Hae
My Project Is Me

Kokovartalojumitus

Moi,

Kuten osa jo tietääkin, ja kuten otsikosta voi päätellä, olen tehnyt paluun salille.  Käytössä on sama ohjelma kuin ennen lomalle lähtöä ja koskaan, ei edes ensimmäisellä kerralla, se (treeni) ole tuntunut näin rankalta! Painot olivat pienemmät kuin tätä edeltäneellä kerralla; Aikaa kului enemmän eli kaikilla kehitystä mittaavilla mittareilla treeni oli huono. Treeni oli kuitenkin parasta, mitä sillä hetkellä pystyin tekemään. Kestoa pidensi se että minä tein juuri niin monta toistoa kuin vaadittiin, vaikka välillä olisi pitänyt ottaa ylimääräinen lepotauko. Olin kuolla, useampaankin otteeseen, ja vannoin että näin pitkää treenitaukoa ei tule enää ikinä. Annoin kaikkeni ja tänään koko kropassa oleva kokovartalojumitus kertoo samaa tarinaa. Niinpä, minä sanoisin että treeni oli hyvä vaikka viralinen tieto kertoisi muuta. Sainpa myös uudet maksimisykkeet mittariin.

kuva 1(1)

Olen ajatellut jatkavani tällä tutulla ohjelmalla ainakin jonkin aikaa. Eilisen treenin yhteydessä oivalsin nimittäin muutamankin asian: Tämä ohjelma on kehittänyt minua, kuntotasoani ja laskenut rasvaprosenttiani. Vaikka ohjelmaan ei kovin paljoa vastusharjoittelua (lisäpainoilla siis) kuulukaan niin niissä vähissä kuitenkin on saanut tarttua isompiin painoihin. En sano että treeni on koskaan ollut helppo mutta se on ollut helpompi (liikkeet on voinut tehdä tehokkaammin, isommin ja nopeammin) kuin eilen. Samalla tajusin sen että aikanaan tehokkaaksi todettu kaksijakoinen ohjelma, jolla aloitin tammikuussa salilla, ei toiminut uudestaan. Kahden kuukauden nitkuttelun aikana kehitystä ei juurikaan tapahtunut vaikka ahkerasti salilla kävinkin. Aikanaan, tilanne oli toinen. Koska tavoitteenani on tällä hetkellä ensisijaisesti rasvanpoltto (tai painonpudotus eli laihduttaminen) aion jatkaa tällä hyväksi havaitulla linjalla. Mikäli käy kuitenkin niin että kehitystä ei tapahdu, tai että treeni alkaa tuntua liian helpolta, aion vaihtaa ohjelmaa. Sama tapahtuu jos treeni alkaa tympäistä. Kokovartalojumitukseen palatakseni, ainakin tänään sanoisin että treeni on edelleen tehokas.

kuva 2

Laihdutuksessahan ei kuitenkaan ole koskaan kyse liikunnasta vaan ensisijaisesti ruokavaliosta. Kuten olen jossain vaiheessa sanonutkin täällä niin minun suurin haasteeni taitaa piillä tässä. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan minulla on kuitenkin sellainen olo että kaikenmaailman FIT – asiat eivät ärsytä minua. Olisiko hetki viimein oikea siihen kuuluisaan viimeiseen laihdutuskertaan? (Ja tässä tapauksessa tarkoitan laihdutuskertaa terveellisenä, tasapainoisena elämäntapana – en minään pikakuurina)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *