Hae
My Project Is Me

Treenikertausta, Ruokakertausta ja yllättävää vaakalukemaa

Moi,

Maanantaipostauksen aika eli kertausta viime viikosta ja ajatuksia tulevasta sekä sitä iänikuista vaakalukemaa. Ihan ensimmäisenä olen viimeviikkoon todella  tyytyväinen niin liikkumisten, ruokavalion kuin oman pääkoppanikin puolesta. En halua että kotiäitiys kuulostaa kenellekään mitenkään raskaalta tai epämieluisalta vaihtoehdolta mutta oman ajan merkitys ja tärkeys korostuu kummasti kun on ”töissä 24/7”. Se että minä pääsen tällä hetkellä salille reiluksi tunniksi huhkimaan ihan vain keskenäni, on tehnyt pääkopalleni pelkkää hyvää. Vaikka siis joku ajattelisi että onpa itsekästä niin omalla kohdallani tämä on ainakin lisännyt omaa jaksamista kummasti – päänsisäisesti. Se on sitten eri asia tuon fyysisen puolen kanssa kun tänäänkin aamuisen jalkatreenin jälkeen tuntui ettei jaksa rattaita työntää ylämäkeä kotiinpäin 😀 Treeni oli siis tehonnut.

kuvakulmaa kerrakseen

kuvakulmaa kerrakseen

0163b266d5f5ad0b9e1244c0ce0a97876c9ebd81a0

Siihen viimeviikon treenimäärään niin se näytti tältä:

liikunnat_vko_3

Yrityksistä huolimatta kävelylenkit taitavat ainakin talven ajaksi jäädä hiljalleen historiaan sillä kyydissäolijoista vain toinen on matkassa tyytyväinen. Tämän vuoksi mietinkin että jos aerobista harjoitetta kaipaan niin minultahan löytyy otoa melkoinen kasa erilaisia dvd:itä, joiden tahtiin liikkua. Niinpä sitten sunnuntaina oli 45min tehokkaat tanssitreenit Vickyn kanssa (kunhan ensin pääsin yli mauttomuudenhuipusta dvd:n treenivaatetusta koskien).

vicky+binns1

017ac30979bcb53502c829cb5478bc883635c5b031

Se mistä olen kuitenkin erityisen ylpeä, on ruokavalioni, josta onnistuin kitkemään leivän kokonaan. Leivättömyys osoittautui huomattavasti suuremmaksi haasteeksi kuin sokeriherkuttomuus, joka sujuu taustalla kokoajan ongelmitta. Leivänhän päätin jättää pois koska olen yksinkertiasesti huomannut että se johtaa minut aina pahoille poluille.. Joko mussuttelen leivällä menemään kuin se olisi loppumassa tästä maailmasta tai sitten alan syödä kaikkea muutakin – tai pahimmassa tapauksessa yhdistän nämä kaksi. Yhtäkaikki päätin siis elä viikon ilman leipää ja myönnän että se on ollut aika-ajoin vaikeaa. Monista addiktioistahan sanotaan että kaksi ensimmäistä viikkoa ovat ne pahimmat ja nyt kun olen itselleni todistanut että pärjään ilmankin, aion jatkaa koettani vielä seuraavan viikon. Vaikka leivän mentävä aukko ruokavaliossa olisikin siis ollut useampana päivänä niin olen pysynyt tiukkana. Liekö sitten tämä leivättömyys vai mikä mutta ruokavalioni pysyi viime viikolla muutoinkin riittävän siistinä enkä voi olla kuin tyytyväinen.

0126852bf6e5b57accea0b353a34d8ca32db5be088

linssikeittoa jonne on lisätty myös soijarouhetta ja melkoisesti chiliä

 

01d8e4451aacfeed8ab8f4c910c9a0acdfa30efe2e

valkuaiset päätyi hyötykäyttöön

 

01b93428ecd7999b6c072eccd1e156056ff2749845

mitesse meni, ei se näkö mutta maku 😀

01de433e8e2038c81c9ab14133ad902469ab55fbff 016ad7ed22bb0a364279720bd9376f7962fccdae9d

Leivän poisjättäminen on laskenut myös hiilarinsaantiani (vaikka siis ruoan kanssa edelleen syönkin pastaa/riisiä/perunaa ja rahkan sekaan sekoittelen milloin mitäkin leseitä tai jopa myslejä/muroja) ja on varmaan se suurin syy uskomattomalta tuntuvaan vaakalukemaan. Hiilarigrammahan sitoo muistini mukaan itseensä kaksinkertaisen määrän nestettä, jolloin siis painoa tulee ”nesteturvotuksena” vaikka todellisuudessa olisi tapahtunut laihtumistakin. Lisäksi toki leivättömyys laskee sen leivän verran kaloreita vuorokaudesta koska koskaanhan se ei ole ”kuulunut” päivän ruokiini.

Itsehän käyn vaa’alla aina aamuisin, heti herättyäni ennenkuin olen suuhuni mitään laittanut ja vertailen näitä lukuja täällä keskenään. Ja siis tänään aamusta vaaka näytti uskomatonta lukemaa 55,1kg (eli -2kg viime maanantaihin). Jos vaakaan on uskominen niin olen painollisesti jo tavoitteessani vaan peilikuva ja muut mittatulokset ovat toista mieltä. Vaakalukeman merkitys menettää projektissani jatkuvasti painoarvoaan vaikka sillä etenemistä viikkotasolla ainakin toistaiseksi vielä seuraankin.  Jos siis viimeviikolla vaakaluku kertoi jotain nestekertymistä niin tällä viikolla ne olivat poissa. Viikko on tosiaan saanut jo hyvän alun ensimmäisen salitreenin muodossa ja tästä ei voi muutakuin jatkaa samaa rataa! Tehokasta viikkoa kaikille ja muistetaan venytellä (tässä minä olen tsempannut itse paljon vaikka parantamisen varaa on edelleen).

01f22c371e2854c8799bb501ddc170aec70282a26f IMG_3490 IMG_3491 IMG_3492 IMG_3494 IMG_3497

12 kommenttia

 1. Asta kirjoitti:

  Upea pudotus! Oletko muuten joutunut kertaakaan vaihtamaan vaakaa painoa seuratessasi? Minulla meinaa kriisiä pukata, kun vanha vempele meni rikki, ja uusi näyttää tietysti ihan eri lukemia…:)

  • jennie kirjoitti:

   En ole mutta aina toisinaan käynyt vierailevilla vaa’oilla, jotka lähes poikkeuksetta näyttävät aina hieman enemmän..

 2. Mira kirjoitti:

  Meilläpäin oli aikoinaan leipomo, jonka kuljetusauton kyljessä komeili iskulause: ”leipä ei lihota”. Jep, jep!

 3. Nimetön kirjoitti:

  Vaude! Tosiaan nesteet lähteny, näytät tosi hyvälle noissa kuvissa! Itsellä kans leipä aiheuttaa aivan liikaa ongelmia, joten itsekkin olen luopunut sen käytöstä kokonaan. Nyt olen päässyt jo aika hyvin eroon makeanhimosta, ensin korvasin makeanhimoa viinirypäleillä ja rusinoilla, jolloin sitten sain niihin riippuvuuden:D nyt on niistäkin onneksi päässyt niistäkin eroon. Uusi herkkuni on iltaisin vedellä maidon kanssa kaurahiutaleita..:D vois toki siitäkin päässä eroon ja vaikka keksiä jotain tekemistä kun tulee tälläisiä hetkiä, että tekee mieli syödä jotain pientä.. joka lopulta onkin vähän liikaa..

  • jennie kirjoitti:

   Noniin, eli leivätön elämä on mahdollista 🙂 Vaikken kieltoihin uskokaan niin tämän kohdalla teen poikkeuksen ja lasken leivän arkiruoasta herkkuruoaksi. Ja kaurahiutaleet maidon kanssa on hyviä – varsinkin jos sinne laittaisi vielä vähän niitä rusinoita 😉

 4. May kirjoitti:

  Kyllä toi leipä on mullakin sellanen ongelma että huh… En oo koskaan ikinä milloinkaan nähny kenenkään vetävän sitä samalla tavalla kun mä ^^ ei mikään ylpeyden aihe siis. Tsemppiä!

  • jennie kirjoitti:

   Tiedän mistä puhut (ja nyökyttelen samalla päätäni). Tämä on ollut minulle toistaiseksi vaikeinta mutta hiljalleen helpottaa.

 5. Heidi kirjoitti:

  Onnittelut hienoista tuloksista!
  Edelliseen kirjoitukseesi viitaten: meni kuule sitten kokonainen kananmunapaketti eilen iltamyöhällä, kun halusin näyttää miehelle opettamasi tempun. Pääsinpähän kerrankin briljeeraamaan keittiössä, missä yleensä olen varsinainen tumpelo.
  Mutta munat tuli eroteltua ja sain osakseni ihailua 🙂 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Jes! Siis sinulle ja keittiöbravuurillesi 🙂 Ja kiitos, vaikka viimeviikkoinen plussa ei minua huolettanut niin tämänviikkoinen miinus antoi taas kovasti uutta puhtia.

 6. Marjut kirjoitti:

  Hieno saavutus! Saat olla ylpeä itsestäsi. Blogiasi on mukava lukea,vaikutat niin aidolta ja positiiviselta!:) millä ohjelmalla muuten kirjaat tänne nuo liikunnat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.