Hae
My Project Is Me

Suklaata ja Salmiakkia

Moi,

Käsiini osui vihdoin ja viimein tuo Leaderin salmiakki-lakupatukka, joten ostettava ja kokeiltavahan se oli. Olin jo aikaisemmin patukan olevan suklainen mutta kerran jonkun mainoksen nähtyäni aloin elätellä toiveita ettei tuota suklaakuorrutetta olisi. Sitähän ei siis isolla mainita pakkauksen kyljessä ja itse en erityisesti välitä suklaan ja salmiakin (tai lakritsin) yhdistelmästä.

Kuten nyt siis ilmi käynyt, patukka kuitenkin on perinteinen malliaan, eli suklaat löytyvät. Salmiakki on ujutettu rakeina patukkaan (kuten Daim-rakeet, Daim-jäätelöön), joka itseasiassa on hyvä idea. Omaan makuuni, vaikka salmiakista pidänkin, nämä rakeet olivat hivenen liian voimakkaan makuisia. Siis jollain tapaa liian salmiakkisia. Vertailun vuoksi sanottakoon että pidän esimerkiksi laivalla myytävistä suolapastilleista. 

Ravintosisällöllisesti jakauma on yhdessä patukassa
Proteiini 23g
Hiilarit   21g
Rasva     5,8g

Omalta osaltani tuote ei yltänyt uudestaan ostettavien listalle vaikka tämänkaltaista versiota olenkin markkinoille jo jonkun aikaa toivonut.

Mitäs muut maistajat ovat tykänneet? 

25 kommenttia

 1. Puuha-Pete kirjoitti:

  Sama kun namia mussuttaisi, oma mielipiteeni. En ole törmännyt yhtä hyvänmakuiseen patukkaan missään, ei maistunut jauholle tai proteenimänkille ja kahvin kanssa aivan loistava.

  • jennie kirjoitti:

   Hyvä että löytyy puoltaviakin mielipiteitä ja tuosta joudun kyllä olemaan kanssasi samaa mieltä että se jauhoisuus puuttui kokonaan!

 2. Mari kirjoitti:

  Mun mielestä kaikki muut maut tosta leaderin patukkasarjasta on hyviä, mutta just tuo salmiakki ei oikein iskeny 😛

  • jennie kirjoitti:

   Aikalailla samoilla linjoilla, Leaderillä on minun makuuni muutoinkin melko mukavat tuotteet ja koko muun kansakunnan liputtaessa Fastin puolesta niin itse ehkä suosin kuitenkin mieluummin kotimaista 🙂

 3. amma kirjoitti:

  Minäkin maistoin salmiakkipatukkaa viime viikolla, ja suurena salmiakin ja lakun ystävänä jouduin kyllä pettymään – itseasiassa minusta patukka oli enemmänkin etovaa kuin herkullista. Sain nakerreltua siitä vaivoin vain osan ja loput söi sitten mies 😀

 4. Cathy kirjoitti:

  Yks parhaista, mut puolikas riittää.. on aika makea. Paras minusta on kyllä minttu-suklaa yhdistelmät yleensä proteiinipatukoissa. 🙂

 5. Elina kirjoitti:

  Itse tykkäsin ja ostin lisää! Minä kun olen juuri suklaasalmiakkilakritsi -ihmisiä. Herkutteluhetkiin.:)

  • jennie kirjoitti:

   Toivottavasti joku, joka eksyy tuosta lukemaan omat mielipiteeni, lukee myös nämä kommentit. Tai sitten vain ostaa ja toteaa itse sopiko omaan suuhun vai ei 🙂

 6. Tea kirjoitti:

  Ääääh, mie en ole onnistunut saamaan tätä käsiini vielä! Itse en ole mikään järjetön salmiakin ystävä, syön kyllä, mutten koskaan varsinaisesti himoitse. Lakritsa onkin sitten ihan toinen juttu! 😉 Mun tän hetkinen suosikki Leaderin omista on suklaa-mansikka-vadelma-kaakaopatukka, vaikka sekin on kyllä tosi makea! Mut nää on niin makuasioita, että kuka tykkää mistäkin! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Näinhän se ehdottomasti on. Salmiakin ja suklaan yhdistelmän lisäksi marjat ja suklaa eivät vain sovi yhteen minun suussani 😀

 7. Anonymous kirjoitti:

  Tykkään tykkään!!! Tykkään myös lakritsi-Dumlesta, eli suklaalakusta yleensäkin. Mutta tosiaan, puolikas riittää.

 8. Linda kirjoitti:

  Mä tykkäsin tästä salmiakkiversiosta kyllä, mutta se exotic-patukka meina jäädä syömättä 😛

  • jennie kirjoitti:

   En ole tuota (harvinaista kyllä) koskaan edes maistanut jo ihan vain sen vuoksi etten vain tosiaan usko sen voivan olla kovin hyvää.. (eikä näin ilmeisesti siis ole ;D)

 9. Anonymous kirjoitti:

  Oletko katsonut mitä tuokin patukka sisältää? Kovetettua kasvirasvaa ja lisäaineita… Ymmärrän että noita syödään hätätilanteessa kun muuta ei ole saatavilla, mutta ei kannattaisi kovin usein jos muuten arvostaa terveellistä ruokaa.

 10. Tea H kirjoitti:

  Mä maistoin kanssa ja eka patukka ei oikein uponnut mut annoin uuden mahdollisuuden ja nyt kyllä ihan tykkään 🙂 itellä ei kyllä haittaa vaikka maku oiskin jauhonen ja protskupatukkainen, oon melkein kaikki ruokanen noiden suhteen 🙂

 11. Anonymous kirjoitti:

  mä kyllä tykkään tosta patukasta.. :)Kuten jo joku aiemmin mainitsi, leaderin patukoissa ei maistu ”läpi” proteiini/jauhoisuus, kuten monissa muissa prot.patukoissa. Lisäksi makuvaihtoehdot on monipuolisia, ainakin omaan makuun. Tuplasuklaa on myös hyvää, nam! Menee ihan Tuplan korvikkeena, vaikken ole suuri suklaan ystävä.Makuasioita kaikki.Salla

 12. Anonymous kirjoitti:

  Leaderin patukat ovat kyllä hyvänmakuisia, mutta palautumiseen käytän mielummin juotavia. Proteiinilisäksi noissa tuppaa olemaan liikaa hiilaria.Löysin blogisi eilen etsiessäni ystävälleni tsemppaavaa blogia ja olen korviani myöden rakastunut tähän. Olet tehnyt melkoisen työn kroppasi eteen, se tsemppaa itseänikin!- Jari

  • jennie kirjoitti:

   Itselläkin nuo <leaderin maut yleensä osuvat ja uppoavat kiitettävästi 🙂 Ja kiitos kehuista ja tsempistä omalta osaltani jatkaa eteenpäin samaa rataa.

 13. Jeme kirjoitti:

  Moi!Tuo lakritsi/salmiakki patukka on kestänyt mulla jo viikon verran ku ei oikeen meinaa upota..pois en kuitenkaan heitä kun on kerta ostettu =)Oikeestaan kaikki muut patukat sit onkin oikeen suunmukaisia.. oma suosikki ehkä on jugupäällysteinen mansikka-vadelma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.