Hae
My Project Is Me

Kierros kaksi

Moikka,

Täällä edelleen flunssaisena, tosin sillä pienellä erotuksella että nyt apuun tuli myös antibioottikuuri. Koska en erityisemmin ole missään käynyt tai mitään tehnyt (siis edes ruokaa, olen vain aktiivisesti tyhjentänyt pakastinta viimeiset pari viikkoa) niin ehkäpä ”joudun” hieman miettimään kahden kokemani raskauden välisiä eroja liikunnallisuuden ja ruokavalion valossa. Luvassa jonkujn verran kuvamateriaalia vuosien varrelta. Osa ehkä uutta, osa saattaa olla jo nähtyä.

Ensimmäistä raskauttani edelsi ”itsestään tapahtunut” painonpudotus hurahdettuani tankotanssiin jokunen vuosi sitten. Uusi laji innosti liikkumaan useita kertoja viikossa ja samalla telkkarin edessä vietetty nyhjötysaika herkkuineen jäi vähemmälle. Tällöin olin ehkä aikuisikäni parhaassa kunnossa siihen saakka, ja raskauden jälkeisenä tavoitteena oli saavuttaa tämä lähtötaso vartalon suhteen.

Raskaus eteni ongelmitta ja tangolla kävin aktiivisesti noin puoliväliin saakka. Tämän jälkeen into alkoi hiipua ja käyntikerrat vähenivät kunnes loppuivat kokonaan noin kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa. Suurin syy oli tielle kasvanut vatsa ja se ettei uusia temppuja voinut enää opetella. Kuvittelin siirtyväni ryhmäliikuntatunneille ja kävelemään mutta jotenkin se kaikki vain jäi.

Kuten täällä varmasti on käynyt ilmi, olen liikkunut tällä kakkoskierroksella edellistä aktiivisemmin. Tämä kaikki ihan vain siksi että olen pystynyt ja olen halunnut. Harrastamani laji  (lähinnä kuntosali ja kävely) ovat mahdollistaneet liikkumisen ihan loppuun saakka kunhan vain pientä hienosäätöä on tehty. Ja jahka tästä flunssasta tokenen, paluu liikunnan pariin odottaa.

Ruokavaliossa on kuitenkin ollut raskauksien välillä se suurin ero vaikka yhtäläisyyksiäkin löytyy. Ensimmäisellä kerralla ruokavalio muuttui raskauden myötä melkoisesti kummallisten makumieltymysten vuoksi. Olin lisäksi huomattavasti höllempi herkuttelun ja muun turhuuden suhteen ja tämä varmaan näkyi lopputuloksessa. Painoa kertyi raskauden aikana hieman reilu 20-kiloa ja näitä kiloja pudoteltiin sitten oma aikansa pois.

Olen kuitenkin huomannut että näin loppuvaiheessa, olen taas alkanut suhtauta astetta rennommin herkutteluun ilman mitään sen suurempaa syytä. Johtuuko se siitä että periaatteessa mikään ei juuri nyt (välittömästi) näy missään suuntaan eikä toiseen? Vai siitä että tiedän että pian, kertyneitä kiloja karistaessa, minun tulee olla tiukempi itseni suhteen ja haluan tarjota sen mahdollisuuden itselle nyt? Vai siitä että tiukempi linja ei ole tämän enempää kuitenkaan vaikuttanut? En oikeasti osaa sanoa mistä tämä johtuu mutta näin vain on. Onneksi pääsääntöisesti ruokavalio koostuu edelleen fiksusti mutta mitään monen viikon herkkutaukoja ei ole sitten maaliskuun alun jälkeen näkynyt.

Se ero mikä kuitenkin on ollut koko ajan, ja on edelleen, on kiinnostukseni omaa (ja muutenkin urheilullista, tervettä) vartaloa kohtaan.En muista ainakaan näin olleen ensimmäisen raskauden aikana, jolloin kaikki laihdutukseen, terveyteen, liikuntaan tai muuhun vastaavaan keskittyvä julkaisu ei kiinnostanut pätkäkään. Nyt tilanne on toinen, vaikkakaan ei yhtään sen ajankohtaisempi. Ehkä tässä välissä on kuitenkin tapahtunut jotain pientä tuolla oman pään sisällä.

Oli niin tai näin, pudotettavaa tulee kuitenkin raskauden päätyttyä olemaan. Tulokkaasta on povailtu melko pienikokoista vaikka todellinen kokoarvio vielä puuttuukin. Painoa on tämän raskauden aikana tähän saakka kertynyt kokonaisuudessaan 10-12, tai jopa 15kiloa, riippuen tietysti mitä pitää varsinaisena lähtöarvona. Jokatapauksessa siis selkeästi vähemmän kuin edelliskerralla vaikka kuten todettu, pudotettavaa tulee silti olemaan jonkinverran. Jos taas tavoitellaan raskautta edeltävää kunto- ja kokoluokkaa, ovat tavoitteet melko korkealla mutta niinhän kuulukin olla. Ja kun tähän tavoitteeseen on päästy niin jatketaan seuraavaan, eli selkeästi atleettiseen vartaloon. Varmoin askelin, pienillä kestävillä muutoksilla mutta ennen sitä nautin loppuraskaudestani <3

Ei siis mikään kiire, mutta tuntuu kyllä uskomattomalta tässä vaiheessa että näihin vaatteisiin vielä joskus mahtuisi..

4 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Sinun kuvia kun katsoo nyt raskaana ollessasi näyttää siltä ettei ”ylimääräistä” ole kertynyt muuhun kuin juuri mahan kohdalle ja sekin nimenomaan vain sinä vauvamahana! :)uskoisin että puolet tuosta 15 kilosta lähtee sinulle jo laitokselta tultuasi istukan ja vauvan mukana! 😀 Olet kyllä älyttömän kovassa kunnossa, haluan pyrkiä samaan jos joskus lapsia tulen itse saamaan:)

 2. Anonymous kirjoitti:

  Olen samaa mieltä kun edellinen kirjoittaja! Olet hyvässä kunnossa nyt myös raskaana. Ei niitä kiloja huomaa muualla kun vatsan seudulla 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos paljon piristyksestä 🙂 Olotilakin vaihtelee ihan päivittäin – toisinaan tuntuu että olen vuosisadan suurin ja välillä taas juuri siltä että kilot ovat siellä missä kuuluukin, vatsassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.