Rapea marjagranola
Täällä Vaikuttajamedian sivuilla on näkynyt viimeisten viikkojen aikana useampikin granola-resepti. En tiedä lähtikö se ajatus sitten siitä vai sattuiko mieleeni muutoin tupsahtamaan myös ajatus itsetehdystä myslistä ja lopputuloksena oli tämä rapea ja herkullinen marjagranola.
Tämän rapsakan myslin, tai granolan, resepti on yksi luotto-ohjeistani. Olen valmistanut sillä lukuisia kertoja koko perheelle maistuvaa herkkua, mitä useimmiten sirottelemme rahkan päälle tai sitten sitä kauhotaan lusikalla suuhun ihan sellaisenaan.
Reseptin olen tosiaan julkaissut aluneperin jo vuonna 2014 ja siitä saakka, sitä on keittiössämme kokkailtu. Valmistukseen on helppo ottaa myös perheen pienimmät mukaan koska määrät eivät ole niin tarkkoja. Lapset saavat siis mittailla melko vapaasti sekaan erilaisia aineksia ja sekoitella niitä sitten keskenään. Ja ainaikin meillä tämä on ihan lasten lempipuuhaa keittiössä.
Jos et ole koskaan itse kokeillut valmistaa kotitekoista mysliä, tai granolaa, niin suosittelen. Voin vannoa että maku pesee kaupan valmisversiot 6-0. Ainakin tässä ohjeessa. Kaiken hyvän lisäksi valmistus on on helppoa ja reseptiikka muunneltavissa kotoa löytyviin aineksiin sopivaksi.
Rapea marjagranola
2dl kaurahiutaleita
1dl kvinoaa
2dl omavalintaisia pähkinöitä ja/tai siemeniä
1/2dl kookoshiutaleita
1tl kanelia
1dl kuivattuja marjoja
1 1/2rkl juoksevaa hunajaa
1/2dl sulaa kookosöljyä
Laita uuni lämpenemään 115 asteeseen. Sekoita kuivat aineet, marjoja lukuunottamatta, keskenään (tarvittaessa voit rouhia pähkinöitä pienemmäksi). Lisää joukkoon hunaja ja kookosöljy. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa noin tunnin ajan. Jäähdytä seos, sekoita marjat joukkoon ja herkuttele.