Hae
My Project Is Me

Aktiivinen arki

Kuulostaa laiskan selittelyiltä kun sanon etten ole ehtinyt tällä viikolla lainkaan treenaamaan. Yksi tunti päivässä ei ole paljon mutta kiireen keskellä sekin voi joskus olla liikaa. Treenamattomuus ei kuitenkaan tarkoita liikkumattomuutta ja jos mahdollista, olen ollut ehkä tavanomaistakin arkiaktiivisempi. Liikun muutenkin melko paljon kävellen tai pyörällä mutta viimeisen viikon aikana olen tehnyt näitä valintoja arkiaktiivisuuden nimissä vieläkin enemmän.

Tositarina 1: Tarvitsin korkeajalkaista kakkulautasta syntymäpäiville ja mietin että lainaanko naapurilta vai ostanko vihdoin oman. Päädyin ostamaan oman ja lähdin ostosreissulle kävellen. Aikaa kului autoilun sijaan  noin 45 minutttia kauemmin mutta pääsinpäs vähän liikkumaan ja nauttimaan aurinkoisesta säästä.

Tositarina 2: Minulla oli tapaaminen, jonne olisin voinut mennä joko autolla, junalla tai pyörällä. Päädyin polkupyörään kun totesin että junalla matka-aika olisi ollut lähes sama kun huomoidaan siirtymäajat asemalle/asemalta. Auton hylkäsin koska en tiennyt parkkimahdollisuuksista. Ja jälleen, pääsinpäs vähän liikkumaan ja nauttimaan raittiista ulkoilmasta.

Arkiaktiivisia valintoja ei mielestäni arvosteta tarpeeksi mutta jos esimerkiksi päivittäin kerryttää kävelyä puolen tunnin edestä on sillä hyvinvoinnin kannalta varmasti enemmän merkitystä kuin yhdellä kolmen vartin viikottaisella jumppatunnilla. Tietenkään, arkiaktiivisuus ei korvaa tavoitteellista treeniä mutta uskon että terveydellisiä hyötyjä tarkastellessa sillä voisi olla oikeasti merkitystä enemmän kuin varsinaisella, harvemmin tapahtuvalla, treenillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.