Hae
My Project Is Me

Viilentävä Dalgona-kahvi ilman sokeria

Kylmä kahvi kaunistaa, kuuluu sanonta ja herkullinen dalgona-kahvi juodaan nimenomaan kylmänä ja sitä maistettuasi et ehkä enää kahviasi kuumana halua juodakaan. (Jos nyt kukaan näillä helteillä haluaa muutenkaan). Vuoden takaisin trendijuoman, dalgona-kahvin juju on kuohkeaksi vispattu makea pikakahvivaahto, mikä sekoittuu juodessa kylmän maidon sekaan. Vaahdottamista varten tarvitset vain sähkövatkaimen.

dalgona-kahvi

Dalgona-kahvi yhdelle tai kahdelle

Monessa reseptissä sanotaan että dalgona-kahvin valmistus ei onnistu ilman sokeria. Sokeria, tai sokerinkaltaista valmistetta, tarvitaan kahvivaahdon valmistukseen. Jos kuitenkin haluaa sokerittoman vaihtoehdon, voi sokerin korvata erytritolilla eli niinsanotulla karppisokerilla sillä se vaahdottuu lähes sokerin tapaan.

Valmistaaksesi herkullisen kahvielämyksen tarvitset

  • 2rkl pikakahvijauetta
  • 2rkl sokeria tai erytritolia
  • 2rkl kiehuvan kuumaa vettä
  • 2-4dl maitoa tai maidontapaista juomaa (esim. soijamaito, kauramaito tai maustettu proteiinijuoma)
  • jäitä

Mittaa kulhoon pikakahvijauhe ja sokeri tai erytritoli. Kiehauta vesi ja kaada sekaan. Sekoita sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes seos muuttuu kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada maito tai maidonkaltainen juoma lasiin ja lisää halutessasi jääpaloja. Lusikoi tai pursota kahvivaahto päälle ja nauti.

sokeriton dalgona-kahvi

Oma lisävinkkini kahvinautintoon on kaupan valmiiksi sekoitettu proteiinijuoma maidon sijaan tai sen kanssa. Maustettu proteiinijuoma tuo kahvinautintoon täyteläisyyttä sekä tietenkin lisämakua ja esimerkiksi vaniljan tai suklaanmakuiset kylmät proteiinijuomat toimivat täydellisesti.

Kurkkaa myös nämä muut kuuman kesäpäivän kylmät pelastajat sekä myös valmiilla proteiinijuomalla ryyditetty lämmin kahvinautinto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.