Hae
My Project Is Me

Keventäjän keittiössä: 300kcal pizza

Pitkästä aikaa pukkaa reseptiä sillä leivoin viime viikonloppuna pizzaa ja kokeiluun pääsi myös 300kcal pizza. Ja kyllä, koko pizzan, melkein pellillisen, kalorit ovat noin kolmen sadan luokkaa (täytteistä toki riippuen).

Kaikenlaisiin kevennettyihin respeteihin törmää aina aika ajoin ja tämäkin on sellainen, että muistan sen nähneeni ensi kertaa jo aikaa sitten. Jotenkin kuitenkin olin unohtanut koko respetin olemassa olon mutta nyt kun se jostain silmiini osui niin päätin kokeilla. Kaikki kokeilut eivät myöskään mene jatkoon, sillä vaikka ulkonäkö on usein herkullinen ei maku välttämättä sitä kuitenkaan ole. Tässä 300kcal pizzassa on, en minä muuten siitä täällä vinkkaisi.

 

 

Jos siis kevennetty 300kcal pizza kiinnostaa tai olet muutoin vain kokeilunhaluinen niin tässä respeti

 

300kcal pizza

4 kananmunanvalkuaista

2tl maissitärkkelystä

1/4tl suolaa

(mausteita esim. valkosipulimausteetta, oreganoa)

Laita uuni kuumenemaan 175c. Vatkaa kananmunanvalkuaiset, suola (ja mausteet) kestäväksi vaahdoksi. Lisää maisitärkkelys ja vatkaa vielä hetki.

Levitä vaahto uunipellille leivinpaperin päälle haluaamaasi muotoon ja paista noin 15min tai kunnes väri alkaa muuttua rusehatavaksi.

Ota pohja uunista ja lisää haluamasi täyteet. Piasta uunissa vielä noin 10min, kunnes juusto on sulanut.

Minulla oli täytteenä kasviksia, muutama siivu ultrakevyttä meetwurstia suikaloituna sekä 5% juustoa raastettuna.

Halutessaan, pohjan voi varmasti valmistaa myös ilman maisstärkkelystä ja tämä on vain yksi ohjeista, mitä Cloud Pizza -nimellä voi löytää.

Ja mitä siihen makuun ja koostumukseen tulee niin maku oli hyvä, enkä olisi tunnistanut syöväni kananmunavalkuaisista valmistettua pizzaa jollen olisi tiennyt. Tätytteet määrittelivät maun ja koska pidän suolaisista ”salami sattumista” pizzassa, lisäsin myös meetwurstia suikaloituna vaikka itse proteiinihan tulee jo pohjan valkuaisista.

Ja mitä koostumukseen tulee niin 300kcal pizza oli helppo leikata ja pysyi hyvin kasassa, eli pystyi syömään tavallisen pizzan tavoin paloina. Rapeaa pohjaa tällä reseptillä ei kuitenkaan syntynyt eli jos se on pizzalle vaatimuksena niin sitten resepti ei ehkä ole sinua varten.

Täällä tämä 300kcal pizza menee ehdottomasti jatkoon!

Ja jos kevennetyt, hyväksi testatut respetit kiinnostaa, niin kurkkaa myös esimerkiksi nämä herkut

kevennetty juustokakku

raejuustovohvelit (tai samassa postauksessa olevat muut vohvelivinkit)

takavuosien hitti smoothiekakku

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *