Hae
My Project Is Me

Koko kropan porrastreeni

Vantaalle rakennettiin vihdoin tämän vuoden keväällä/alkukesästä omat kuntoportaat, mitä kävin itse testaamassa vasta tällä viikolla. Porrastreeni tarjoaa haastetta paitsi alakropalle, myös keskivartalolle ja tehokas treeni yhdistettynä raittiiseen ulkoilmaan on ihan parhautta. Myönnän että en ole ehkä se, joka ensimmäisenä treenaa itsensä “ihan piippuun” mutta portaissa hengästyminen ja oman mukavuusalueen ylittäminen tapahtuu yllättävän helposti. Sykkeet nousevat nopeasti portaita ylös sännätessä ja koko kroppa pääsee töihin ihan eri tavalla kuin vaikka perinteisessä kuntosaliharjoittelussa. 


porrastreeni

Tässä treenissä on kolme eri liikeparia. Ylös mennään ohjeenmukaisesti, alas tullaan kävellen sykettä tasaten, minkä jälkeen sirrytään mainitun lihaskuntoliikkeen pariin.  Kun kaikki kolme liikeparia on tehty, otetaan pidempi tauko ja toistetaan sama setti vielä 2-3 kertaa. Kierroksia tehdään siis oman kuntotason mukaan yhteensä 3-4. 

 

1A. Juoksu ylös jokaisella askelmalla

1B. Punnerrukset x15

 

2A. Loikat ylös joka toisella askelmalla

2B. Puolilinkkarit x15

 

3A. Askelkyykyt ylös

3B. Dipit x15

Punaiset posket puhukoot kuvissa puolestaan treenin tehosta.  Alkuun kannattaa muistaa hyvä lämmittely ja loppuun myös jäähdyttely. Vantaan kuntoportaissa on 152 askelmaa ja itse kapusin aina ihan ylös asti. Jos portaat ovat lyhyemmät niin ylösnousuja voi tehdä vaikka kaksi ennen lihaskunto-osuuteen siirtymistä. Vaikka suurimman työn ylösnoustessa tekeekin pakarat sekä jalat niin minulla tuntui esimerkiksi kakkoskierroksen loikat ihan vatsalihaksissa asti. Seuraavana päivänä myös pohkeissa tuntui senverta että tiesi tehneensä 😉

 

Kerro jos testasit porrastreeniä sekä myös mitä siitä tykkäsit. 

Ja kurkkaa myös treenivinkit jumppapallolle ja kolme eri lankkuvariaatiota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.