Hae
My Project Is Me

Harkitsetko Bikini Challengea? Lue tämä

Noniin,

Nyt kun viedään Fitfarmin Bikini Challenge-dieetin viimeistä viikkoa, ja uusi ohjelma on sopivasti alkamassa 13.10, niin kertaanpa minäkin ajatukseni valmennuksesta. Mitään aukottomia totuuksiahan nämä eivät ole. Ajatukset eivät myöskään edusta millään lailla Fitfarmia saati välttämättä kenenkään muunkaan mieltä tai ajatuksia, kuin omiani. Toivon omalta puoleltani että tämä lyhyt postaus auttaa ehkä jotakuta, joka valmennusta harkitsee, oman ratkaisunsa tekemisessä. Jos jokin asia mieltä vielä askarruttaa, vaikka pitkänkin ajan päästä tästä postauksen julkistamisesta, niin saa tottakait kysyä. Yritän auttaa parhaani mukaan. Itseeni en aio pahemmin tässä postauksessa mennä vaan sen aika on myöhemmin (todennäköisesti maanantaina).

Kymmenen lyhyttä viikkoa sitten oli vielä ihan kesä

Kymmenen lyhyttä viikkoa sitten oli vielä ihan kesä

ja tällä viikolla kaivoin talvitakin esiin

ja tällä viikolla kaivoin talvitakin esiin

Kuten nimestäkin voi päätellä, hakee ohjelma inspiraationsa bikinifitneksestä ja se on suunnattu vain naisille. Lähtökohtana osallistujille ei oikeastaan muita kriteerejä ole kuin että painoa saisi olla pudotettavana maksimissaan noin kymmenen kiloa. Ohjelma on siis lähtökohtaisesti dieetti, metodi, jolla pyritään pienentämään kehon rasvamassaa. Siispä jos minulta kysytään, niin jonkun verran ylimääräistä on ehkä jopa ihan suotavaakin olla, jotta muutostulokset olisivat radikaalit. Toki, liikaakaan ei pidä olla sillä dieettinä tämä ei ole niin ”super” että lyhyessä kymmenen viikon ajassa voitaisiin tehdä ihmeitä. Kiloja ei ohjelmassa ole muutoinkaan suotavaa liikaa tuijottaa sillä kyse on nimenomaan rasvan poltosta, joka ei kiloiksi muutettuna valmennukseen osallistujilla kovin suurta massaa edusta. Jos esim. mittanauha kertoo toista kuin vaaka, ollaan oikeassa suunnassa.

Näitä vatsakuvia on kymmenen viikon aikana jokunen tullut

Näitä vatsakuvia on kymmenen viikon aikana jokunen tullut

kuva 2

Samoin kuin näitä pullistelukuvia

Alussa, jokaisen osallistujan ruokavalio on samanlainen ja ateriakertoja tulee päivään vähintään viisi. Oman käsitykseni mukaan aiempiin BC:in verraten, on hiilarimääriä nostettu jonkin verran. Ruokaa saa siis syödä ”dieetiksi” melkoisen paljon mutta pohjattoman vatsalaukkuni kanssa minä myönnän kärvistelleeni toisinaan nälän kanssa. Lyhyen alkujakson jälkeen ruokavaliot jaetaan ryhmiin tavoitteiden mukaisesti: Paljon pudottavat, vähän vähemmän pudottavat ja ylläpitäjät. Hiljalleen, viikkojen edetessä ruokavaliot kiristyvät alkupäivistä mutta myös höllempiä hetkiä on tarjolla. Ruokavalio on monipuolinen ja koostuu ihan perustuotteista, jotka löytyvät pienimmästäkin Siwasta. Lisäksi löytyy vaihtoehdot myös lihattomaan sekä maidottomaan ruokailuun. Kaikelle on olemassa omat määränsä mitä milloinkin syödään ja jos jotakuta tuotetta ei löydy valmiilta listalta, voi sen käyttösoveltuvuutta kysyä foorumilta valmentajilta.

IMG_0386

kuva 5(13)

kuva 4(11)

makaronilaatikko

puuro

qb

rahka

salaattia

salde

Foorumi, ei Fitfarmin sivuilla oleva virallinen kanava valmennukselle, sekä valmennuksen aktiivinen FB-ryhmä ovat arvokkaita ominaisuuksia. Ryhmässämme on ainakin valinnut tavattoman hyvä tsemppi ja yhteishenki, joka on nostanut kenetkin vuorollaan ”luovutussuosta”. Ryhmässä on jaettu myös herkullisia reseptejä, vinkkejä ja ideoita sekä hyviä ja huonoja fiiliksiä valmennuksen ajalta. Foorumiin vielä palatakseni niin viikoittain myös valmentajilta saadaan sallittuja ruokavinkkejä testailtavaksi.

Treenikertoja viikkoon tulee monta, loppuvaiheessa jopa yhdeksän. Se, miten treeninsä koostaa on taas jokaisen yksilöllinen tehtävä. Saliohjelmia on tarjolla kolme erilaista ja lisäksi on viikoittain vaihtuva viikkotreeni. Nämä viikkotreenit eivät tarvitse suoritukseen kuntosalia ja harva edes mitään välineitä, eli kuntosali ei valmennuksessa ole ihan välttämätön. Näistä kaikista vaihtoehdoista sekä aamuaerobisista jokainen osallistuja tosiaan itse rakentaa itselleen sopivan treenikokonaisuuden. Itse olen käynyt neljästi viikossa salilla, tehnyt kerran viikkotreenin sekä aamuaerobiset (pääsääntöisesti aerobisina salin jälkeen).

kuva(6)

Aiempaa salikokemusta ei välttämättä tarvita mutta peruskunnon olisi hyvä olla ainakin keskinkertainen. Tässä on ehkä vähän sama asia kuin tuossa alussa mainitussa painossa, kehitettävää kannattaa olla jotta tuloksen huomaa. Senverta valmennuksen tuomiin tuloksiin joudun menemään että voin käsi sydämellä vannoa että yksikään valmennukseen osallistujista ei ole jäänyt muuttumatta. Meitäkin on ollut valmennuksessa hyvin erilaisista lähtökohdista ja osalla suurimmat muutokset ovat tapahtuneet päänsisällä ja osalla ulkoisesti, jokaisella ehkä vähän molempia. Alla siis oma puolivälimuutokseni, viisi viikkoa sitten.

muutos_takaa

Seuraava alkava BC on tosiaan talviversio, eli siinä missä nyt viikkotreenit ovat olleet pääosin ulkona suoritettavia, ovat tulevat tarkoitettu sisätiloihin. Käsittääkseni myös saliohjelmassa on muutosta tähän minun käymääni versioon verraten eli toivon että edes osa tämän tekstin asioista pitää paikkansa myös lokakuun 13. päivä starttaavassa versiossa. Jos joku seikka jäi askarruttamaan mieltä, saa kysyä rohkeasti.

14 kommenttia

 1. eve kirjoitti:

  Tämä postaus tuli niin oikeaan aikaan ! Olen aivan kahden vaiheilla aloitanko bc:n.. haluaisin jotain vaihtelua ja lisä motovaatiota tähän tulevaan syksyyn 🙂 oliko bc hintansa arvoinen
  , eli suositteletko aloittamaan ? -e

  • jennie kirjoitti:

   Kyllä itsellä on päällisin puolin positiivist loppufiilikset valmennuksesta. En ehkä itse ihan tavoittanut sitä, mitä odotin mutta en oikeastaan tiedä olisiknko suurempaa muutosta voinut odottaakaan. Loppupeleissähän omiin tekemisiini ei ihan hirveästi muuttunut mikään tämän valmennuksen myötä. Jos siis yhtään on valmennusta harkinnut niin mukaan vaan! Itse tykkäsin nimeomaan treenien tuomasta vaihtelusta eli jos jotain uusia kuvioita syksyyn haluat niin ämä voisi toellakin olla se juttu.

 2. Lime kirjoitti:

  Minkätyyppiset salitreenit ohjelmassa on? Onko koko kropan treenit vai lihasryhmäjako?

 3. Era kirjoitti:

  Kuinka hyvin BC:n rinnalla pystyy tekemään omaa saliohjelmaa, vai onko se tyystin unohdettava 10 vko ajaksi? Eli jos on itsellä selkeä saliohjelma jo valmiina suositteletko ottamaan osaa tähän? Kuinka paljon salikertoja ohjelmaan mahtuu viikottain? Entä kuinka paljon viikkoliikunnoista on aerobiseen puoleen kallistuvia harjoitteita?
  Tulipas monta kysymystä. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kuten kirjoitinkin niin jokainen etenee tyylillään ja rakentaa kaikista annetuista palasista oman kokonaisuutensa. Itse kävin neljästi viikossa salilla. Omaa ohjelmaa ei oikein tämän rinnalla voi noudattaa, tai toki voi mutta sitten voi ehkä kysyä että miksi ohjelmaan lähtee mukaan?

 4. Nimetön kirjoitti:

  Heippa! Tällä hetkellä treenimotivaatio hukassa ja oon miettinyt jos BC:sta sais lisäpotkua. Mietityttää vaan että onko se liian rankka mulle. Osaisitkos auttaa? Eli tilanne on tämä: oon harrastanut suht monipuolisesti liikuntaa läpi elämän, viimesen vuoden aikana vaan tosi vähän. (Teko)syynä gradu ym. valmistumiseen liittyvät asiat mitkä on vienyt hurjasti aikaa. Liikuntaa tullut vaan 1-2 kert viikossa, pääasiassa kävelyä, joogaa tms. Nyt ois aikaa treenailla mutta jotenkin tarttis vähän lisäpotkua että pääsis alkuun. Luuletko että bc:sta sais apua? Ylimääräisiä kiloja ei sinänsä oo, mutta olen ”löysässä” kunnossa (rasvaprosentti n. 26).

