Hae
My Project Is Me

Operaatio Pakastimen tyhjennys

Moi,

Vaikka eilen niin onneissani kerroinkin hyvistä päätöksistäni löytää jotain hieman uusia reseptejä kotikeittiööni niin juuri nyt ei ole se hetki. Kuten otsikosta varmasti päätellä saattaa niin olen päättänyt tyhjätä pakastimen kaikesta sinne kertyneestä ja niinpä osa viime viikkoa, tämä viikko ja ainakin vielä tuleva viikko tyhjennellään pakastinta.

Pakkaseenhan minulla kertyy pääsääntöisesti lihatuotteita, joita ostan kun saa alennuksessa tai muuten hyvään hintaan. Toisekseen pakkaseen kertyy myös kasviksia ja marjoja sekä silloin tällöin leipomaan innostuttuani myös leivoksiani. Nyt pääpaino on saada tuota lihaosiota pienemmäksi ja ihan kiitettävästi olen onnistunut. 

Kearrankin käytin öljyä paistamiseen, kyllä huomaa kullanruskeasta paistojäljestä!

Minulta aina silloin tällöin kysellään siitä onko terveellisen ruoan syöminen kallista tai kuluuko ruokiin paljon rahaa. Minun mielestäni ei ainakaan yhtään sen enempää kuin epäterveellisiinkään. Pikaisina säästövinkkeinä voisin sanoa että kannattaa suosia sesongin kasviksia ja tarjouksiin kannattaa oikeasti kiinnittää huomiota. Kasviksia saa paljon alle 1€ hintaan/kilo tai rasia. Toisekseen jos pakastamisen mahdollisuus on olemassa, niin lihaa kannattaa ostaa punaisella tarralla varustettuna.

Kolmantena vinkkinä, kannattaa kauppakäynnit ja omat ruoat suunnitella etukäteen. Itse käyn kerran viikossa kaupassa ja lisäksi teen yhden täydentävän ostokerran. Tässä täytyy toki huomioida että ostan pääosin tuotteita itselleni ja jos koko perheestä puhutaan niin kaksi kertaa saattaa olla tarvittava määrä. Vaikka ei sen puoliin, työkaverini kertoi juurikin että he käyvät, nelihenkisenä perheenä, kerran viikossa kaupassa ja maitoa sekä muita perustarpeita noutavat sitten lisäksi kerran tai kaksi.

Nämä nyt olivat vain muutamia melko pieniä, joskin ehkä merkittäviä vinkkejä joista toivon olevan jollekulle hyötyä. Erään kommentin innostamana voisin joskus pyrkiä laskemaan ruoka-annosteni hinnat, jotka eivät varmaan kovin mahdottomia ole.

edit
Pakko oli tulla vielä toteamaan näin jälkikäteen että kauppakäyntien harventaminen on vähentänyt myös turhaa ostelua, joka näkyy selkeänä säästönä. Usein kuin hakee jotain pientä, tuhlaa ohimennen parikymppiä.

10 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Heippa. Kommenttini ei niinkään liity pakastintyhjennys-merkintääsi, mutta menköön.:)Tarkoitukseni oli lausua vilpitön kiitos blogistasi ja kullanarvoisista vinkeistäsi. Olet motivoinut myös minua – varsinaisen laihduttamisen sijasta syömään oikein ja kasvattamaan lihaskuntoa! Jotakin tällaista kaipasin, että voisin vaihtaa oman elämäni suuntaa..Olen sairastanut 8-vuotta erinäisiä syömishäiriöitä, ollut mm.alipainon takia sairaalassa. Ja vaikka liikunta on ollut aina itselleni suoranainen intohimo, olen ollut tuosta huolimatta omenoilla sitkuttava elämäntapalaihduttaja. Käytännössä olen siis ”läskilaiha”, kuten moni anorektikoista. Minun ja ylipainoisen ihmisen ajatusmaailma on kulkenut siltikin melko käsikädessä, ainoa erottava tekijä on vaakalukemat. Oikeanlaista ruokarytmiä minulla ei ole ollut vuosiin ja olen vain miettinyt, mikä on kun en jaksa, mikä on kun ahdistaa ja masentaa. Miksi sorrun paastojen jälkeen ahmimaan päivätolkulla, miksi en onnistu tässä, onko koko loppuelämä samanlaista?Ja sitten stop. Jokaisen elämässä varmasti tulee se tietynlainen pohja vastaan, kun on pakko vaihtaa suuntaa. On pakko alkaa ajattelemaan.. Jokin pieni tekijä saattaa herättää nuo ajatukset. Minulle se sattui olemaan sinun onnistumisesi. Ajatella.:) Ravitsemusterapeutin puheet oli yhtä tyhjän kanssa, vaikka samat asiat hän koetti rautalangasta vääntää. Kai vaadin enemmän? Oman pohjan ja oikeanlaisen herätyksen oikeaan aikaan. Tulee melkein haikea fiilis, kun tätä kirjoittelen.:)Oon uudessa suunnassani ensiaskelilla ja alkanut syömään säännöllisesti ja oikeita määriä suhteessa salitreeniin ja lenkkeilyyn. Tuntuu hyvältä, vaikka repsahtaminen syömättömyyteen/ylensyömiseen ajoittain pelottaakin! Uskon silti sataprosenttisesti, että tämä tie kannattaa. Varmasti vahvistun niin henkisesti kuin fyysisestikin.Mutta hengessä mukana.:) Kaunis kiitos vielä ja ihanan lämpöistä loppukesää!

  • jennie kirjoitti:

   Tämä on niitä viestejä, jotka saavat aikaan tunteen halata kirjoittajaa kiitoksena – Pelkkä kiitos kun ei tunnu riittävältä. Sinun kertomasi tarina jo itsessään on paitsi varmasti monelle enemmän tai vähemmän tutun kuuloinen niin myös aito ja vilpitön. Ja se, että minä olen voinut olla siinä mukana on sanoinkuvaamattoman upea tunne. Vaikka kiitos ei tosiaan tunnu riittävältä niin kiitos, mitään muuta kait en osaa häkellyksissäni sanoa.

 2. Someday kirjoitti:

  Olen luullut, että olen ainut jonka pakastin on täynnä tarjouslihaa ja -leipää! ;)Mielestäni toimii hyvin, kun muistaa vaan ottaa lihat sulamaan vähän aiemmin.. tosin olen minä jäistäkin jauhelihaa joskus paistanut ja hyvin maistui! 😉

 3. Tea kirjoitti:

  Moikka! Olen nyt jokusen viikon seurannut blogiasi ja tämä on aivan mahtava! Olen itse tehnyt tätä samanmoista ”työtä” viimiset 2vuotta, pdotettuja kiloja on 17 ja takaisin tullutta kuntoa ja jaksamista niin paljon ettei sitä pysty edes ymmärtämään. Minulla suurin onglma on tämä oma pää, kun on melkein 20vuotta syönyt huonosti ja laihduttanut vielä huonommilla keinoilla joutuu ajatuksissa käymään suuren työn tälläisen projektin kanssa. Mutta nyt näyttää paremmalta ja tulevaisuus valoisammalta, jopa oma mieli alkaa tajuamaan saavutetut tulokset ja tästä syystä tälläinen hidas tahti on ollut itselleni paras vaihtoehto. Hitaassa tahdissa mieli ja kroppa on ehtinyt mukaan muutoksiin ja muutoksista on tullut helposti ja joskus ihan huomaamatta osa normaalia elämää. Tarkoitus kun kuitenkin on muuttaa koko loppuelämää eikä vain olla jollakin kuurilla.Tähän pakkasen tyhjennys asiaan halusin kommentoida siksi, että meidän perheesen kuuluu 4henkilöä, minun lisäksi 2 ja 5vuotiaat pojat sekä mieheni ja meilläkin käydään kerran viikossa isosti kaupassa. Silloin ostetaan viikon ruokalistan mukaiset tarvikkeet ja tuoreita tuotteita, maitoja jne täydennetään sitten kerran tai kahdesti viikossa. Rahaa säästyy aivan valtavasti ja aikaa myös kun ei tarvitse kaupassa pyöriä ympyrää ja miettiä että mitähän sitten tarvitsisi. Olen ymmärtänyt, että sinäkin syöt mysliä silloin tällöin ainakin… meillä tämäkin tehdään itse. Se on mielettömän helppo tehdä ja silloin tietää tasan tarkkaan mitä siihen laittaa. Meillä lapsetkin syö tätä paljon mielummin kuin kaupasta ostettuja muroja tai muuta. Monessa ohjeessa käsketään laittaa sekaan sokeria, mutta itse jätän sen pois, makeutan koko homman vain muutamalla teelusikallisella hunajaa ja paahdan komeuden uunissa… en ole ikinä löytänyt omaan makuuni sopivaa mysliä ennenkuin kokeilin tehdä sitä itse ja nyt syön tätä pienen annoksen joka päivä.Hyvää kesän jatkoja sinulle ja kiitos aivan mielettömän inspiroivasta blogista.

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos myslivikistä, kuulostaa äärettömän herkulliselta ja ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta!

 4. Ribe kirjoitti:

  Kivoja vinkkejä kaikki, kiitos 🙂 Itse yritän ottaa tavoitteeksi käyä kaupassa harvemmin ja suunnitella tosiaan etukäteen niin ei tarvis siellä joka päivä rampata. Marjoja on myös kiva syyä pakkasesta esim. maustamattoman jogurtin kanssa. Yks mun lemppari terveellinen välipala rasvatonta maitorahkaa ja vähäkaloriset mehukeitot.

 5. Terhi kirjoitti:

  En jostain syystä löytänyt kommentointimahdollisuuteen viittaavaa linkkiä tuosta ylempänä olevasta postauksesta, joten kommentoin siis tämän postauksen alle sen mitä aioin sanoa: Muistaakseni kirjoitit joskus, että mielestäsi et kirjoita erityisen hyvin tai hauskasti, mutta siitä tahtoisin olla eri mieltä. Ryhdyin alun perinkin seuraamaan blogiasi paitsi kiinnostavan ja inspiroivan sisällön, myös oivallisesti ja nasevasti tuotetun tekstin vuoksi, ja tuota ylempänä olevaa postaustasi lukiessani tuli taas sellainen fiilis, että osaat kyllä jotenkin todella osuvasti pukea sanoiksi monia asioita. Tarkoitan siis sitä, että monesti kirjoituksiasi lukiessani huomaan ajattelevani mielessäni, että juuri tuota mieltä minäkin olen tuosta asiasta, mutta en vain olisi osannut asetella sitä yhtä täsmälliseen, diplomaattiseen ja kaikki eri näkökulmat huomioon ottavaan muotoon. Kiitoksia siis sinulle näistä mukavista lukuelämyksistä! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Hei, Kiitos huomiosta – kommentointimahdollisuus on lisätty! Jostain syystä on aina oletusarvoisesti että ei enkä ole sen enempää asiaa tutkinut että saisiko sen jotenkin toistepäin. Kiitos sinulle myös omasta mielipiteestäni eriävästä ajatuksesta 😉 Jotenkin vain huomaa kun lukee muiden tekstejä ja näitä kommentteja että miten minä en sitä ja tätä hoksannut tuolla tavalla ilmaista. Kait se itsekriittisyys on tässäkin suhteessa ihan samanlaista kuin kaikessa muussakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *