Hae
My Project Is Me

Ennen ja nyt

Moi,

Tässä vaiheessa lunastan lupaukseni ja teen toivotun ”ennen ja jälkeen” – postauksen. Tämän olisi voinut säästää ensi vuoden alkuunkin mutta ehkä se on kuitenkin hyvä tehdä vielä tämän vuoden loppuun niin nähdään mitä on tapahtunut. Toivon että tästä postauksesta on iloa ja inspiraatiota kaikille nykyisille ja tuleville elämäntaparemonttilaisille.

Pakko kyllä sanoa että vaikka tottakait tiedän tuloksen, niin kyllä tämä vertailu entisen ja nykyisen minän välillä sai hetkeksi miettimään mennyttä aikaa ja sitä että miksi joskus on ihan hyvä osata sanoa ei.

Nämä nykyiset mitat ja kuvat on napattu viime viikolla, 23.12.2011. Lähtökohtatilannekuvat ja tiedot ovat siis päiväyksellä 5.6.2011.

Ennen                       Nyt                            Muutos
Paino                                65,8kg                      51,3kg                       – 14,5kg
Vyötärö                            81cm                        66cm                         – 15cm
Navan alta                        97cm                       76,5cm                       – 20,5cm
Lantio                                                               79cm
Rasvaprosentti                 31,2%                      18,2%                        – 13%-yksikköä

Pituuttahan minulla on tuo jotakuinkin 162cm. Lisäsin tähän tuon ihan oikean lantion ympärykseni, joka siis tällä hetkellä on 79cm. Tuolla muualla tuo ”lantiomitta” tarkoittaa tuota navanympäristöä, joka siis ennen on ollut vartaloni levein kohta. Ensimmäistä kertaa näin ei enää siis ole vaan levein kohta on tuo lantio (tai no ehkä tuo hartiamitta).

Kuva kuitenkin kertonee enemmän kuin tuhat sanaa (ja erilaista numeroyhdistelmää) niin allaolevista jokainen voi itse katsoa tulokset ja päätellä mitä on mahtanut reilun puolen vuoden aikana tapahtua.

 

 

Aika huimaa eikö vain? Näin sen vain huomaa nyt kun kuvat laittaa vierekkäin. Palaan aiheeseen vielä huomenna kun kirjaan lyhykäisyydessään vuoden aikana tapahtuneita muutoksia hieman tarkemmin.

61 kommenttia

 1. Smile kirjoitti:

  Wau mikä muutos O.o !

 2. MinttuK kirjoitti:

  Upea saavutus, onnea! 🙂

 3. Piia kirjoitti:

  Ihan mahtavaa! 🙂 Kyllä itsekuria ja pitkäjänteisyyttä löytyy!

 4. Anonymous kirjoitti:

  wau! motivoiduin tosi paljon näistä kuvista! kiitos! 🙂

 5. Anonymous kirjoitti:

  Onneksi olkoon saavutuksestasi 🙂 !

 6. Lintunen kirjoitti:

  Vautsit, mikä muutos! Ja kaikki toi normaalipainon sisällä. Antaa mullekin motivaatiota ja toivoa paljon 🙂

 7. Anonymous kirjoitti:

  Vaude!! onnkeksi olkoon. näytät tosi kiinteältä!! Tämä kyllä sai minut innostumaan. Taidan tässä nyt jatkaa sun blogin lukemista siitä miten olet saannut tuon upean kropan 🙂

 8. Anonymous kirjoitti:

  aivan huippu suoritus kertakaikkiaan! Tuo takaapäin otettu kuva erityisesti, miten voikaan olla eri näköinen selkä nykyisin! Saat kyllä onnitella itseäsi suuresta työstä.

 9. jennie kirjoitti:

  Kiitokset vain kaikille teille ihanille 🙂 Pakko kyllä sanoa että oikeastaan hämmästyin ihan itsekin muutoksesta kun pääsi ihan tosissaan vertaaman kuvia keskenään. Kun on vain tarpeeksi halua onnistua niin onnistuu varmasti!

 10. tuumasta toimeen kirjoitti:

  Pakko kertoa, että olen saanut blogistasi inspiraation ja aloitin nyt omankin blogin kirjoittamisen. Koen että saan hieman tsemppiä siitä, kun kerron kuulumisia blogin puolella 🙂 Eikä aina tule laistettuakaan, kun on ”joku kelle” raportoida tekemisistä 🙂

 11. jennie kirjoitti:

  Onpa mukava kuulla, nyt ei sitten tosiaan muuta kuin tuumasta toimeen 🙂

 12. Ansko kirjoitti:

  Erittäin upea muodonmuutos ja todella lyhyellä ajalla. Itseäni motivoi mahdottomasti kun näkee konkreettisen muutoksen kuvistasi. Wau! Nämä postauksesi innoittaa jatkamaan!

 13. Anneli kirjoitti:

  Siis aivan mielettömän upeaa työtä! Kävin itse joku aika sitten kehonkoostumusmittauksessa myöskin, lähinnä siis lihas- ja rasvaprosentit mielessä, ja toki myös lihastasapaino. Kun muuten en oo laihduttanut yhtä tavoitteellisesti kuin sinä, niin kylläpä vain ilahdutti esim. rasvaprosentti 17 (sun 18 on kanssa todella alhainen! Ja raskauden jälkeen vielä, todistat kyllä jokaiselle vinkujalle että kaikki on mahdollista!) 🙂 Ja pitää myös motivaation korkealla kun tietää, että edistystä tapahtuu, vaikkakin omassa tapauksessani hitaasti. Saat kyllä olla tyytyväinen niin itseesi kuin kroppaasi! Ja vielä kerran: upeaa työtä, noin niin kuin projektin kannalta!

 14. jennie kirjoitti:

  Kiitos sinulle Ansko. Mukava kuulla että tällaiset onnistumiset ja konkreettiset tulokset innostavat myös sinua :)Ja Anneli onnittelut vain itsellesi alhaisesta rasvaprosentistasi – Wau! Tarkoituksena olisi myös käydä tuossa kehonkoostumusmittauksessa ennen salitreenien aloittamista ja sitten jossain vaiheessa myöhemmin. ja niinhän se menee että hitaasti hyvä tulee, ja parempi hitaasti kuin ei ollenkaan 🙂

 15. Siru kirjoitti:

  Ei voi muuta sanoa kuin että WAU! Minäkin haluan! 🙂 Ja aion myös toteuttaa enkä vain puhua. Normaalipainon sisällä on minullakin tämä muutos. Mutta mutta… pohjasi oli ennen raskautta ilmeisen hyvä?! (En ole vielä päässyt pitkälle blogissasi, kun heti piti kommentoida :)) Eihän sinulla olemissään vaiheessa ollut esim.selluliittiä? Ei ainakaan kuvien perusteella. Ja vaikka peppusi hieman ns. ”roikkui” (älä loukkaannu sanavalinnasta), näyttää se nyt oikein treenatulta! Kysyisinkin siis, oletko nähnyt sen eteen mitään erityisvaivaa, vai onko muutos tapahtunut muun kropan muutoksen ohessa? 🙂

 16. jennie kirjoitti:

  Siru, en tietenkään pahastu sanavalinnasta joka on ihan totuuspohjainen – Ei noissa ennen-kuvissa mitään kehumisen arvoista ole 😀 Mutta siis, olin tosiaan ennen raskautta siihenastisen elämäni parhaassa kunnossa (lihasmassallisesti mahdollisesti jopa paremassa kuin tällä hetkellä) mutta raskauden aikana sitten homma ryöstäytyi käsisitä ja painoa kertyi ihan kiitettävästi. En kuitenkaan ihan totaalisesti lässähtänyt vaan massaa kertyi lähinnä vatsanseudulle (vaikka toki siis muuaallekin) ja myös tuolloin loppuvaiheessa hienoista sellulliittuäkin oli omasta mielestäni havaittavissa. alavartaloa en ole erityisemmin treenannut, se on tässä kaikessa kiinteytynyt omia aikojaan. Tosin taas jos ystäviin on luottaminen niin lantio- reisi osioni ei koskaan mikään valtava ole ollutkaan (vaikka ei sitä noita kuvia katsoessa ihan heti uskoisi). Paljon jalkojen päälläoloa (siis lenkit ja muu) sekä sitten kyykyt, joita noilla dvd:illä on ollut (jos et ole niin pitkälle päässyt niin olen siis jumppailut kotosalla dvd-harjoitteiden avulla)siinäpä se.

