Hae
My Project Is Me

Jumppaa vauvan kanssa (tai ilman)

Myönnän heti alkuun etten kovin usein varsinaisesti ”treenaa” vauvan kanssa. Enemmän se on sellaista satunnaista yhteistä hauskanpitoa, jonka sitten huomaa kuitenkin hieman ottaneen myös lihaksistoon (tai sitten se johtuu siitä että isommat sisarukset halauavat että teen heille saman kuin pienelle siskolleen ja se kysyy jo voimia). Liikkeet voi yhtä hyvin suorittaa myös ilman vauvaa eli se ei ole edellytys mutta tarjoaa vastusta (ja vauvalle ja äidille yhteistä kivaa). Jos tästä tahtoo rakentaa ihka oikean treenin, niin toistoja voi tehdä oman kuntotason mukaan 10-15/liike ja kierroksia 3-5.

Pusupunnerrus vauvan kanssa: Peruspunnerruksia levähköllä käsien asennolla joko jalat suorana tai koukussa. Alhaalla pienelle tsempparille voi antaa pusun.

punnerrus-vauvan-kanssa

Ojentajapunnerrus vauvan kanssa: Asetu selinmakuulle ja ota vauvasta tukeva ote keskivartalosta. pidä kädet kapeana ja lennätä vauvaa hallitusti ylös ja alas. Ala asennossa vauvaa voi taas pusutella. Ilman lisäpainoa tätä ei voi tehdä selältään ja silloin voi tehdä kuten yllä, mutta kapealla käsien asennolla.

ojentajapunnerrus-vauvan-kanssa

Jalkojen nostot vauvan kassa: Jatketaan selällään ja nostetaan jalat suoraksi kohti taivasta. Vauva asetetaan istumaan vatsan päälle ja pidetään kainaloista kiinni. Hallitusti nostetaan peppua ilmaan.

vatsat-vauvan-kanssa

Istumaan nousut vauvan kanssa: Perus vatsarutistuksia niin että vauva pysyy istuen vatsan päällä/reisien. Jos nousee ihan ylös asti, voi pientä taas pusutella.

vatsat-vauvan-kanssa_1

Kyykyt vauvan kanssa: Vauva napataan tukevaan syleilyyn jakyykätään hitaasti alas ja ponkaistaan ylös. Koska vastusta ei ole kovin paljoa niin keskitytän alasmenoon esimerkiksi rauhallisesti kolmeen laskien, jolloin saadaan paremmin tuntumaa. Vauvan iästä (ja tahtotilasta riippuen) voi kannatella kasvot kumpaan suuntaan tahansa.

kyykky-vauvan-kanssa

Eniten meillä harrastetaan tuota lennätystä (ojentajapunnerrus), se on nimittäin pienen ihan ehdoton lemppari. Jumppaatteko te muut vauvan/taaperoiden kanssa? Mitkä ovat suosikkiliikkeitä?

2 kommenttia

  1. HM kirjoitti:

    Hyviä liikkeitä, mutta kannattaa muistuttaa, että lukija on tietoinen, mitä liikkeitä pystyy tekemään ja mitä ei. Esim. istumaannousu ja lankut kannattaa suosiolla unohtaa ensimmäisinä kuukausina. Vatsalihasten erkaumasta onneksi puhutaan nykyisin enemmän, mutta vielä saisi puhua enemmän! Ja vaikka erkauma olisi jo kiinni, kannattaa keskittyä syviin vatsoihin ensin, niin välttyy pahemmilta vaurioilta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *