Hae
My Project Is Me

Vaniljaisia aamiaispannareita

Moikka,

Koska edellinen marjapiirasresepti otettiin suunnattomalla ilolla vastaan, niin jaanpa seuraavankin herkun kanssanne. Tämänkertainenkin ohje on jonkun muun nerouden luomus ja minä vain onnellinen sanansaattaja. Tai no, pieni muunnos tässä esittelemässäni on alkuperäiseen vaikka hyvin samankaltainen onkin. Luonnollisesti, ohje noudattaa BC:n sallittua aineslistaa enkä sen vuoksi ota tässäkään kantaa siihen miksi juuri jotain ainesosaa on käytetty ja missä suhteessa. Kaloreita annoksessa on noin 375+mahdolliset lisukkeet (ainakin karkeasti laskien).

kuva 4(1)

BC-pannarit (1 annos, eli 3-4 pannaria)

60g kaurahiutaleita puuroksi keitettynä (veteen) ja jäähdytettynä

1/4dl vanilijanmakuista heraa (veteen sekoitettuna valmisteen ohjeen mukaan)

1 muna

40g vanilijaskyriä

suolaa (suunnilleen 1tl)

(tarvittaessa vettä notkistamaan taikinaa)

 

Aloita keittämällä puuro valmiiksi (tai voit toki käyttää vaikka aamupalalta ylijäänyttä puuroa). Sekoita muut ainekset puuron sekaan. Taikina saa jäädä aika paksuksi mutta tarvittaessa sitä voi ohentaa vedellä. Paista vohveliraudalla kunnes pinta saa hieman väriä.

kuva 2(3)

kuva 5(2)

kasassa vielä haukkaamisen jälkeenkin

kasassa vielä haukkaamisen jälkeenkin

Omalla raudallani paistuivat ainakin ilman rasvaa ja irtosivat hyvin. Pysyivät hyvin kasassa ja olivat reunoilta jopa hieman rapsakoita. Päälle vielä hieman marjoja ja ehkä sitä skyriä (joskaan se ei enää ole ohjeiden mukaan sallittua). Tämä on taas ohjeita, joita saisi käytännössä syödä vaikka joka päivä mutta on sitten eriasia onko se periaatteessa oikein ihan sinä tavallisena tiistaipäivänä? Omani söin viime viikonloppuna ja aamun sijaan illalla. Vastaavanlaisia aamupalapannerita jämäpuuroista on olemassa lukuisia mutta tässä niistä tosiaan yksi, BC tyyliin.

 

11 kommenttia

 1. iiris kirjoitti:

  miten sä syöt skyrejä noin paljon? 😮 kun nehän on pelkästään väri ja lisäaineita täynnä olevaa mössöä 😀 tai siis tietenkin jokaisella oma mielipiteensä, ajattelin kysäistä kun ovat saaneet kovaa kritiikkiä 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Heh, itseasiassa en edes syö kun en oikein välitä siitä mausta sellaisenaan. Leivonnassa kuitenkin tuo vähän lisämakua (ja makeutta) ja on helposti saatavilla, kuten tässäkin tapauksessa kun sitä oli jäänyt yli tuosta piirakasta.

  • iuski kirjoitti:

   Varmaan skyrin voi korvata tavallisella rahkalla ja lisätä vaikka aitoa vaniljaa, jos välttelee lisäaineita.

 2. Saara kirjoitti:

  Moikka! 🙂

  Oi, näitä pitää kokeilla viikonloppuna! mutta hei siis tarkoittaako tuo, että yhdessä vohvelissa on tuo 375kcal vai koko 4:n vohvelin annoksessa yhteensä? 🙂

 3. miims kirjoitti:

  Pakko kokeilla ! 🙂 Kuulostaa aika herkulta ! 🙂

 4. Etsiresepti kirjoitti:

  Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on suosittu ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.