 17. Livia kirjoitti:

  Herttinen mikä muutos! Todella upeeta, hienoa työtä! 🙂

 18. Anonymous kirjoitti:

  Miten ihmeessä olet saanut vatsan tuohon kuntoon?????? Olen aina halunnut juuri tollaisen vatsan ja ihmetellyt miten ihmeessä siihen pääsee, tuollaisen piukan paketin! 🙂

 19. jennie kirjoitti:

  Livia kiitos sinulle, kävin kurkkaamassa että olit aloittanut oman blogin uuden, tai siis nykyisen, vuoden kunniaksi 🙂 Mukavia hetkiä sen parissa. Ja Anonyymi, kiitos myös sinulle. Vatsa on aina ollut itselle jokseenkin se ongelma-alue, enkä lähde kieltämään ettenkö olisi töitä sen eteen tehnyt. (Omaan silmääni on vielä himppasen työtä jäljelläkin). Vastauksena kysymykseen niin kait se olisi että urheilemalla 😀

 20. Anonymous kirjoitti:

  Onneksi löysin blogisi!!! Aivan mahtavaa nähdä, miten olet muuttunut!!!!! Itselläni ei ole paljon laihdutettavaa kuin vatsa, mutta sekin on tuottanut minulle tuskaa. nyt kun näin nämä kuvat tiedän että pian minäkin olen kesäkunnossa!!t. Jonna

 21. jennie kirjoitti:

  Moikka Jonna, Ehdottomasti ehdit vielä kesäkuntoon se on varma ja ihan vain itsestä kiinni

 22. Anonymous kirjoitti:

  Toivon niin ja yritän kyllä kovasti!! Juuri 2 tuntia lenkkeilyä takana..;)t. Jonna

 23. Mimmu kirjoitti:

  Oli pakko kaivaa tämä taas esiin motivoimaan. Tuntuu nimittäin heti jo aamusta että tänään syöpötyttää. Höps! Nyt tiukka puristus hommia ja jumppaamaan! Aivan mahtava motivaatioboost, uskomattomia tuloksia olet saavuttanut, ja ihan vain rehellisellä työllä (mikä on tietenkin ainut tie pysyviin tuloksiin ja terveelliseen elämään). Sanottakoon vielä tähän samaan syssyyn nyt, että tekstitkin ovat tiukasti asiaa ja oikein hyvää luettavaa. Täällä projekti alkutekijöissään, mutta pieniä muutoksia on niin elämäntavoissa kuin vaa’an luvuissakin jo huomattu. Tästä hyvä jatkaa!(ps. sanavahvistus: mentore)

 24. Kati-Annikki kirjoitti:

  Ihan upeeta katsottavaa nämä sun kuvat! Näytät upealta 🙂

 25. jennie kirjoitti:

  Pakko sanoa että kyllä nämä kehusi siivittivät tänään koko päivän ajan omaa jaksamistani 🙂 Kiitos siis.

 26. Anonymous kirjoitti:

  Mielettömän hienoa ja inspiroivaa! Itse olen nyt noissa entisissä mitoissasi, mutta silti tuntuu hyvältä – olin ennen melkein 90 kiloinen 😮 Nämä sun kuvasi antavat tsemppiä loppurutistukseen.KIITOS hyvästä esimerkistä. Näytät upealta.

  • jennie kirjoitti:

   Kiitokset vain itselle ja onnittelut jo saavuttamistasi aivan mahtavista tuloksista. On aivan varmasti huikea fiilis (ja ulkomuoto) kun pudotusta on takan noinkin paljon ja vielä suhteellisen suurista kilomääristä, tietämättä nyt siis suinkaan pituuttasi. Oi, saat todella olla ylpeä itsestäsi.

 27. Anonymous kirjoitti:

  Wow, tämä on kyllä ihan mahtava muutos! Oon hurjan kateellinen sun kropasta 🙂 Varsinkin reisistä ja jenkkakahvattomuudesta, ne nimittäin tuottaa mulle kovasti ongelmia! No, puolentoista viikon päästä alkaa kuntokuuri ja herkkulakko, kunhan kotiudun lihavuuden luvatusta maasta eli vierailulta New Yorkista. Pudotan itsekin painoa siis normaalipainon sisällä (tällä hetkellä n.49kg, matkan jälkeen varmaan liikkuu 52-53kg ja tavoitteena on 47kg, pituutta huimat 157cm), mikä tekee hommasta melko vaikeaa, mutta tiedän, että se on mahdollista! Tää sun blogi vaan todistaa sitä :)Onneksi on yliopistoliikunta apuna, kunhan vaan herkut pysyis kaukana musta, niin kaikki menis hyvin! Motivaatiota tuun kyllä tästä blogista varmasti hakemaan matkan jälkeen, ja Jillianin DVD:t on kyllä harkinnassa nyt myös. Kiitos blogistasi, ja onnea uskomattoman hienosta muutoksesta 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Oi että – Nauti Nwe Yorkista loppuun saakka. Kyllä sitä arkea aina riittää näihin elämäntapaprojekteihin 🙂 Tsemppiä vain itsellesi hurjasti paluuseen arkeen ja herkuttomuuteen. Kaikkihan on tosiaan mahdollista kun vain halua ja pitkäjänteiyyttä löytyy. Jonain päivinä kysytään enemmän motivaatiota kuin toisina mutta sateen jälkeen tulee aina pouta. tsemppiä siis sinulle ja kiitos ihanasta kommentistasi.

 28. AnnemariKo kirjoitti:

  Oho mikä muutos puolessa vuodessa! Hyvä hyvä. 🙂 Oikein mukavaa kevättä toivottelee nimim. ”ensimmäisen jumpan pitkään aikaan hikoillut”. 😀 Koitan imeä täältä ispiraatiota itseeni. 🙂

 29. Neiti X kirjoitti:

  Ohhoh, upea muodonmuutos! 🙂

 30. Anonymous kirjoitti:

  upea muutos totta tosiaan!! vau miten motivoivaa!!! mutta hmm! Mitä sun vasemman jalan polvelle on käynyt kun siinä on tollanen terävä kulma?t. polven tiiraaja

 31. jennie kirjoitti:

  Kiitos paljon – tuossa polvessa kiusoittelee jo teinivuosina vaivaksi saamani suonikohju 🙁

 32. Anonymous kirjoitti:

  Katoin pitkään, että miks ihmeessä oot käsitelly tota jälkeen kuvaa ja ohentanu jalkojas 😀 Mut täytyy kyl sanoo et mun mielestä oot jo vähän liian hoikka, mut mikäs siinä ku sitte alkaa lihasta laittaa päälle, niinku oot tehnyki! Upeeta, hitsi haluun tohon samaan! 😀

  • jennie kirjoitti:

   😀 Tämä kommentti sai niin hymyn huulille että. Otin tämän mitä mahtavimpana kohteliaisuuten, kiitokset siis.Ja mitä pystymiseen tulee, olen varma että jokainen onnistuu, kunhan vain antaa itselleen mahdollisuuden ja tarpeeksi aikaa.

 33. Tiia kirjoitti:

  Mä ihan viattomana etin reseptiä (tai pikemminkin lisukevinkkejä) mozzarellalla täytettyihin rintafileihin, mutta mitä mä löysinkään!IHAN MIELETÖNTÄ! 😀 Saat olla ihan tavattoman luvattoman mielettömän ylpeä itestäs, tosi hieno saavutus!! 😀 Voi vitsit 😀

  • jennie kirjoitti:

   Hieman eksyit polulta mutta ei se mitään 😀 Kiitokset sinulle tästä piristyksestä tälle päivälle.

 34. Zumzzu kirjoitti:

  Hohhoh mikä muutos! Toimit kyllä inspiraationa 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Nämä kehut kyllä aina lämmittävät mieltä aina yhtä paljon, kerta toisensa jälkeen <3 Kiitokset siis sinulle kaunista sanoista 🙂

 35. Yhdessäain kirjoitti:

  Uskomattoman loistava muutos! Olet todella hyvä tosielämän esimerkki ja mielenkiintoisinta on kun täältä pystyy lukemaan miten olet tuon taipaleesi kulkenut! WAU!!