  • jennie kirjoitti:

   Uskallat ihan hyvin liittyä! Treenit ovat rankkoja, mutta niin niiden kuulukin olla 🙂 Olet kuitenkin koko ajan liikkunut ja taustalta löytyy tekemistä niin en näe mitään syytä mikset niitä pystyisi suorittamaan. Mua ainakin nimenomaan nämä treenit motivoi, oli kiva saada jotain uutta ja selkeät raamit minkä kautta edetä. Siitä vain mukaan jos houkuttaa 🙂

 5. Marika kirjoitti:

  Muistelin joskus nähneeni sulla tähän aiheeseen liittyvän postauksen, joten piti kaivaa se esiin! Itse olin ihan vasta Jutan luennolla ja jotenkin siellä koin ahaa-elämyksiä ja mietin, että mitäpä jos lähtisin tammikuussa tähän BC-valmennukseen mukaan. Oon jotenkin kokoajan ajatellut, että oon aivan liian ”iso” siihen (167cm/75kg), mutta kai näillä ylimääräisillä kiloilla voi mukaan lähteä?! Itseä kiinnostaa erityisesti nuo treenit, kun sitä vaihtelua kaipaisi… Tuntuu, että tämä syksy on ollut joku tasankovaihe, enkä ole kehittynyt oikein mitenkään. Toki poikkeuksellinen kova sairastelukin siihen vaikuttaa, mutta kuitenkin.

  • jennie kirjoitti:

   Anteeksi etten ole kommentteihin asti ennättänyt ennenkuin nyt. Omasta mielestäni tuohon lähtiessä kannattaa olla mieluummin liian iso, kuin liian pieni. Treenit olivat minusta tosiaan koko ohjelman parasta antia ja osaa niistä tulen varmasti toteuttamaan jatkossakin. Ja mitä treeneihin tulee niin jokainenhan kuitenkin tekee oman kuntotason mukaan ja siinä miss toinen pomppii kuin duracell-pupu vaikka 50 boksihyppyä niin joku muu tekee ne askelnousuina vuorojaloin. Pääasia on että tekee ja uskon että sinäkin saattaisit saada tästä sellaista kivaa lisämotivaatiota omaan tekemiseen varsinkin jos niihin treeneihin vaihtelua hieman kaipaisi.

 6. N kirjoitti:

  Heippa! Olen itsekin jo pidemmän aikaa harkinnut BC- valmennukseen osallistumista, lähinnä hyvän ruokavaliopohjan ja treenirutiinin saamisen kannalta. Pudotettavaa ei siis ole paljoa, salilla olen käynyt yli vuoden verran, enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Valmennus toimisi siis toivottavasti ainakin motivaattorina säännölliseen salilla käymiseen. Haluaisin tietää rankemmista treeneistä sen verran, että ovatko ne mahdollisia tällaiselle hieman” pelokkaalle” mm. kyykkääjälle, joka jättää sen viimeisen tai kaksi viimeistä toistoa väliin sen pelossa että rojahtaa lattiatasoon tai satuttaa muuten itsensä? Kuitenkin ne rankemmat treenit BC:ssä kiinnostaisivat kun salitaustaa on 🙂 Mielenkiinnosta haluaisin myös tietää aiheuttiko raju hiilarien vähentäminen sinulle väsymystä, ärtymystä, yms. ja oliko treenejä esimerkiksi näiden takia vaikea jaksaa vai pysyivätkö energiatasot korkealla koko challengen ajan? Kiitos!

  • jennie kirjoitti:

   Ei ne ainakaan meikdän ryhmässä niin rankkoja olleet etteikö niistä selviytyisi. Omasta mielestäni rankinta olivat salin sijaan viikkotreenit, jotka nostivat sykkeet korkealle ja olivat kestoltaan lyhyitä HIIT-tyyppisiä harjoitteita. Salilla toki tehon ja intensiteetin päätät sinä itse ja ohjelmia oli tarjolla useammanlaisia. Syy miksi ei suositella aloittelijoille on ehkä enemmänkin siinä että treenejä tulee viikkoon melkolailla.

   Mitä tulee hiilarien vähentämiseen niin poiketen aiemmista ryhmistä, meillä oli käsittääkseni hiilaritasot koko ajan ”melko korkealla”. Vähentäminen tapahtuu oman tunnon, kunnon ja tavoitteiden mukaan. Vähennykset eivät siis ole välttämättömät.

 7. Anni kirjoitti:

  En tiedä osaatko vastata tähän kysymykseen, mutta tiedätkö onko valmennus mahdollista ostaa, mutta aloittaa eri aikaan, siis myöhemmin kuin muu ryhmä?

  • jennie kirjoitti:

   Mun mielestä niissä on joku kahen viikon viivästysmahdollisuus, tai siihen saakka suunnilleen taitaa ilmottautuminen ryhmään olla auki. Toki voit ostaa ohjelman ja suorittaa sen itse omalla ajalla mutta foorumi sulkeutuu yhtälailla pari viikkoa valmennuksen loputtua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.