Hae
My Project Is Me

Winning By Losing

Moi,

 

 

Pitkästä aikaa palaan tänne kirja-aiheiden kanssa. Mainitsin todella, todella, kauan sitten hankkineeni lukemista Jillian Michaelsilta kaksin kappalein. Lupasin jo tuolloin kirjata mielipiteitäni lukemastani ja parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kirjat ovat tosiaan jääneet melko lailla kesken aikataulutuskysymysten vuoksi mutta taannoisella Tallinnan matkalla sain lukemiseni viimeinkin loppuun.
Kuva täältä

Winning By Losing – Drop the weight, change your life. Kirjahan ei mikään uusi ole vaan vuodelta 2005 mutta asian ydin on toki edelleen relevantti.  Otsikon mukaan kirja pyrkii tarjoamaan avaimet pysyvään painonpudotukseen huomioiden sekä liikunnan että ruokavalion tärkeyden. Lisäbonuksena kirja huomioi myös jonkin verran henkistä puolta, lähinnä tukiverkostojen ja yleisen hyvinvoinnin suhteen.

 

 

Kirjan on kirjoitettu englanniksi mutta teksti on äärettömän helppolukuista ja ymmärrettävää. Hauskinta itsestä oli se että pystyin mielessäni kuulemaan neiti Michaelsin sanat tekstin välityksellä. Kirja oli jaettu kolmeen osaan, joista ensimmäinen käsitteli oikeastaan elämäntapaprojektin aloitusta, toinen ruokavaliota ja kolmas liikuntaa. Kaikki kolme aihealuetta tarjosivat runsaasti paitsi teoriaa myös Jillian Michaelsin omakohtaisia kokemuksia sekä käytännön ohjeita niin resepteineen kuin treeniliikkeineen.

 

Kaiken kaikkiaan kirjan voisi kait todeta olevan melko lailla kaikenkattava. Toisinaan ajattelin lukevani opusta ”Weightloss for dummies” mutta ehkäpä tämä vain selittää sen että oikeasti kirja soveltuu myös henkilöille jotka eivät painonpudotuksesta ymmärrä yhtään mitään. Kirjassa muun muassa opetettiin lukemaan ravintoainetaulukoita. 

 

Itselle mielenkiintoisimpana seikkana nousi testi, jossa selvitettiin missä suhteessa oman ruokavalion proteiinit, rasvat ja hiilihydraatit olisi hyvä jakaa. Testi sisälsi yli 40 kysymystä, jotka kaikki liittyivät ruokailutottumuksiin ja  –tuntemuksiin.  Testitulosten mukaan oma ideaalijakaumani ruokien suhteen koostuisi 40% hiilihydraateista, 30%proetiinista ja 30% rasvoista.  Paitsi että tämä ideaalijakauma selvitettiin ja kerrottiin, niin lisäksi listattiin esimerkiksi erityyppiset proteiinit ja kerrottiin niiden erilaisista ravintoarvoista. Sama toistui myös muiden ravintoaineiden kanssa. Nythän täytyy kyllä todeta että oma jakaumani ei taida ihan noin mennä vaan suurin osa tulee selkeästi proteiinista.  Ihan mielenkiinnosta voisinkin joku kerta pitkästä aikaa tehdä ravintoainejakauman päivän syömisistäni. Joskus kauan sitten näin tein ja ne tiedot ovat luettavissa täältä ja täältä.  Pientä muutosta ehkä tuohon aiempaan on tapahtunut ja tosiaan voisin yrittää yksityiskohtaista ruokapäiväkirjaa pitää.
Niin, ja jos joku ei ole vielä tietoinen niin maanantainahan alkaa jälleen uusi kausi Amerikan Suurimmasta pudottajasta.  Itse ainakin tykkään seurata kyseistä sarjaa ja inspiroitua siitä miten kilpailijat kerta toisensa jälkeen ylittävät itsensä. Painonpudotusprojektihan on aina rankka riippumatta lähtöpainosta ja siksi jokainen pudotettu gramma ja kilo on tärkeä.
Kuva täältä

2 kommenttia

  1. Sofia kirjoitti:

    Hei! Mistä olet tuon kirjan ostanut ja koska? Vaikuttaa tosi hyvältä ja on myös tullut tuota suurinta pudottajaa katsottua aikalailla ja Jillian on kyllä mahtava! Saa aina pientä motivaatiota omiinkin treeneihin!:)

    • jennie kirjoitti:

      Jillianin treenaustyylistä tykänneenä itsekin kirjan ostin – taisin tilata sen amazon uk:lta. En tosin ole ihan varma, sen verta aikaa siitä jo on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *