Hae
My Project Is Me

Kankurin Tupa – Helsingin jouluinen salaisuus

Joulun alla on monta mahdollisuutta nostattaa joulutunnelmaa niin joulumarkkinoiden, myymälöiden jouluikkunoiden kuin erilaisten jouluisten tapahtumienkin osalta. Myös myymälöiden erilaiset joulukoristeosastot ovat omiaan joulutunnelman nostattamiseen mutta Helsingissä sijaitsee todellinen jouluttajan helmi, mistä vain harva tuntuu tietävän.

 

Kankurin Tupa- Helsingin jouluinen salaisuus

Kankurin Tupa on Pohjois Esplanadilla sijaitseva myymälä, mikä houkuttelee varsinkin turisteja puoleensa. Niinsanottuna matkamuistomyymälänä minäkin olen paikan mieltänyt, eikä siis ihme etten minä, tai lyhyen havainnointini pohjalta moni muukaan, ole myymälään eksynyt. Harmi, sillä kahden kerroksen kokonaisuudesta toinen on pyhitetty kokonaan joululle.

 

Minä löysin paikalle ystäväni Instagram-postauksen kautta ja paikalla käydessäni en todellakaan ollut ainoa jouluttaja, joka ei paikasta ollut koskaan kuullutkaan. En nimittäin voinut olla ohikuulematta muutamankin ystäväporukan keskustelua aiheesta ja pienen Instagram-kyselyn pohjalta paikka oli tuntematon myös monelle seuraajalleni. Kun seuraavan kerran Helsingin keskustassa käyt, niin Kankurin Tupa on paikka, missä ehdottomasti kannattaa käydä joulutunnelmaa nostattamassa.

Loppuun vielä lyhyt tarina vierailustamme. Olimme liikenteessä tosiaan nuorimmaisemme, 5-vuotta kanssa. Kuten lapsilla usein, myös hänellä on tapana pukea kengät jalkoihinsa ennemmin väärin- kuin oikeinpäin. Näin myös tällä kertaa. Koska kyseessä on matkamuistoja paljon myyvä myymälä, oli paikalla myös ulkomailta Suomessa olevia turisteja. Eräs henkilökunnan jäsen kävikinjossain vaiheessa ystävällisesti huomauttamassa erään turistiryhmän pyynnöstä että kengät ovat väärissä jaloissa ja että he ovat huolissaan. Naurahdin takaisin että kiitos huomiosta, ei ole kuitenkaan valitettavasti tahtia haitannut. Turistiporukasta eräs näytti isoin elkein peukkua myyjälle hyvin tehdystä työstä mutta lopputulemana kengät jäivät itsepintaisesti edelleen vääriin jalkoihin – eivätkä muuten haitanneet menoa loppupäivänäkään.

Kurkkaa muuten mielenkiintoinen Tallinnan matkamuisto muutaman vuoden takaa.

Ja jos joulutunnelmointi kiinnostaa niin kurkkaa postaus viime vuodelta upeista koristeistaan tunnetusta Villa Weisteen myymälästä

2 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Huomenta!
  Blogissani on Joulun this or that-postaus ja nyt haastan sinut vastaamaan kysymyksiin blogissasi! Otatko jouluhaasteen vastaan?

  Iloista jouluarkea!?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  • myprojectisme kirjoitti:

   Ihanaa, kiitos haasteesta <3 Ehdottomasti näin jouluttajana otetaan ilolla vastaan 🙂 Ihanaa joulunodotusta sinulle ja mahtavaa joulureissua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.