Hae
My Project Is Me

Joulukuu 2013

Moi,

Ensin ei meinaa tulla mittoja lainkaan ja sitten saatte niitä oikein kaksin kappalein sillä mittautin itseni niin perjantaina (ennen viikonloppuhölläiluyjä) sekä tänään maanantaina (sen kaiken jälkeen).

Viimeinen kuukausi on ollut kroppaprojektin kannalta siinä mielessä mielenkiintoinen että olen ottanut ihan uudenlaisen lähestymistavan koko aiheeseen. Päivittäinen liikkuminen on jäänyt ja tilalle on tullut satunnaisempi liikkuminen. Pyrin kuitenkin tekemään päivittäin jotain ja joskus se on se noin 30minuutin kävely ja joskus vain venyttely. Pääsääntöisesti kolmasti viikossa pyrin liikkumaan aktiivisemmin ja käytännössä tämä tarkoittaa 45-60minuutin yhtäjaksoista tekemistä. Lisäksi kahdesti viikossa pyrin toteuttamaan alle kymmenen minuutin kestoisen superpikajumpan, joka tosin on jäänyt kahden viime viikon aikana tekemättä kokonaan ensin flunssan vuoksi ja sitten jonkun heikon tekosyyn. Kuten kuitenkin sanottu, liikunnan määrä on vähentynyt roimasti ja toisinaan minusta tuntuu että en tee koskaan yhtään mitään.

Kun liikunta väheni, yöunen määrähän on taas lähtökohtaisesti noussut. Tosin nytkun herään myöhemmin menen myös nukkumaan myöhemmin. Lisääntyneen unen ja vähentyneen liikunnan myötä otin ruokavalion taas läheisempään tarkasteluun vaikka näitä poikkeutilanteitakin on viimeisen kuukauden aikana tullut. Viimeisin poikkeus oli kulunut viikonloppu, jonka vuoksi siis luvassa on kahdenlaisia mittatuloksia – ennen herkuttelua ja herkuttelun jälkeen (herkuttelun jälkeiset mitat suluissa).

Paino:                   56,2kg    (58,6kg)                          projektin alusta (62,4kg)   

Vyötärö:               70,5cm   (72,0cm)                         projektin alusta (78cm)     
Navanympärys:   80,0cm  (83,0cm)                         projektin alusta (89cm)     
Lantio:                  83,0cm   (84,5cm)                         projektin alusta (90cm)      
Rasvaprosentti:   23,8%    (24,1%)                            projektin alusta (26,5%)     

erotus

Mielenkiintoista minsta on se, että vaikka vaakalukema näiden kahden mittauspäivän välillä on melkoisen erilainen on rasvaprosentti jokseenkin sama. Toisinsanoen, ehkä tuo mittari sittenkin on fiksumpi kuin mitä olen antanut itseni olettaa. Rasvaprosentti on siis noin 24, riippumatta mittauspäivästä ja kun kuvia katsoo niin pitänee varsin hyvin paikkansa.

IMG_1736

Vielä lähempänä tarkasteluna molempien päivien kuvat. Ensimmäisenä ”parempi” eli 6.12 ennen herkuttelua (suluissa edellinen kuukausi).

Paino:                   56,2kg    (58,7kg)                          projektin alusta (62,4kg)   

Vyötärö:               70,5cm   (72,0cm)                         projektin alusta (78cm)     
Navanympärys:   80,0cm  (80,0cm)                         projektin alusta (89cm)     
Lantio:                  83,0cm   (84,0cm)                         projektin alusta (90cm)      
Rasvaprosentti:   23,8%    (24,6%)                            projektin alusta (26,5%)     

jkb_

Ja jälkimmäisenä tämänaamuinen:

Paino:                   58,6kg    (58,7kg)                          projektin alusta (62,4kg)   

Vyötärö:               72,0cm   (72,0cm)                         projektin alusta (78cm)     
Navanympärys:   83,0cm  (80,0cm)                         projektin alusta (89cm)     
Lantio:                  84,5cm   (84,0cm)                         projektin alusta (90cm)      
Rasvaprosentti:   24,1%    (24,6%)                            projektin alusta (26,5%)    

jkb_2

Näillä mennään kohti joulua ja kuten eräs ystäväni tuossa risteilyn tohinassa totesikin niin jo se että kun tästä juhlakaudesta selviää ilman painonnousua on saavutus – puhumattakaan jos jokusen kilon onnistuu kadottamaan. Viisaita ajatuksia.

 

6 kommenttia

 1. Oona kirjoitti:

  Pakko sanoa, että sun kroppa näyttää kyllä ihan mielettömän hyvältä! Toivottavasti pystyt nauttimaan jo tähän astisista saavutuksistasi 🙂 vau!

 2. Karoliina kirjoitti:

  Vau!
  Nyt enää lihasta rakentamaan niin se on siinä:) Vaikka kyllä sulla sitäkin jo on!

 3. joulu kirjoitti:

  Hei!
  On ollut ilo seurata tätä sinun elämän tapa projetkia alusta saakka on huima muutos alkukuvistasi. 🙂 Hyviä ruoka vinkkeja + treeni. Oisiko sinulla antaa vinkkejä koti harjoitteluun? tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta käydä salilla.
  Mukavaa joulun odotusta!

  • jennie kirjoitti:

   Kyllähn sitä muutosta tapahtuu vaikka itsestä usein tuntuukin että junnaa ihan paikallaan. Kotonahan voi treenata myös tehokkaasti (kun vain asennoituu siihen niin). Onko sinulla käytössä jonkinlaista varustearsenaalia vai ajattelitko hyödyntää omaa kehonpainoa? Molemmat ovat tehokkaita vaikka ihan erityyppisen treenin niill saakin aikaan. Joitain valmiita vinkkejä voi lukea täältä (mukana myös saliohjelmia sek niitä kotijuttuja): https://myprojectisme.vaikuttajamedia.fi/category/liikuntaohje/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.