Hae
My Project Is Me

Mistä motivaatiota?

Moi,

Kun on pitänyt blogia pitkään, tulee jossain vaiheessa sokeaksi omille jutuilleen. Toisinaan tuntuu että blogini ei tarjoa enää mitään uutta; Että kirjoitan samoista asioista kuin olen kirjoittanut jo aiemmin. Toisinaan mieleeni tulee äärettömän hyvä juttu mutta jätän sen kirjoittamatta koska tiedän että samanlainen löytyy jostain blogiarkiston kätköistä. Vaan se mitä en useinkaan tule ajatelleeks,i on että lukijakunta vaihtuu. Osa lukijoista on toki kulkenut matkassani pitkän tovin (joille tässä välissä kummarran ja kiitän koko sydämestäni. Ilman teitä minä en olisi nyt tässä) mutta uusia lukijoita tulee ja vanhoja menee. Niin surulliselta kuin se tuntuukin niin näin sen on mentäväkin. Ajan kuluessa ihmisten intressit muuttuvat; Elämäntilanteet muuttuvat ja sitä myöten myös blogin lukijakunta muuttuu. Niinpä se, mikä on ehkä minulle itselleni kertausta ei välttämättä ole sinulle, minun lukijalleni.

IMG_0193

Tänään poimin muutamia juttuja tuolta bloggaajahistoriastani motivaatiota koskien. Mistä sitä saisi? Miten sitä saisi? 

Jos sinua motivoi tositarinat, muutoskuvat ja mietit että miten ihmeessä sitä pääsisi omassa projektissaan suunnittelusta toteutuksen tasolle niin kannattaa lukea tämä teksti siitä, miten kaikki sai aikanaan alkunsa minun kohdallani.

jatkaminen1

Samaa asiaa, joskin ehkä vielä henkilökohtaisemmin käsittelin tässä tekstissä, jossa puhutaan nimenomaan painonpudotuksesta. Mitä minä konkreettisesti tein kun aikanaan onnistuin pudottamaan painoani hurjasti. Miten sain aikaan paremman olon ja ulkomuodon?

Tässä tekstissä olen käsitellyt motivaatiota vähän yleisemmällä tasolla mutta kuitenkin omasta näkökulmastani. Yksi ajatus, joka minulla on ollut kautta aikojen, on että tulee olla ylpeä jokaisesta pudotetusta grammasta. Kukaan ei sitäpaitsi tiedä joko olet pudottanut sen kaksi vai kaksikymmentä kiloa.

IMG_0192

Lisää juttuja löytyy tosiaan kategoriasta Motivaatio eikä ole suinkaan sattumaa että tämän poimin esiin tälle päivälle. Olen nimittäin itsekin eilisen herkuttelulauantain jälkeen lisämotivaation tarpeessa kun yhtäkkisesti en saakaan mussutella vaalealla leivällä tai jälkiruokajäätelöllä. Mukavaa ja motivaationtäytteistä sunnuntaita!

6 kommenttia

 1. idu kirjoitti:

  Hei! Tämähän oli hyvä postaus! Itse olen juurikin aloittanut seuraamaan blogiasi, ja tässä tavallaan kertasit nuo kaikki lyhyesti laittamalla linkit! En olisi noin vanhimoja postauksia muuten.varmaan tajunnut lukeakaan 😀 ja vanhoille.lukijoille.myös hyvä, tietävätpä.jo tekstin.nähdessään.että mitä tulossa, ja eivät hekään välttämättä.muista noita.vanhoja postauksia 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiva kuulla että tykkäsit 🙂 On totta että ei kukaan voi kaikkia tekstejä muistaa (en itseasiassa edes minä) joten ihan hyvä niitä on joskus kaivellakin esiin.

 2. Tytti kirjoitti:

  Kiitos tästä yhteenvedosta! Luin kaikki tekstit ja ne olivat hyviä. 🙂

  Olen halunnut jo pidempään kysyä, että miten ruokailunäkemyksesi/tottumuksesi ovat muuttuneet bikini challengen jälkeen? Kävin sen läpi syksyllä muutoin ihan hyvällä menestyksellä, mutta onnistuin vetämään itseni niin piippuun, että sen jälkeen meni melkein kaksi viikkoa ennen kuin sain minkäänlaista motivaatiota lähteä liikkumaan tai syömään samantapaisia ruokia kuin valmennuksen aikana. Etenkin rahka aiheutti jo melkein oksennusrefleksin. 😀

  Mutta siis, valmennuksessa oli minun painoiselle ihmiselle proteiinia n.3g/painokilo. Se on aika suuri määrä siihen nähden, etten todellakaan loppuelämääni treenaa niin paljon ja intensiivisesti kuin valmennuksen aikana. Ja lisäksi tarkoitti tietysti sitä julmettua rahkan määrää. Tietenkin on vaihtoehtoja myös sille rahkalle, mutta olen todella surkea keittiössä eikä rahkankorvikekokeiluista ole tullut yhtään mitään. Ei ainakaan tuolla suurella proteiinimäärällä, joka tarkoittaa ihan järjetöntä kasaa esim. riisiproteiinia/ruoka-annos. Hyh. Olen siis pyrkinyt nyt lisäämään hedelmien/marjojen (ja joinain päivinä myös leivän) määrää ja jättänyt hiukan vähemmälle tuon rahkan. Etenkin kun eräs tuttu ravitsemustieteiden opiskelija totesi päivittäisen proteiinin tarpeen täyttyvän jo lämpimillä aterioilla. 😀

  Täydelliseen kroppaan on matkaa itsellä vielä. Olen aikaisemmin sortunut noudattamaan sellaista dieettiä, jossa nimenomaan lihakset lähti ja rasva jäi. Vaikka paino putosi 3-4kg niin näytti että peilistä katsoo edelleen samankokoinen tyyppi. BC:n aikana lähti vain pari kiloa, mutta peilikuva näytti jo kovin paljon erilaiselta. En vaan millään koe olevani valmis palaamaan kyseisten ohjeiden pariin täysin, koska mielitekoja tulee aivan liikaa siinä vaiheessa kun rahka alkaa tulla korvista ulos. Teen nyt siis pientä ihmiskoetta ja toivon että tuloksia tulee ihan silläkin, että pidän arkiruokailun laadukkaana ja herkuttomana.

  • Nimetön kirjoitti:

   Kiva kun laitoit linkit, nyt tiedän vähän ”taustoja” susta kun oon vasta löytänyt näin hyvän blogin 🙂 Hieno painonpudotus sulla takana, onnea siitä. Itsekin tässä yritän normaalipainon sisällä pudottaa noin 7 kiloa, sain susta motivaatiota että onnistuu se prkl :))!! Tiukassa on vaan lenkkipolulle se on jätettävä!

   • jennie kirjoitti:

    Kiva että tämä sai näin positiivisen vastaanoton 🙂 Ehkäpä sitä tekee joskus uudestaankin tällaisen re-post-tyyppisen jutun.

  • jennie kirjoitti:

   Ja Tytti: Kuten ehkä osasta postaksia voi pääätellä niin ihan mallilleen ei ole omat ruokailuni BC:n päätyttyäkään menneet. Se mitä tuli jäädääkseen oli hiilareiden lsiääminen aamuun (tai lähinnä puuron syönti) mutta muutoin ruokavalio ei ole suuria muutoksia kokenut – ainakaan positiiviseen suuntaan. Tietynlainen ohjeen mukaan syöminen aiheutti sen että homma röstäytyi ohjelman päättymisen jälkeen vähän käsisitä koska koko ajan kuvittelin ”huomenna” jatkavani oppien mukaan. Todellisuudessa omalla kohdallani sallivampi ajattelu on ehkä tuottanut aina parempia tuloksia ja nyt etenenkin ihan omallamaalaisjärjellä.

   Oma rahkankäyttönihän on pienentynyt BC:n myöstä/jälkeen eli siinä missä ennen meni jopa kilo niin nykyään 250g on aika vakio. Mutta kuten totesitkin niin päivittäinen tarve täytyy usein jo ihan muutoinkin.

   Tsempataan tässä toinen toisamme omine sovelluksineen ja itselle parhaalla tavalla soveltuvine ruokavalioneen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.