Hae
My Project Is Me

Miksi dieetti ei pitänyt?

Eilen oli vaikea päivä – ärsytti ja väsytti. Illasta sitten tein sen mitä olin pyöritellyt päässäni koko päivän – ahmaisin pari kourallista karkkia ja voi että ne maistuivat hyville. En sinänsä harmittele asiaa, olinhan jo alunperinkin päättänyt että kun tulee se ylitsepääsemöttömältä tuntuva hetki ja kun ajatukset pyörivät vain yhden asian ympärillä, annan itselleni luvan lipsumiseen. Ja niin annoin.

Jäin kuitenkin miettimään tapahtunutta hieman isommassa mittakaavassa, tunnesyömisen kautta. Olen ollut aikanaan kuuntelemassa erästä luentoa laihduttamisesta ja hyvinvoinnista ja silloin esiteltiin myös ns.  HALT-teoria, mitä syömishimoihin tulee:

H = Hungry, Nälkäinen

A = Angry, Ärtynyt/vihainen

L = Lazy/Lonely, Laiskuus/tylsyys/yksinäisyys

T= Tired, Väsynyt

Eiköhön aina taida olla kyse jostain yllä mainitusta. Tai näin ainakin itse koen. Kun seuraavan kerran ruokaa/herkkuja ajatallessani kysyisin itseltäni olenko jotain yllä mainittua, niin mitä mahtaisin saada vastaukseksi? Ja kun mietitään eilistä niin vastasin tähän jo ensimmäisessä lauseessa: väsytti ja ärsytti.

En sinällään tosiaan harmittele tapahtunutta mutta olisiko siitä jotain opittavaa seuraavaa kertaa ajatellen – ehkä. Ehkei se että ärsytti/väsytti ollut se oikea syy alkaa ratkaisemaan asiaa karkkiboksin kautta. Enhän opeta lapsillenikaan että suruun tarjotaan lohdutukseksi herkkua niin miksi siis toimisin omalla kohdallani toisin. Oli miten oli, niin mennyt on tässä vaiheessa mennyttä. Ehkä ensikerralla kuitenkin vetää taas syvään henkeä ja miettii mistä oikeasti on kyse. Ja miettii myös paremmat ratkaisut asian suhteen.

Oliko HALT-teoria sinulle jo tuttu? Oletko koskaan miettinyt omaa ruokakäyttäytymistäsi sen perusteella? Mitä jos seuraavan kerran miettisit, mikä olisi se sinun syysi?

ps. Jos aihe kiinnostaa niin lue myös postaus Silloin dieetti ei pitänyt tai vähän vanhempi juttu Eihän yksi mitään haittaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.