Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Juoksuvalmennus- kävelijästä juoksijaksi

Kaupallinen yhteistyö: Vahva Elämä ja Naisten Kymppi

Juoksuvalmennus, missä olen mukana, on suunnattu meille, jotka ehkä vähän toivoisivat voivansa juosta mutta eivät sitä kuitenkaan tunne omakseen. Minä olen juuri tällainen, sillä nautin kävelemisestä mutta jostain syystä juokseminen on aina tuntunut todella raskaalta enkä voisi ikinä kuvitellakaan lähteväni jonkun kanssa lenkille hölkäten. Olen kuitenkin toisinaan kävelyn sijasta toivonut voivani edetä mieluummin hölkäten mutta koska se on ollut liian raskasta, on se sitten aina jäänyt joko ajatuksen tasolle tai muutamaan, erityisen rankkaan, kokeilukertaan.

 

Juoksuvalmennus huipentuu Naisten Kymppiin

Kun minua kesän lopulla kysyttiin mukaan lähettilääksi juoksuvalmennukseen, mikä tähtää ensi keväänä juostavaan Naisten Kymppiin, olin yhtä aikaa sekä innoissani että hieman kauhuissani. Innoissani siksi, että olinhan jo useamman vuoden ajan halunnut pystyä kävelyn sijaan myös juoksemaan. Kauhuissani kuitenkin muistelin niitä lukuisia omia yrityksiäni, jotka olivat aina olleet uuvuttavia ja mietin myös että miten ikinä saisin yhdistettyä aktiivisen kuntosaliharjoittelun (mikä on minun ns. ykköslaji) ja juoksemisen. Lisäksi toki ajankäyttö mietitytti, sillä tosiaan omien menojen lisäksi on muun perheen menot ja tietysti se kaikki muukin elämä.  Ajankäyttöä enemmän kuitenkin tosiaan pohditutti että miten pystyn yhdistämään kuntosalin, mistä pitkästä aikaa olen taas ollut todella fiiliksissä, sekä juoksemisen.

 

juokseminen on tuntunut helpolta

Päivitin Instagramiin sunnuntaina, että juokseminen on tuntunut näiden kuluneiden viikkojen aikana todella helpolta, jopa liian helpolta. Olisin nimittäin ihan hyvin jaksanut ja halunnut juosta pidempään ja usein on tuntunut siltä että matka loppuu ihan kesken. Olisin siis halunnut juosta enemmän (tunne, mitä ei ollut juostessa vielä ikinä!). Ja vaikka toisinaan olen pohtinut olevani ”väärässä” ryhmässä, olen kuitenkin hoksannut että juuri tämä on hyvässä valmennuksessa tarkoitus; Tuottaa onnistumisen tunteita jo heti alusta alkaen; Saada osallistuja huomaamaan että pystyy juoksemaan ilman verenmakua suussa vaan päinvastoin, nauttimaan siitä niin että haluaa itseasiassa juosta lisää. Ja tämän pohdintani vahvisti myös juoksuvalmennuksen takana oleva Rebekka Jaakkola, joka peräänkuuluttaa sitä onnistumisen iloa ja myös malttia, jotta pystytään rakentamaan pysyvää ja kestävää pohjaa juoksukunnolle.

 

Seuraava juoksuvalmennus starttaa marraskuun lopussa

Marraskuun lopussa, 21.11 starttaa 6kk juoksuvalmennusryhmät (omani 8kk kestoinen), mitkä huipentuvat Naisten Kymppiin toukokuun 2022 lopussa.  Treenaan itse kävelystä juoksuun –valmennuksessa, missä juoksuosuudet alkoivat 30sek kestoisista matkoista mutta ovat kasvaneet maltillisesti viikoittain. Oma henkilökohtainen tavoitteeni on pystyä toukokuussa juoksemaan tuo 10km matka nauttien siitä kuuluisasta juoksemisen flow:sta ja kevyesti rullaavasta juoksuaskeleesta. Toistaiseksi tämä on ainakin sujunut juoksuosuuksilla ongelmitta, aivan kuten kuntosaliharjoittelun ja juoksun yhdistäminenkin. Ja hei, enpä muista milloin viimeksi olisin 6vkoa ollut aktiivinen juoksuharrastaja, joten jo se on saavutus.

Kaupallinen yhteistyö: Vahva Elämä ja Naisten Kymppi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.