  • jennie kirjoitti:

   Olet niin ystävällinen, kiitos 🙂 Aina ei ole ollut hyvä päivä mutta yhtäkaikki, lopputulos on ollut sama, eli missään nimessä joku päivä sinne tänne, ei ole haitannut menoa. Tervetuloa vain mukaan seurailemaan jatkotoimia 🙂

 36. Sareta kirjoitti:

  Oli munkin pakko tulla kommentoimaan, todella mahtava suoritus! Tunnustan, että kroppani näyttää nyt mitä olit ennen mutta antaa kyllä motivaatiota että voisin saada tän masun pienenemään ja ollakseen samankokoinen kuin mitä olet nyt .. Tosi ihanaa, että olet jaksanut tehdä tätä blogia, takuulla tulen lukemaan saadakseen motivaatiota!! =)) Ihanaa kesänjatkoa Sinulle!!

 37. Anonymous kirjoitti:

  Minä en KOSKAAN siis koskaan lue blogeja tai kaikenmaailman kesäksi kuntoon-juttuja mutta tänne poikkesin Iltalehden linkistä eikä muuta voi sanoa kun muutkin eli WAU!! Ihan huikeaa ja ennenkaikkea inspiroivaa. Että ihan tavallinen ihminen (siis ei missi,malli,fitness-guru tms.) on saavuttanut näin hienon tuloksen. Näytät TODELLA hyvältä, tykkään nimenomaan siitä että sinulla on oikeasti lihaksia ts.et ole laiha rimpula vaan hyvökuntoisen näköinen.Nyt aion ehdottomasti kahlata blogisi läpi, kiitos! Saisko johonkin uusimpiin päivityksiin jonkun lyhyen yhteenvedon siitä miten tämä kaikki onnistui..? Siis ruokavalio,treenit yms.Hyvää kesää,Keep up the good work!

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos sinulle, toivon itsekin että tällaisen taviksen muutos innostaa myös muita ja auttaa ymmärtämään tosiaan sen että ei tarvitse olla omaa itseään kummempi tapaus onnistuakseen. Voisin yrittää tehdä jonkinmoisen päivityksen tästä puolivuotisesta, joka joulukuuta on seurannut erikseen vaikka lyhyesti sanottuna energiamärää on kasvattetu (eli syön enemmän kuin aktiivipudotusvaiheessa) ja liikun lihaskuntopainoitteisesti (salitreenit).

 38. Eevi kirjoitti:

  Aivan mieletön muutos! Ihan sanattomaksi menin. Vaude! :-)Täytyykin jäädä seuraamaan blogiasi, sillä itselläni olisi edessä elämäntapamuutos ja muutaman (ainakin viiden) raskauskilon karistus. Kroppani on joskus ollut tuossa kunnossa, joka sinulla on nyt, mutta nyt se muistuttaa enemmänkin tuota, joka sinulla oli ennen. Toivottavasti se on vielä päinvastoin. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Jos näin ollut niin sittenhän sen saa takaisin, ei epäilystäkään! Varmaan suurin osa motivaatiosta ja varsinaisesta pudotuksesta löytyy tuolta menneestä mutta joku vinkki saattaa löytyä tästä nykyisestäkin tekemisestä.

 39. Salotti kirjoitti:

  Hei Jennie!Vaikkakin sinulla on nyt menossa käsittääkseni kropan muokkaaminen lihaksikkaammaksi, mutta blogiasi varmasti lukee tosi paljon ihmisiä jotka laihduttavat. Toivoisinkin sinulta päivitystä/postausta nimenomaan laihduttajan ruokavaliosta ja liikunnasta 🙂 Miten itse söit ja liikuit kun olit laihdutusvaiheessa ja miten suosittelet?Kiitos 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Näin uskon itsekin olevan ja sen vuoksi yritän pitää mukana myös laihduttamiseen liittyviä asioita, joiden osuus toki on luonnollisesti hieman alkuperäistä vähäisempi. Oma ruokavalionihan ei loppujen lopuksi paljon eronnut laihduttaessa kuin nykyisin, määrät ja syöntikerrat vain olivat ehkä hivenen pienempiä. Jos nyt syön (1600), 1800-2000kcal niin laihduttaessa se oli 1400-1600. Voin palata aiheeseen ehdottomasti vielä tarkemmin bloginkin puolella.

 40. Tarja kirjoitti:

  Todella hieno saavutus! Tuossa kun katselin lähtöpainoasi niin totesin, että aika lailla samoissa mitoissa olen itsekin. Pituuttaa vaan on jokunen sentti enemmän. Oliskohan minustakin samaan?

 41. Adelheidd kirjoitti:

  Vautsi!! Hieno saavutust!!

 42. Anonymous kirjoitti:

  Aina uudelleen ja uudelleen tulen katsomaan näitä kuviasi ja lukemaan tekstejäsi. Nämä ovat todella innoittavia. Kiitos!

 43. angiel kirjoitti:

  hei
  mahtava muutos puolessa vuodessa! minulla on lähtötilanne melko sama kuin sinulla tuossa kuvassa. ja olen saman pituinen kuin sinä. jos täältä sais motivaatiota kun tulee huono päivä ja tuntuu etten ikinä pääse tavoitteeseen.

  • jennie kirjoitti:

   Hienoa jos pystyn muitakin vielä tsemppaamaan. Täytynee itsekin palata aina aika-ajoin näiden kuvien ja tunnelmien ääreen kun nykyisellään huomaa elävänsä suvantovaiheessa. Tsemppiä hurjasti sinulle, sitä kyllä vaaditaan 🙂

 44. Johanna kirjoitti:

  Kiitos kun olet laittanut tällaista muodonmuutoskuvaa ja mittoja, nää on aina kiinnostavia katsoa. Joskin pakko sanoa että aluksi kun luin vasta mittoja niin melkein masennuin. Itselläni ollut tässä painonpudotusprojekti ja pääsi kertymään vähän enemmänkin. Olen muutamaa senttiä lyhyempi joten kun pääsin tuohon mistä sä lähdit liikkeelle, en ollut vielä BMI sisällä mutta olin jo ihan euforiassa kun peilikuva oli muuttunut jo niin paljon. Nyt olen päässyt just ja just BMI sisälle ja koen olevani jo vähintäänkin normaalipainoinen. Ehdin miettiä et no voi ei, siltikö olen toisen näkökulmasta laihdutuksen tarpeessa edelleen?
  Mutta sitten katsoin myös kuvat ja tarkemmin vielä noita mittoja. Ja taas piti huomata semmoinen asia kuin YKSILÖLLISYYS. Ei kannata liiemmin vertailla itseään toisiin koska muunmuassa vartalomalli tekee hirveästi vaikka suunnilleen samassa pituusluokassa olisikin. Kävin kehonkoostumusmittauksessa siinä vaiheessa kun painoa oli 66kg ja mun rasvaprosenttini oli silloin 25%. Samoin mitoissa oli eroa sun lähtömittoihin nähden. Samoin muistan että kun aikanaan joskus painoin suunnilleen saman verran kuin sinä muutoksesi jälkeen, mä näytin jo melkein alipainoiselta ja sain kommenttia että oon ihan anorektikon oloinen 😀 Sä näytät sen sijaan terveeltä ja hyvinvoivalta.
  Joten mitä tästä taas opimme – Älä turhaan vertaa itseäsi muihin vaan pyri siihen peilikuvaan ja painoon joka tuntuu itsestäsi oikealta. Ei se BMI turhaan oli niinkin laajalla skaalalla (ja vielä kun se ei ota huomioon ollenkaan lihasmassaa eli siis kehonkoostumusta) kuin se on. Tärkeintä että olet sen kokoinen missä koossa sitten viihdyt.
  Ja tähän tämän pohdinnan päälle vielä onnittelut omasta muodonmuutoksestasi! Todella hieno saavutus kyllä puolessa vuodessa joten tuuletukset sille! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos sinulle kauniista sanoista! Olet niin oikeassa siinä että kaikki suuntaa antavat mitat ovat hyvin ympäripyöreitä ja kun muodonmuutoskuvia katsoo niin herkästi herää tunne omasta riittämättömyydestä. Painokin jakautuu ihmisillä niin eritavoin ja vartalon mittasuhteet saattavat olla toisistaan hyvinkin poikkeavat, jolloin pelkät mitat eivät tosiaan kerro mitään. Oma hyvä olo on se tärkein juttu ja juju! Onnea itsellesikin muutoksesta ja ajatuksista, joita muutoksesi on sinussa herättänyt <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *