Hae
My Project Is Me

Sallittu herkkuhetki

Moi,


kesä ja jäätelö taitavat kuulua yhteen kuin joulu ja suklaa: pieni pakollinen paha joka sallitaan olosuhteiden pakossa. Jäätelö, kuten siis toki suklaakaan, eivät ehkä kuulu laihduttajien ykkösvalintoihin mitä keveyteen tulee mutta myös hyviä valintoja voi tehdä. Vaikka kuinka himottaisi, ei ihan joka kerta kannata valita sitä himoittavinta versiota sillä esimerkiksi omiin lempipaheisiini lukeutuva Magnum Double Caramel sisältää 340kcal! Samalla energiamäärällä syö jo kokonaisen lounaan, huh.

Kaupan pakastealtaat ovat tosiaan täynnä myös parempia valintoja. Näitähän ovat käytännössä kaikki mehujäät, sorbetit, solero-tyyppiset jäätelöt ja eskimo-puikot.  Näiden kanssa kaloreita säästyy vähintään 50% tuohon Double Caramelliin verrattuna. Itse tykkään ihan mielettömästi mansikka Eskimoista sekä Pirkan Amppareista. On ihan uskomatonta miten paljon mielenkiintoisemmaksi kauppareissutkin muuttuvat kun näitä asioita alkaa tutkia tosin silloin kaupassakäynnille kannattaa varata aikaa ihan reippaasti.  

Nyt en kuitenkaan ostanut jäätelöä kotiin kauppareissulla vaan valmistin moista herkkua itse. Minultahan tosiaan löytyy myös jäätelökone, jolla silloin tällöin tulee tehtyä hieman tuhdimpaa tarjottavaa mutta nyt tosiaan pysyttelin terveellisellä linjalla. 

Soseutin tehosekoittimessa marjoja (pakaste mutta tuoreetkin kävisivät) ja lisäsin niiden sekaan Funlightia sekä sokeritonta mehukeittoa. Sitten vain annosmuotteihin ja pakkaseen – ihana marjaisa sorbetti oli valmista viilentämään kesäpäivää. Kaloreitahan puikossa ei paljon ole ja maku oli tosiaan ihanan aito sekä marjaisa. Yhtälaillahan saman voisi tehdä hedelmistä.

Tietysti jos oikein tahtoo alkaa pihistelemään kaloreiden kanssa, niin mehujäätelöä voisi tehdä vain funlightista ja vedestä. Omien muistikuvieni mukaan siitä ei kovin herkkua tullut ja mehun maku ”liukeni” suuhun erikseen jättäen jäljelle vain jäisen, mauttoman, tikun. Asiaa saattaisi parantaa jos sekaan lisäsi mehukeittoa, joka on rakenteeltaan sakeampaa.. Täytynee ehkä kokeilla.

Jokatapauksessa, tästä ”sorbetista” tuli ainakin herkkua ja varmasti täytän pakkasen näillä kuumien kesäpäivien varalle. Omat ”muottini” hankin Ikeasta , 1,95€.

4 kommenttia

 1. sanna kirjoitti:

  Kiva blogi 🙂 Olen itse jo pitkään käyttänyt makeannälän karkottamiseen sorbettia joka valmistetaan jäisistä marjoista ja mehusta soseuttamalla 🙂 Että on namia kuten varmasti nämäkin <3

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos Sanna 🙂 Onneksi on olemassa näitä kevyempiä vaihtoehtoja, jotka tosiaan pärjäävät makutesteissä ihan mennen tullen tuhdimmille kanssasisarilleen.

 2. Haaskalintu kirjoitti:

  Heh tuo double caramel on ihan suussa sulava sokeriherkku… 😛 Toivoisin osaavani vaihtaa nuo kaloripommit mehujäätelöihin. Toivottavasti tänä kesänä onnistun – ainakin välillä;)Tosi hyvä idea käyttää noita muotteja, voisi olla ihan aiheellista ostaa tuollaiset…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *