Hae
My Project Is Me

Sykettä nostattava pepputreeni

Moikka,

Jos pepputreeneissä ei nouse syke niin silloin treenissä on jotain vikaa. Tai näin ainakin itse ajattelen sillä kun alakertaa treenaa, niin tarvitaan isot vastukset ja/tai isot liikeradat.  Ja kun mielessä on vain omat kipeät pakarat niin on ehkä pakko palata senverta taaksepäin että kerrataan mistä tämä johtuu. Onnistuin taannoisen treenin akana kurittamaan paitsi peppuosastoa niin myös vatsalihaksistoa ilman ensimmäistäkään rutistusta tai vatsaliikettä sen verta kovasti että eilisiltainen salitreeni oli pakko korvata kävelyllä. Jos siis kiinnostuit kunnon peppurääkistä niin tässä treenini.

IMG_9738

 

Sumomaastaveto x15

Leveässä haara-asennossa, jalkaterät hieman ulospäin, maastavetoja. Tanko käy välissä maassa saakka eli liikkeet ovat syviä. Itse tein 20kg tanko +30/+40/+45kg

010

 

Luistelukyykky x16 vuorojaloin

Tämän inhokkiliikkeen olen ajatellut palauttaa treeneihin.  Puoli vaihtuu joka kerta. Itsellä käytössä oli 10kg tanko +15kg. Uutta kuvamateriaalia en tajunnut napata ja koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa saatte kolmen vuoden takaista materiaalia.

luistelukyykky1

 

Läpiveto taljassa x15

Taljan painopakassa 55kg. Käysi alhaalta jalkojen välistä käsiin ja kroppaa hallitusti suoraksi ja takaisin.

IMG_9358

Bulgarialainen x12/jalka

Tässä vaiheessa kroppa kysyi jo tasapainoa ja lisäpainoiksi riitti kevyet 6kg käsipainot. Kuva yllä.

Selkäpenkki (lisäpainolla)

Perusliike selkäpenkissä lopputuskaksi. Olisi saattanut mennä vähän ismpikin paino mutta pitkästä aikaa liikettä tekevänä tyydyin kymppiin.

 

Treenin jälkeen peppu oli jo sellaisessa kunnossa että ajattelin mielessäni että ihan sama mikä minua nyt jahtaisi, niin en juoksisi karkuun. Lämmittelyineen treeniin meni noin 45-55min. Jokainen valitsee itselleen sopivat painot, sellaiset joilla oikeasti jaksaa tehdä liikkeet puhtaasti mutta jotka kuitenkin tuntuvat. Omani ovat vain antamassa esimerkkiä ja jollekulle ne varmasti kuulostavat pieniltä mutta tarjosivat minulle tarpeeksi haastetta. Kaikenlisäksi totesin vatsalihasteni olevan myös hellänä ja uskon erityisesti noiden kahden ensimmäisen kyykkyvariaation olevan syyllisiä.

IMG_0839

5 kommenttia

 1. Miu kirjoitti:

  Moikka! Hyvältä vaikuttaa, ja moni liike näistä kuuluu omaankin vakkari treeniini. Mielestäni yksi paras pakaran polttaja on myös lantionnosto, mitä tässä nyt ei ollut mainittu.
  Olisin kuitenkin kysynyt vinkkiä noihin maastavetoihin ihan yleisesti.. Mulla tyssää kyseinen liike siihen että KÄDET ei jaksa. Siis lähinnä sormet ja kämmen ei jaksa kannatella tankoa kun lisään rautaa päihin. Sarjaa tehdessä jalat ja selkä jaksaisi kyllä lisää, mutta tuntuu että tanko suorastaan lipeää käsistä ja yleensä joudunkin tyytymään kasin sarjoihin esim viidentoista sijaan tai tekemään muuten liian kevyillä painoilla. Mälsää.
  Olen kokeillut vastaotteella niin että siis kädet eri päin. Tämä auttoi aikalailla mutta ei kuitenkaan poistanut ongelmaa. Lisäksi olen esim ylä- ja alataljassa ottanut peukalot kahvan/tangon ympäriltä pois, nimenomaan niin että veto ja puristusvoimaa kertyisi kämmeniin ja sormiin enemmän. Tämän pitkän itkuvirren pointti siis oli että onko itselläsi ikinä ollut vastaavaa tai onko heittää hyviä niksejä tähän? 😀

 2. Hanni kirjoitti:

  Miun kommenttiin….

  Mulla ei kans näppivoimat riitä valtaosiin selkäliikkeissä ja siksi käytän nahkaisia vetoremmejä. Mulla on sellaset missä saa pujotettua remmin pienen lenkin siältä jolloij ”silmukka” puristuu tiukasti sitommankin ranteen ympärille. Kiinteillä lenkeillä varustetut remmit ei mulla toimi.
  Testasin myös versagrippejä mut ne ei ollu mun juttu….

  • jennie kirjoitti:

   Vetoremmejä olen minäkin nykyään käyttänyt. Helpottaa kummasti tekemistä kun ei tarvitse käyttää energiaa siihen kiinnipitämiseen. Käytössä on ihan perusmalli, jotkut nahkaiset jotka tuolla salilla on ihan yleisessä käytössä.

   Ja lantionnostoa olen tehnyt myös, sen varmaan kaikissa mahdollisissa variaatioissa (maasta, smithissä, vapaalla tangolla, jumppapallolla, bosulla..) ja on kyllä tehokas!

 3. Aliisa kirjoitti:

  Moikka,

  kuulostaa todella passelilta treeniltä, laitetaan kokeiluun vielä tämän viikon aikana 🙂 Kuinka monta sarjaa teit liikkeitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *