Hae
My Project Is Me

Näin säästän aikaa keittiössä

Kiireinen arki ei saa olla tekosyy huonolle ruokavaliolle. Pienellä valmistautumisella ja ennakoinnilla pääsee jo pitkälle, eikä arki-iltaisin tarvitse käyttää siitä pienestä vapaa-ajastaan turhaan tunteja keittiössä kokkaillen. Näillä pienillä, mutta yksinkertaisilla vinkeillä säästän itse aikaa keittiössä ja niin voit tehdä myös sinäkin.

Suunnittelen valmiiksi. Kaikki alkaa omalla kohdallani siitä että suunnittelen mitä aion kokkailla ja lähden sen listan kanssa kauppaan. Arkena syödään yleensä aika perusjuttuja, viikonloppuisin valmistaminen voi viedä vähän enemmän aikaa.

Kokkaan kerralla. Pyhitän viikonlopusta yleensä pienen osan kokkailulle ja hyödynnän valmiiksi lämmitetyn uunin ja lieden kokkaamalla lähes koko viikon arkiateriat kerralla.


Valmistan suuria annoksia. Mummoni on tunnettu siitä että keittää ruokaa aina täyden kattilallisen, riippumatta kattilan koosta. Olen tainnut saada perintönä tämän ominaisuuden. Ylijäämän ruoan voi laittaa pakkaseen ja ottaa sieltä sopivan ajan päästä sulamaan ja takaisin ruokapöytään.

Ja tästä päästäänkin helposti seuraavaan vinkkiin eli pakasta.  Pakastan valmiita ruokia sopivina annoksina ja pakastan kaupasta kotiin kiikuttamaani tarjouslihaa. Pakastan myös valmiiksi kypsennettyä lihaa, sellaisenaan ja esimerkiksi broilerin fileet on näppärä vain poimia tarpeentullen käyttöön salaatin päälle tai muuhun ruokaan.

Pasta on kiireisen kaveri. Jos on käynyt niin että valmista ruokaa ei kaikesta edellämainitusta huolimatta ole, keitä pastaa. Pasta-annos valmistuu pikavauhtia ja sekaan voi heittää pyttipannun tapaan mitä vain kaapista/pakkasesta löytyvää.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.