Hae
My Project Is Me

Onko sinunkin vatsalaukkusi pohjaton?

Moi,

Nyt on luvassa vain ja ainoastaan ruokaa. Sitä samaa, eri päivinä vain hieman erilailla. Itseasiassa tässä vaiheessa oli vielä lihapataa jäljellä, joten sitä, täysjyväpastaa ja salaattia.

IMG_1147 Sittemmin siirryttiin pakkasen aarteiden pariin ja esiin kaivettiin linsseistä ja jauhelihasta tehty kastike. Ja sitä on syöty sitten niin kvinoan kuin täysjyväohran kanssa.

IMG_1191 IMG_1216Useinhan kuulee puhuttavan siitä että laihduttajat, ja erityisesti naislaihduttajat, syövät liian vähän laihtuakseen. Minunkin on aina toisinaan epäilty syyllistyvän tähän. Itse olen kuitenkin sitä mieltä että syön melkoisia määriä tai jos en syökään, niin ainakin olisin kykenevä syömään. Tälle viikolle kun liikkumisia on vähennetty ja unen määrää lisätty niin olen tehnyt tietoisesti pienimuotoista testailua ruokavalioni kanssa ja syönyt GFG-tuokavalion mukaan. Tai oikeastaan minun ruokavalioni on noudattanut Superdieetin ohjeita, jotka ovat lähes samankaltaiset (mutta SD ottaa huomioon tavoiteltavan pudotuksen sekä muuttuu ohejistukseltaan viikko viikolta).  Noh jokatapauksessa, muistan kun jostain joskus olen lukenut/kuullut/nähnyt että tämän ruokavalion noudattajat ovat olleet onnellisia kun kerrankin dieetillä saa syödä tarpeeksi eikä nälkä vaivaa. Vaan arvaatteko olenko minä ollut sitä mieltä? No en ole.

Ylläolevat ruoka-annokset itseasiassa ovat näiden oppien mukaan koottuja, joskin minulla on pelkän lihan sijaan kastikemallinen (ei kuitenkaan kermainen) versio. Jos nälkä johtuu sitten tästä niin olkoon, olen siis jokatapauksessa joutunut syömään hieman enemmän kuin ohjeissa on mainittu eli ainakaan liian vähäinen syöminen ei ole minun syntini. Liiasta syömisestä en sitten olekaan ihan varma. Toki täytyy huomioida että tuokavalio-ohjeistus ei huomioi imetyksen aiheuttamaa energiakulutusta. Toisaalta täytyy huomioida että minä taas en vastaavasti ole tehnyt ohjeenmukaista liikuntasuoritusta.. Niin tai näin, tämä on vain taas kerran saanut minut miettimään sitä omaa pohjatonta vatsalaukkuani ja ihmettelemään miten vähällä toiset pärjäävätkään – siis he jotka katsovat tätä ohjeistusta kauhulla kun ruokaa syödään niin paljon. Ja jottei jää väärinkäsityksiä niin en syyllistä ketää, en edes itseäni. Koska olen asiasta (pohjattomasta vatsalaukusta) puhunut niin tiedän että meitä on lisäkseni muitakin mutta otanpa tämän taas kerran ihmeteltäväksi. Ja kyllä, minä olen siis syönyt hieman enemmän (toisen välipalan) kuin ohjeistus lähtökohtaisesti sallisi. 

editedit: Niin, ja onhan minulla ”vihreässä salaatissa” myös porkkanaa, sipulia, tomaattia.. Mutta tämän ratkaisun tein ihan ajatuksella että jos lihon tomaatin syönnistä niin olkoon sitten niin. Ja piti sitä vielä sanomani että ilman parempaa tietoa olen myös uskotellut itselleni että nämä ”vihreät salaatit” tarkoittavat kaikkia käsittelemättömiä perussalaattiaineksia kuten nuo sipulita ja tomaatit.

12 kommenttia

 1. Linda kirjoitti:

  Olen tainnut aikaisemminkin kirjoittaa tänne, tai sitten olen mesonnut asiasta jossain muualla – en vain voi käsittää miten jonkun normaalikokoisen aikuisen mielestä noissa dieeteissä voi olla LIIKAA syötävää?!? Olen järkeillyt, että ilmeisesti näillä ihmisillä on ruokavalio niin totaalisen pielessä, että pienetkin säännölliset annokset normaalia, terveellistä ruokaa tekee ”ähkyn.” Ovat varmasti tottuneet sinnittelemään päivät jollain miniannoksilla ja sitten iltaisin vetämään herkkuöverit.

  Tai sitten meikäläisellä on vain poikkeuksellisen suuri ja pohjaton maha 🙂

 2. Laihduttaja kirjoitti:

  Moi!

  Mä oon huomannu ihan selkeästi, että iän myötä ei enää pysty syömään mitä sattuu kuin nuorempana. Vaikka vielä en mikään vanha olekaan reilu parikymppinen niin saa miettiä, mitä suuhunsa laittaa ja ns. ”viikonlopun repsahdukset” enemmän syömiset vaikuttaa tosi nopeasti, on turvonnut, ahistava olo. En tiiä onko sillä sitten merkitystä, että kehoni on tottunut ”pieniin ruokamääriin”, koska olen laihdutellut tässä viimeisten vuosien aikana vähällä ruoalla. Nyt taas yritän muutamaa kiloa pudotella, kun salakavalasti vaan paino alkaa heti nousemaan:/. Tuntuu, että en voi mennä edes syömään minnekkään ravintoiloihin tai muihinkaan kun tulee ihan ähkypuhku olo, jos syö palon tätä nykyä annoskoot ovat ainakin itselleni aivan liikaa.

  • jennie kirjoitti:

   Kyllähän vatsalaukku myös kutistuu tosiaan kiitettävästi jos esimerkiksi alkaa diettaamaan jollakulla ”puusikeittopaastolla”.. Itse ehkä tästä syystä olenkin ihan myötämielinen sellaisille ajatuksille että tällaista kitudieettiä käytetään alkusysäyksenä varsinkin jos annoskoot ovat oikeasti ongelma. Mutta mikä sitten on liian iso annoskoko? Voiko salaattia syödä liikaa? Onko minunkin vain parempi totutella pienempiin annoksiin ja elää ehkä sitämyöten loppuelämä(?) helpommin normaalipainoa ylläpitävänä..

 3. Jeps kirjoitti:

  Superdieetin keskustelupalstalla ohjeistettiin, että jos imettää niin silloin tulisi syödä saman pudotusluokan miesten ruokavalion mukaan, joten suosittelen käyttämään sitä jos ohjeet siihen löytyy:)

 4. PikkuMy kirjoitti:

  Mä aloin tekemään LCHF resepteillä ruokaa ja nälkä lähtee ja paino pysyy 😉 sitä ennen söin paljon juuri noin kuin kuvissa; lihaa/kanaa salaattia ja ei tullut maha kunnolla täyteen. Nyt kun LCHF ruokaa syö niin ei jää nälkä!! Ja makean himo pysyy paremmin kurissa 🙂 Olen muutamaan postaukseen omassa blogissa kirjoitellut LCHF reseptejä.

 5. Anne kirjoitti:

  Vastauksena otsikon kysymykseen: kyllä, myös minun vatsalaukkuni on pohjaton. 🙂 Tuntuu, että olen vähän väliä nälkäinen ja voisin syödä käsittämättömiä määriä. Treenaan kovaa, joten siitä se tietysti johtuu. Mutta kuinkahan suuria yksilöllisiä vaihteluja on? Monesti kun luen muista blogeista, miten muut treenaajat syövät, tuntuu, että itse syön vielä huomattavasti enemmän. Ja nämäkin treenaajat syövät paljon ja riittävästi.

 6. annepa kirjoitti:

  Voitin viime syksynä Jutan GFG-kuurin ja se keskustelu mitä kuurin palstalla käytiin oli mielenkiintoista. Itellä paino putosi nelisen kiloa kuudessa viikossa, vaikka en niin justiinsa niitä ruokia ja liikuntoja suorittanutkaan. Se, miksi kommentoin tässä on tuo tomaatti ja sipuli. Siellä nettikeskustelussa ne valmentajat vastaili kysymyksiin ja se ”vihreä kasvis” oikeasti tarkoittaa vihreän väristä. POISLUKIEN palkokasvit. Siis esim. vihreää paprikaa saat syödä, punaista, keltaista ja oranssia et. Tomaattia ei saanut syödä sen takia kun ”se on hedelmä” ja munakoisoa sen takia että se on koisokasvi. Olin ihan että mitä v****a. Nämä perusteluthan oli ihan pielessä, tomaatti on koisokasvi myös ja kaikenlisäksi se on kasvitieteellisesti marja eikä hedelmä. Myös munakoiso on kasvitieteellisesti marja. Marjojahan tuolla dieetillä saa syödä, että sinänsä aivan pyrstöllään oli perustelut. Lisäksi väriteoria ei päde esim. kaalien kohdalla: valkokaali laskettiin vihreäksi, mutta punakaalihan on sitten pannassa värinsä vuoksi. Oikeasti valkokaalissa on enemmän sekä energiaa että hiilareita kuin punakaalissa niin suhteellisesti kuin absoluuttisestikin. Minä viittasin näille väriohjeille kintaalla ja tyytyväisenä söin kaikenvärisiä rehuja.

  • jennie kirjoitti:

   Noniin ja taas sain tukea omalle ajatusmaalmalleni ja nyt syön entistä paremmalla mielellä tomaattini 🙂 Kiitos siis sinulle ihan miljoonasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *