Proteiinipainotteinen kaalikeitto
Moi,
Tiedän, pitäisi elää lihatonta lokakuuta mutta minulla olisi erään lihaisan kaalikeiton resepti jaettavana. Resepti on aluneprin Yhteishyvä-lehdestä ja minä, totuttuun tapaan, lisäsin hieman lihan määrää tosin tällä kertaa johtuen siitä että tätä jauhelihaa vain sattui minulla olemaan enemmän. Alla siis minun versioni ja alkuperäinen löytyy täältä.
600g jauhelihaa, max 10%
500g kaalia
1 sipuli
14dl vettä
2 kasvsisliemikuutiota
1prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (merkki Rainbow)
1rkl soijakastiketta
pippuria, öljyä, tomaattisosetta (muutama rkl)
Suikaloi kaali ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipulit. Anna pehmentyä. Kiehauta kattilassa vesi ja lisää kasvisliemikuutiot. Lisää joukkoon kaalit, jauheliha ja mausteet. Anna kiehua 30 minuuttia. Lisää joukkoon pavut kastikkeineen ja soijakastike. Keitä vielä muutama minuutti.
Ja tämä on taas mielestäni parasta ruokaa ikinä niin makunsa kuin koostumuksensakin puolesta. Paljon proteiinia, ihan mukavasti kuitua ja melkovähän kaloreita. Syysherkkua siis!
Lihattoman lokakuun viettoa kompensoin kuitenkin valmistamalla myös kasvisruokaa, eli omenaista paprikakeittoa, jota söin raejuuston kanssa.
Just tein tätä samaa tällä viikolla ja oli kyllä todella hyvää!! 🙂
Näin niitä kehuja satelee muiltakin. Uskon että itsellä tulee satavarmasti tehtyä vielä moneen kertaan uudestaankin 🙂
Miten ollakaan! Juuri tein samaista keittoa tällä viikolla ison kattilallisen. Syötiin mieheni kanssa hyvällä ruokahalulla. Todellakin hyvä keitto: ravitsevaa, muttei liikaa kaloreita. 🙂
Moniin, onhan meitä syöjiä tälle viikolle riittänyt. Oli kyllä oikeasti ihan huippuhyvä resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan.