Hae
My Project Is Me

Ruokapäiväkirjani viime viikolta

Minulla on ollut vakaa tarkoitus alkaa pitää ruokapäiväkirjaa. Edes ihan osa-aikaisesti vaikka vain varmistuakseni siitä, että koostan ruokavalioni jokseenkin järkevästi. Tai ehkä oikea termi olisi riittävissä määrin tavoitettani tukien (kiinteytyminen/ painonpdotus/ laihdutus miksi kukin tätä haluaakaan kutsua). Ja tässä postauksessa päästään sukeltamaan minun viime viikkoisen ruokapäiväkirjani syövereihin.

Onko ruokapäiväkirjan pitämisessä järkeä?

Ruokapäiväkirjan pitämistä kuulee suositeltavan usein. Eikä se ole kyllä ihmekään, sillä sen verta paljon sillä mitä syödään, on vaikutusta siihen millaisia tuloksia tulee oli kyse sitten lihaksen kasvatuksesta, laihduttamisesta tai vain yleisestä hyvinvoinnista. Ruokapäiväkirja paljastaa melko armottomasti sen, missä on mahdollisesti korjattavaa JOS sitä pitää rehellisesti. Ruokapäiväkirjasta on kuitenkin helppo sivuuttaa pienet naposteluhetket, mitkä voivat pahimmillaan jopa tuplata päivittäisen energiansaannin. Toisaalta taas ruokapäiväkirjan pitäminen voi johtaa myös sellaisenaan siistimpään ruokavalioon, kun koko ruokailutouhuun alkaa kiinnittää eri tavalla huomiota. Pitkällä tähtäimellä ruokapäiväkirjan pitäminen voi vaikeuttaa myös suhdetta rentoon syömiseen eli aivan yksiselitteisesti pelkkää hyvää ruokapäiväkirjan pitämisestä, varsinkaan pitkäaikaisesti, ei ole.

 

Ruokapäiväkirjan pitäminen

Ruokapäiväkirjan pitäminen on tavattoman vaikeaa. Ainakin minun mielestäni (ja ollut sitä selkeästi aina). Varmasti, jos tätä oikeasti tekisi päivittäin useiden viikkojen ajan, niin homma muuttuisi jossain vaiheessa jo rutiiniksi ja sitä myöten varmasti helpoksi. Ruokapäiväkirjan pitämisen helpottamiseksii on paljon erilaisia sovelluksia ja tapoja, mistä itse olen helpoimmaksi ajatellut syötävien ruokien kuvaamisen. Ruokakuvia otan muutoinkin ja kamera tai ainakin kännykkä on usein jossain ihan lähellä. Vaan vaikealta se on tuntunut tämäkin. Alla kuitenkin joitain ruokakuvia viime viikolta, jolloin yritin ruokapäiväkirjan pitämisen aloittaa.

 

Aamupaloja/ Iltapaloja/ Välipaloja

 

Lounaita/ Päivällisiä

 

Jotain ihan muuta

Meillä oli viikonlopuna suuri Key Lime Pie- testi, missä Hans Välimäen resepti valitettavasti hävisi taiston.

 

Ruokakuvat edustavat melko tyypillistä ruokavaliotani – niin hyvässä kuin pahassa. Määrät eivät toki kuvista sellaisenaan käy ilmi, tai aivan suoraan myöskään se että esimerkiksi minkä verran leivän päällä on levitettä ja mitä levitettä se on. Suurta kuvaa tarkastellessa se kuitenkin antaa osviittaa ruokavaliostani sekä siitä, miltä minun tyypillinen ruokapäiväkirjani näyttää. Ihan mielenkiinnosta kaivoin muuten esiin ruokapäiväkirjan myös kahdeksan vuoden takaa, vuodelta 2012. rahkaa kuluu päivässä nykyään vähemmän mutta eivät ne erot sitten muutoin kovin suuret sitten kuitenkaan ole. Jotain kuitenkin on täytynyt tapahtua, kun sitä haluttua muutosta (painonlasku) ei kuitenkaan tule. Ehkä tämän siivittämänä, ihan oikeasti tsemppaan ruokapäiväkirjan pitämisen kanssa.

 

Pidätkö sinä ruokapäiväkirjaa? Oletko huomannut sen hyödylliseksi? Vai ehkä jopa päinvastoin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.