Hae
My Project Is Me

Muutosten päivä

Tänään on ollut päivä minkä johdosta monella vanhemmalla alkoi uudenlainen etätyöarki lasten palattua takaisin koulun lähiopetukseen ja/tai päiväkotiin. Näin tapahtui myös meillä. Myönnän että viimeisimmät päivät oikeastaan jo odotin tätä hetkeä. Mietin mielessäni kuinka paljon helpommalla pääsisinkään tehdessäni vain töitä sensijaan että toimisin myös apuopettajana, viihdyttäjänä ja erotuomarina. Huomaan kuitenkin olevani väsyneempi nyt, kuin moniin viikkoihin. Ajattelin jo ensin että en jaksa alkaa edes päivittämään blogiani mutta juuri siitä se ajatus sitten lähti.

Etätyöarki

Kun tämä etätyöarki alkoi, lähes kaksi kuukautta sitten, muistan olleeni alkuun todella väsynyt. Uudenlainen arki vaati paljon ponnisteluja alkaakseen toimia. Omaan perhearkeen sopivat työskentelytavat, -ajat ja muut toimet piti luoda nopealla tahdilla. Melko nopeaan huomasin kuitenkin nauttivani tilanteesta ja saimme lasten kanssa luotua koko perhettä helpottavat rutiinit. Tilanne helpottui entisestään mieheni jäätyä myös kotiin joiksikin viikoiksi ja vaikka hän sittemmin palasikin takaisin lähitöihin, jatkui meidän arkemme etänä jo tuttuun totuttuun tapaan.

Etätyöarki 2

Tänään alkoi siis toisenlainen etätyöarki kun kotimme hiljeni muiden perheenjäsenten osalta. En olisi voinut uskoa että muutos, näennäisesti helpompaan, aiheuttaisi myös tällaisen väsymyksen tunteen. Joskin kun asian asettelee hieman toisella tapaa, ei asiaa olekaan ehkä niin vaikea ymmärtää. Sitä sanotaan että muutos aiheuttaa aina stressireaktion ja tässäkin tapauksessa ne hyväksi luodut ja päivittäin toistetut rutiinit piti kerralla vaihtaa uusiin toimintamalleihin.

Lasten ollessa poissa kotoa, myös omaa työtä tulee helposti tauotettua vähemmän. Ne näennäiset työnteon häiriötekijät, kuten auttaminen koulutehtävissä ja riitojen selvittely, kuitenkin toivat pakollisia breikkejä työnlomaan. Tänään myönnän paahtaneeni intensiivisesti koneen äärellä ihan koko työpäivän verran tai jopa vähän enemmänkin, tauot täysin unohtaen.

Päivän aikana osa energiaa kului myös miettien, miten jälkikasvulla mahtaakaan sujua. Ihan hullua, sillä päiväkoti on meille tuttu vuosien ajalta ja itseasiassa lapset, erityisesti nuorimmaisemme, jo odotti sinne pääsyä. Sanoinkin lapset päiväkotiin viedessäni hoitajille että tämä on vaikeampi paikka äidille kuin lapsille. Olo oli oikeasti kuin olisi ensimmäistä kertaa ikinä jättänyt lapset hoitoon.

Huomenna harjoitellaan taas, toivottavasti paremmalla menestyksellä, kunnes arki taas kohta muuttuu minunkin palatessani fyysisesti työpaikalleni. Tai näin ainakin tällä hetkellä oletan tapahtuvan vaikka ihan kaikkia asioita ei sen suhteen olekaan vielä ratkaistu.

Onko siellä alkanut uudenainen (etätyö)arki tänään? Tai onko muutoksia tapahtunut ehkä jo aiemmin? Vai jatkuuko kaikki kuten tähänkin saakka on ollut?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.