instagram

Blogin sijaan, olen minäkin siirtynyt yhä enemmän Instagramiin. Instagramissa olenkin julkaissut jotain, lähes jokaisena päivänä ja kynnys siellä julkaisemiseen onkin jollain tavalla blogia matalampi. Toisaalta taas Instagramissa on oltava blogiakin aktiivisempi ja monitahoisempi ja koska siihen olen pyrkinyt, niin blogille on jäänyt vielä vähemmän aikaa. Olen myös monesti miettinyt sitä, että jos kirjoitan asiasta X Instagramissa, niin mitä lisäarvoa voin enää aiheeseen liittyen tarjota blogissa. Tai toisinpäin, että mitä voin tarjota enemmän Instagramissa blogin sijaan, etteivät kanavat ole pelkkää toistoa toisistaan. Ja toki sitä, että kumpi kanavista se minun ensisijainen onkaan. Tämänkin postauksen kuvat ovat kaikki jo Instan puolelta tuttuja.

Kuten kuitenkin kirjoitettu, en ole vieläkään valmis luovuttamaan blogini suhteen. Ja ehkä tämän kaiken myöntäminen helpottaa minua itseäni tässä kirjoitusprosessin jälleenaloituksessa. Olen hukassa edelleen, mutta ehkä alan pikkuhiljaa taas hahmottamaan minne minun on tarkoitus matkaani jatkaa. Vai mitä sinä olet mieltä, vieläkö blogille on paikkansa vai oletko sinäkin siirtynyt pääasiassa Intsgramiin?

20 kommenttia

 1. elli kirjoitti:

  Minusta on niin harmi, että moni hyvä blogi on lopetellut ja siirtynyt instaan. Kun ei se lukijalle ole yhtään sama asia. Toki voin olla hyvinkin vähemmistössä tämän ajatukseni kanssa, mutta itse mieluummin luen blogeja. Kirjoituksiin on helppo palata myöhemmin, instassa se ei aina ole mahdollista. Insta on sellaista nopeaa viihdykettä johon ei jaksa kunnolla keskittyä, blogia lukee ajatuksella rauhassa. En yhtään piittaa niistä piiiitkistä tekstibokseista joita jotkut laittavat blogin sijasta instaan. Mieluummin kirjoittaisivat kunnon blogitekstin kerralla. Se harmittaa, että vuorovaikutus toisten lukijoiden kanssa on vähentynyt selkeästi kun kommentointi on siirtynyt yksityisviesteihin julkisten blogikommenttien sijaan. Ne olivat mielestäni blogien suola. Installakin toki on paikkansa ja mielelläni sielläkin seuraan henkilöitä mutta tosiaan eri kulmasta kuin blogeja.

  Ymmärrän kyllä pohdintasi insta vs blogi ja liputan molempien puolesta! Toivon, ettet lopettaisi blogia kokonaan vaan jatkaisit silloin kuin siltä tuntuu ja sille on aikaa. Parasta on että instassa on linkki blogitekstiin ja sieltä on helppo lähteä lukemaan tekstiä ajatuksella.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos Elli sinulle ajatuksistasi ja julkisesta kommentistasi (mikä on muuten juuri kuten kirjoitit, muuttunut todella radikaalisti siitä mitä se joskus on ollut). Ymmärrän hyvin ajatuksesi Instagramin ja blogien erilaisuudesta ja on todella mukava kuulla, että niiden eroavaisuuksia myös arvostetaan. Näiden sinun pohdintojesi ja ajtustesi pohjalta on mukava lähteä jatkamaan blogin parissa, kiitos.

 2. Hilu / Rikas köyhä elämä kirjoitti:

  Blogeja todellakin tarvitaan luomaan pysyvyyden tunnetta tässä hektisessä ajassa. Lähiömutsi kirjoitti joku aika sitten oivaltavasti aiheesta:
  https://lahiomutsi.fi/2022/02/02/blogit-ovat-someajan-hidas-mediavayla/

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos linkkauksesta hyvään postaukseen aiheesta sekä tuestasi blogin jatkamiselle 🙂

 3. Helzu kirjoitti:

  Kyllä blogeilla on omat seuraajansa. Kaikki eivät instaa halua käyttää, kuten en itsekään. Toivottavasti pidät blogin yhä elossa 🙂

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos Helzu tuestasi blogin suhteen sekä samalla kiitos mukanaolosta näiden kaikkien vuosien aikan <3

 4. krissstiina kirjoitti:

  Kyllä meitäkin vielä löytyy, joilla ei instatiliä edes ole!

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos Krisstiina, tottahan se on tämäkin ja itseasiassa myös puolisoni liittyi Instagramiin ihan vasta vähän aikaa sitten.

 5. Wella kirjoitti:

  On paljon ihmisiä, jotka eivät halua Instaan. Kysehän on nopeasta/ väliaikaisesta materiaalista (instant).
  Tekstin lukeminen antaa erilaista tilaa- lukeminen on vapaampaa mielikuvien rakentamista.

 6. Riikka kirjoitti:

  Hyvä ettet ole vielä luovuttamassa blogin suhteen, täälläkin nimittäin yksi lukija jolla ei edes instatiliä ole ?

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos Riikka tuestasi blogille sekä muistutuksesta sen suhteen, että sitä instatiliä ei todella kaikilla ole.

 7. Tare kirjoitti:

  Ehdottomasti blogiin joohan 🙂 Itselläni on insta käytössä, mutta ilen kaikesta täysin samaa mieltä kuin yllä tuossa ”elli”. Luen mielelläni rauhassa hyvää blogitekstiä melkein aiheesta kun aiheesta. Insta puolestaan on täysin minulle tyhjänpäiväistä ”kassajonotekemistä”. Ehdoton blogin kannattaja siis täällä!

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos Tare ajatuksistasi sekä tuestasi Instan lisäksi myös blogiskenelle. Hieman samaan tapaan itsekin näitä kahta somekanavaa käytän, joten tunnistan ajatuksesi siellä taustalla ihan täysin 🙂

 8. Luana kirjoitti:

  Mä oon Instagramissa, mutta en seuraa juurikaan julkisuuden henkilöitä tai vaikuttajia ynnä muita siellä. Mua kiinnostaa nimenomaan tekstit, joita blogeihin jaksatte kirjoittaa!

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos Luana sinulle tuestasi blogin puolesta 🙂 Ja itseasiassa tuo miten eritavalla käytä Instagarmia verrattuna blogeihin, on ajatuksia herättävää ja nyt kun sen kirjoitat ääneen, et varmasti nimittäin ole ainoa.

 9. Minna kirjoitti:

  Minäkin tykkään lukea mieluummin blogitektejä ja myös saatan palata joihinkin juttuihin myöhemmin uudestaan. Instagram on vain selailua enkö minäkään tykkää lukea sieltä pitkiä tekstejä. Tämä sinun alusta on myös silmäö miellyttävä ja helppolukuinen. Minäkin siis toivon, että jatkat tämänkin ylläpitoa.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos Minna kun laitoit viestiä. Se mitä kirjoitat, on ihan totta ja vaikka IG koko ajan on menossa enemmän suuntaan, missä julkaisuja suositaan tallennettavan myöhempää tarkastelua varten. Toisaalta kuitenkin, aivan kuten sinäkin, tykkään palata asioiden äärelle silti ennemmin blogien kuin instagramin puolella vaikka blogien aktiivinen lukeminen on ainakin itsellä vähentynyt huomattavasti Instagramin tulemisen myötä. Kuten nyt kuitenkin sittemmin todettu, en ainakaan vielä ole lähdössä täältä minnekään 🙂

 10. Sanna kirjoitti:

  Minusta blogiasi on kiva lukea. Joskus voisit kirjoittaa vaikka vaatetyylistäsi ja mistä olet mitäkin hankkinut. Sinulla on kiva tyyli☀️

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kiitos Sanna piristävästä kommentistasi sekä postausehdotuksestasi 🙂 Tyyliasioista en olekaan kirjoittanut piiiiitkäään aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.