Hae
My Project Is Me

Rakkaat riitapukarit

Meillä on mieheni kanssa kolme ihanaa lasta. Olemme molemmat kasvaneet yhdessä omien sisarusten kanssa – minä vanhimpana ja hän nuorimpana ja nyt on hauska seurata  oman perheemme sisarusdynamiikkaa. Lapsemme ovat kaikki hyvin liikkuvaista sorttia mutta luonne-eroja ja eriäviä mielenkiinnon kohteita toki löytyy eikä erimielisyyksiltä voida välttyä.

Esikoisen valta ja vastuu

Esikoisemme on perheemme ainoa poika. Esikoisena hän on ottanut hyvin suojelevan ja huolehtivan roolin pienempiä siskojaan kohtaan.  On jännittävä seurata mitä tämä tulee olemaan lasten kasvettua isommiksi, itselläni kun ei koskaan vanhempia sisaruksia ole ollut. Perheen vanhimpana lapsena hän on usein suunnannäyttäjä ja selkeästi myös nauttii tästä roolistaan ja sen tuomista etuuksista. Luonteenpiirteltään hän on hyvin reilu tiimipeluri, mikä näkyy monessakin arkitilanteessa päivittäin samoin kuin harrastamissaan joukkuelajeissa.

Keskimmäisen kiltti ja sovitteleva luonne

Keskimmäisistä kuulee usein sanottavan että heillä on sovitteleva luonne. Meillä se ei ihan pidä paikkaansa ja neidillä on vauvasta saakka ollut tarve olla vähintään yhtä etevä tekijä kuin veljensäkin. Esimerkiksi kiire kävelemään oli kova ja jalat olivat alla jo kahdeksankuisena. Sama meno jatkuu neidillä edelleen ja aina olisi pystyttävä samoihin temppuihin kuin vaikka kaksikin vuotta vanhemmat pihakaverinsa. Tyttö myös esittelee taitojaan mieluusti eikä pelko paljon päätä paina kun kokeillaan mihin kaikkeen kyvyt riittävät. Isommilta kohelluksilta on kuitenkin onneksi vältytty vaikka kädet ja jalat mustelmilla sekä ruhjeilla usein ovatkin. Vastapainona kaikelle rämäpäisyydelle hän on herkkä taitelilijasielu ja tykätty leikkikaveri.

3-vuotias vauva

Nuorimmaisemme ihailee isosiskoaan koko sydämestään ja haluaa monessa olla aivan kuten hän. Valitettavasti tämä ihailu ärsyttää itse ihailun kohdetta tavattoman paljon ja useamman kerran päivässä saa olla selvittämässä tyttöjen kahinoita. Kun tämä juniori sitten hyväksytään leikkeihin mukaan, on hän hyvin mukautuvainen kaikkiin leikkisääntöihin vaikka melkoinen tulisielu todellisuudessa onkin. Onneksi kiukunpuuskat väistyvät yhtä nopeasti tulevatkin ja sen kaiken vastapainona on mitä suloisin hassuttelija ja tarinankertoja, joka nauraa usein itse omille vitseilleen ennenkuin tarina on edes loppu. Neiti osaa myös käyttää nuorimmaisuuttaan toisinaan häikäilemättömästi hyväkseen ja perheen kesken vitsailemmekin usein että meillä on kotona 3-vuotias vauva.

Rakkautta ja riitoja

Vaikka kolmen lapsen kanssa ei erimielisyyksiltä voi välttyä ja keskinäisiä kahakoita saa olla selvittelemässä päivittäin, ovat he myös toisilleen äärimmäisen rakkaita ja tärkeitä. Seuraa on aina saatavilla ja yhteistä kivaa lapset myös usein keksivät vaikka se usein, varsinkin kotona neljän seinän sisällä, jonkinlaiseen riitatilanteeseen johtaakin. Tiukan paikan tullen pienet kuitenkin ovat aina toistensa puolella. Hellyyttä osoitetaan päivittäin erityisesti teoin mutta myös sanoin ja näin äidin näkökulmasta on harva asia suloisempaa kuin pienet käpertyneenä toistensa viereen nukkumaanpitkän päivän jälkeen; Siinä ne rakkaat riitapukarit nyt ovat toisiaan tukemassa ja turvaamassa yön yli kohti seuraavan päivän seikkailuja <3

 

Haluatko lukea lisää perheaiheisia postauksia? Paina sydäntä niin tiedän kirjoittaa niistä myös jatkossa sillä mieluusti minä omaa vertaistukeani muille tarjoan. Perhe on minulle kuitenkin myös yksi iso arvo omassa elämässä ja kaikki tämä luonnollisesti iso osa päivittäistä elämääni.  Jonkinverran perhe-elämääni on päässyt tutustumaan Lasten Matkassa – postaussarjassa mutta myös yksittäissä postaukissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.