Hae
My Project Is Me

Oikeus oikeaan ruokaan

Olen tainnut joskus ennenkin mainita että se henkilö, joka on keksinyt mainoslauseen ”Hyvä ruoka, Parempi mieli”, on nero. En oikeasti voisi olla enempää samaa mieltä enkä ymmärrä mitenkäänpäin ihmisiä, jotka vaihtavat oikean ruoan esimerkiksi pussikeittokuureihin. Jokaisella on toki oikeus syödä miten tahtoo mutta omaan pieneen päähäni ei vain mahdu että miksi joku syö mieluummin tuhat kaloriaan (maistelukokemuksieni mukaan) pahanmakuisina litkuina, kun voisi syödä sen ihan oikeana ruokana. Selvennöksenä vielä sanottakoon että puhun nimenomaan tuhannesta kalorista, vaikka se onkin päivittäiseksi ruokamääräksi lähtökohtaisesti aivan liian vähän, koska näiden pussikeittodieettien periaatteena on nimenomaan noin tuhannen (tai alle) kalorin syöminen vuorokausitasolla.

oikeaa-ruokaa_1

Käyttötarkoitushan näissä pussikeittodieeteissä on kaikkineen hyvä sillä niissä on laskettu tarkkaan että niukkaenergiselläkin dieetillä saadaan välttämättömät, tarvittavat ravinteet. Se on kuitenkin kyseenalaista, että missä normaaliolosuhteissa tarvitaan näin rajua energianpudotusta mutta en nyt puutu siihen. Sinänsä, hätätapauksessa ymmärrän että tällaisella on helppo korvata jokin ateria jos nälkä iskee kesken matkan – useimpaankun riittää että sekaan lorautetaan kylmä tai kuuma vesi ja annos on valmis. Samaan tapaanhan käytän itsekin esimerkiksi herajauhetta tai proteiinipatukoita mutta en minä pelkästään niitä tahtoisi päivän aikana syödä.

oikeaa-ruokaa_2

Olen myös useampaan otteeseen maininnut, että se että syö säännöllisesti ja riittävästi, on avainasemassa moneenkin ruokakompleksiin kuten vaikkapa herkkuhimoihin. Tai näin ainakin minulla. Ja koska itse syön ainakin mieluummin hyvää, kuin pahaa ruokaa, niin pyrin jatkossakin pidättäytymään oikeassa ruoassa. Kaikki postauksen kuvissa näkyvät ruoka-annokset ovat ihan tavallisia arjen valintoja, joita olen tässä menneinä viikkoina tehnyt ilman sen ihmeellisempiä ponnisteluita. Ei tarkkaa makrojakaumalaskelmaa eikä keittiövaa’an kautta käyttämistä vaan puhtaalla maalaisjärjellä rakennettuja aterioita.

oikeaa-ruokaa_3

2 kommenttia

  1. Salla kirjoitti:

    Näinpä! Sitä paitsi oikeaa ruokaa saa syödä ihan uskomattoman paljon, ja silti pitää kalorimäärät maltillisina. Välillä tuntuu, että itselle riittävän energiamäärän kerryttäminen pelkällä arkiruualla on jopa vaikeaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.