Hae
My Project Is Me

Makeanhimon pelastaja

Moi,

Olen löytänyt vanhan tuttavuuteni uudestaan makeanhimon selättämiseksi: Stevia. 

stevia

Olen muutamaankin otteeseen miettinyt kehtaanko asiaa edes täällä julkistaa mutta olkoon. Olenhan nimittäin jo aikaisemmin asiasta väläyttänyt makeanhimon pelastajana (tai tappajana). Tuore stevia käy (ja maistuukin paremmin) mutta yhtälailla tällainen makeutusnappi ajaa asian. Jos päälle juo vielä vettä niin voin taata että makeanhimot ovat tiessään. Jotenkin tuo vesi välittömästi perään jakaa makeuden koknaisvaltaisemmin koko suun alueelle. 

IMG_8330 (1024x683) IMG_8331 (1024x683) IMG_8332 (1024x683)

Se että onko tämä vain hetkellinen pelastaja vai pitääkö se vain yllä makeanhimoa, en osaa sanoa. Siihen hetkeen se ainakin toimii paremmin kuin hyvin, enkä minä ole eläessäni koskaan ottanut kuin ihan maksimissaan kaksi tällaista suunnilleen koko päivän aikana. Steviahan on luonnonmukanen makeuttaja mutten sen tarkemmin ole rehellisesti tutustunut mahdolliseen tutkimustietoon siitä saattaako se aiheuttaa samanlaista ”riippuvuutta” kuin keinotekoinen makeutusaine. En myöskään ole varma omalta kohdaltani allekirjoitanko keinotekoisten makeutusaineiden kaikki pahat väittämät kuten että niiden kylläsiyysvaikutus on huonompi ja että ne saavat aivot hamuamaan enemmän kuin aito sokeri tekisi jne. Varmasti tutkimustiedossa on totuutta mutta toimiiko kaikkien aivokemia samalla tavalla, en tiedä. 

Täytynee vielä mainita karppisokerista, jota pääsin maistamaan ensikertaa jokinaika sitten. Tuote on koostumukseltaan aidon sokerinkaltaista, siis sellaista kiteistä ja minusta ainakin ihan hyvän makuista. Sellaisenaan (kyllä, maistoin ihan lusikalla) jopa jollain tavalla raikasta. Niin, ja tietenkin kaloritonta ja hiilaritonta. Myös steviasta on olemassa sokeriversio, jota en ole maistanut mutta karppisokerin käyttäjän mukaan, maku on tässä (karppisokerissa) parempi. 

IMG_9145 – Kopio IMG_9146 IMG_9147

 

6 kommenttia

 1. Annina kirjoitti:

  voikohan tuota karppisokeria käyttää täysin samoin kuten normisokeria esim. leivottaessa?

  • jennie kirjoitti:

   Pussin mukaisesti voisi käyttää, ja en nyt tarkemmin tutustunut keskustelufoorumeihin mutta ilmeisesti käytetään myös. Kokemuksia ei minulla tosin ole antaa.

 2. Nimetön kirjoitti:

  Moi! Mulle on tullut vähän ilmavaivoja tosta sokerinkaltaisesta (kiteisestä) steviasta. Mietin tuleeko tosta karppisokerista samanlaisia vaivoja?

  • jennie kirjoitti:

   Ei ainakaan käyttäjä valitellut muttei juurikaan käytä kuin teen kanssa, jota juo satunnaisesti – ei edes siis joka aamu. Omilla sivuillaan tosin sanovat että ei aiheuttaisi laksatiivisia vaivoja, joten saattaa tosiaan olla että on siten käyttäjäystävällisempää.

 3. mama kirjoitti:

  Nämä vaan ylläpitää tai jopa kasvattaa sitä makeanhimoa. Makeitahan ne on. Kalorreita saat vähemmän mutta ei se makeannälkä minnekään lähe kuin jättämällä makeat jutut pois ja olemalla itsekurillisempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *