Hae
My Project Is Me

Puurovohvelit

Kuulostaako ajatus kaurapuurosta tylsältä? Kuulostaisiko puurovohvelit kenties paremmalta? Pienellä taikatempulla se samainen kaurapuuro nimittäin muuttuu salonkikelpoiseksi herkuksi, minkä alkueprää ei ikinä arvaisi.

Kaurapuuro kuuluu meidän perheessä lähes jokaiseen aamuun. Makuun saa vaihtelua käyttämällä erilaisia marjoja tai mehukeittoa sekä vaihtamalla raejuuston joskus maustettuun heraan (oma suosikkini on vanilja). Vielä joitain vuosia sitten (sanotaanko 5+) olin sitä mieltä että puuro ei pidä nälkää lainkaan. Lisäämällä pelkkien hiutaleiden sekaan proteiininlähteen, nousi kylläisyysarvo kummasti. Toinen salainen aseeni puuron maukastamiseksi on kookosöljy, mikä saa puurosta samettisen pehmeää.

Vaikka kaurapuuro siis maistuu ihan sellaisenaan niin pienellä taikatempulla syntyy puurovohvelit. Taikatempun nimi on yksinkertaisesti vohvelirauta. Tavalliseen puuroon verrattuna, ei reseptissä ole mitään poikkeavaa eli ravintoarvot ovat samat kuin tavallisessakin puurossa mutta valmistus ottaa asteen kauemmin.

 

Valmistus

Keitä puuro valmiiksi. Sekoita joukkoon proteiinijauhe (mitallinen/dl keittämättömiä puurohiutaleita) ja anna tekeytyä vähintään sen aikaa kun lämmität vohveliraudan. Sivele vohveliraudalle kookoöljyä ja nostele puuro raudalle. Paista kunnes pinta on rapea ja herkuttele hyvällä omatunnolla <3

Aloitimme sunnuntain näiden vihveleiden parissa ja esikoisemme totesi että herkkuaamiainen tarvitsee seurakseen mehua (meillä siis mehunjuonti kuuluu herkkuhetkiin). Kerroin vasta myöhemmin että syöty herkku oli itseasiassa kaurapuuroa eli kuten alussa kirjoitin, ei alkuperää arvaisi ellei tietäisi. Meillä näitä valmistetaan aina silloin tällöin ja reseptikin juontaa juurensa melko pitkälle historiaan. Vähän vastaavanlainen suosikkiresepti löytyy täältä ja jaanpa vielä yhden unohtuneen herkkureseptin suklaisiin kookos-palleroihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.