Hae
My Project Is Me

Rapea marjagranola

Täällä Vaikuttajamedian sivuilla on näkynyt viimeisten viikkojen aikana useampikin granola-resepti. En tiedä lähtikö se ajatus sitten siitä vai sattuiko mieleeni muutoin tupsahtamaan myös ajatus itsetehdystä myslistä ja lopputuloksena oli tämä rapea ja herkullinen marjagranola.

marjagranola, marjamysli, granola, itsetehty mysli

Tämän rapsakan myslin, tai granolan, resepti on yksi luotto-ohjeistani. Olen valmistanut sillä lukuisia kertoja koko perheelle maistuvaa herkkua, mitä useimmiten sirottelemme rahkan päälle tai sitten sitä kauhotaan lusikalla suuhun ihan sellaisenaan.

Reseptin olen tosiaan  julkaissut aluneperin jo vuonna 2014 ja siitä saakka,  sitä on keittiössämme kokkailtu.  Valmistukseen on helppo ottaa myös perheen pienimmät mukaan koska määrät eivät ole niin tarkkoja. Lapset saavat siis mittailla melko vapaasti sekaan erilaisia aineksia ja sekoitella niitä sitten keskenään. Ja ainaikin meillä tämä on ihan lasten lempipuuhaa keittiössä.

Jos et ole koskaan itse kokeillut valmistaa kotitekoista mysliä, tai granolaa, niin suosittelen. Voin vannoa että maku pesee kaupan valmisversiot 6-0. Ainakin tässä ohjeessa.  Kaiken hyvän lisäksi valmistus on on helppoa ja reseptiikka muunneltavissa kotoa löytyviin aineksiin sopivaksi.

 

Rapea marjagranola

2dl kaurahiutaleita

1dl kvinoaa

2dl omavalintaisia pähkinöitä ja/tai siemeniä

1/2dl kookoshiutaleita

1tl kanelia

1dl kuivattuja marjoja

1 1/2rkl juoksevaa hunajaa

1/2dl sulaa kookosöljyä

 

Laita uuni lämpenemään 115 asteeseen. Sekoita kuivat aineet, marjoja lukuunottamatta, keskenään (tarvittaessa voit rouhia pähkinöitä pienemmäksi). Lisää joukkoon hunaja ja kookosöljy. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa noin tunnin ajan. Jäähdytä seos, sekoita marjat joukkoon ja herkuttele.

marjagranola, marjamysli, granola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.