Hae
My Project Is Me

Maailman tökeröin selitys

Moi,

Koskaan ei pitäisi nuolaista ennenkuin tipahtaa. Muistanette eilen kuinka kehuin että ruokavalion putsiminen alkoi taas kiinnostaa. Noh, aamupäivästä se olikin vielä näin mutta mitä pidemmälle päivää mentiin sitä hullummaksi meno taas muuttui. Loppujen lopuksi, joulukuun ensimmäisen kunniaksi uuniin päätyi joulutorttuja.

IMG_0267 IMG_0278

Mietin eilen itseasiassa sitä että miten tähän on taas tultu? Miten ihmeessä niin hyväntuntuisen kaksi ja puoliviikkoisen jälkeen alkoi hamuaminen kohti huonompia valintoja. Torstain pienimuotoisen syvänteen jälkeen tsemppasin perjantaille vain ja ainoastaan vajotakseni uudelleen sitten lauantaina. Ja näköjään myös sunnuntaina. Tämän dieetin noudattaminenhan sinänsä ei edes minusta millään lailla ikävää puhaa ole; Saan syödä käytännössä kaikkea sitä, mitä syön muutenkin mutta vain määrät on jonkun muun ohjaamia. Myös kaikki sellainen ”turha” (jota sitten tulee mätettyä kaksin käsin kun siihen makuun pääsee) loistaa poissaolollaan mutta ne karsiutuisivat muutenkin pois kun ruokavaliota yrittää parantaa.

mikäs kaloripommi se tämä on?

mikäs kaloripommi se tämä on?

Yksi selitys on varmasti orastava flunssani. Epäilen että elimistömme (joka on kaikinpuolin fiksu järjestelmä) pyrkii tankkaamaan itseensä lisäenergiaa jaksaakseen käydä taistoon pöpöjä vastaan. Tämä siis taudin alkuvaiheessa, jolloin kaikesta voidaan selvitä säikähdyksellä. Kun taas tauti on jo päässyt voitolle, on pakko vain ryhtyä sotimaan ja tässä vaiheessa maataan sängynpohjalla muutama päivä eikä mitään välttämättä tee edes mieli. Näin ainakin minulla tuntuu olevan.

Toisekseen, en ole taloutemme ainoa sairastaja ja yöunet ovat jääneet melko vähille viime viikon aikana. Väsyneenä kaikenmoisten himotusten vastustaminen vain on yksinkertaisesti vaikeampaa, ellei jopa mahdotonta. Nyt kun on tottunut suurempiin unimääriin ja viimeyö oli varmaan ensimmäinen viikkoon kun heräämisiä taisi olla vain kaksi, on tämäkin tosiasia hyvä todeta. Jos siis mahdollista niin yöunista ei kannata tinkiä yhtään sen enempää kuin kenenkään on pakko.

 

Kukaanhan ei kuitenkaan ole minua käskenyt lappamaan suuhuni mitä sattuu. Ja loppujen lopuksi päädyin ajatuksissani ehkä maailmankaikkeuden parhaimpaan selittelyyn, mitä mässäilyihin tulee: ”Noh, nytpähän ainakin sitten pikkujouluissa on superhoikka olo kun nesteet taas katoavat tämän turvottelun myötä kun palaan ruotuun”. Jep, jokaisella pilvellä on hopeareunuksensa ja tämä on se minun. Kuten sanottu, maailmankaikkeuden tökeröin tekosyy ja veruke.

Ja koska on maanantai niin kävin uskollisesti myös vaa’alla (vaikka voinette uskoa ettei se ollut mitenkään odotettu asia). Yllätyin kuitenkin iloisesti, 57,8kg eli vain +1,2kg viime viikkoon. Olin oikeasti varautunut huomattavasti paljon pahempaan lukemaan joten enemmän kuin hyvillä mielin jatkan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Nyt jaksaa taas 😉

IMG_0285

Itselle tietona että paino oli jo 56,3kg ennen tätä kaikkea

ps. Apua, tätä kirjoittaessani tajusin että on kuun ensimmäinen maanantai eli kk-mittojen aika. Ensi maanantaina sitten ne.

3 kommenttia

 1. Asta kirjoitti:

  Mutta et tiedäkään, miten lohdullista on lukea, että jollakin muullakin projekti ottaa satunnaista takapakkia.:)
  Silloin kun itsellä elämä potkii päähän, niin ei oikein riitä intoa syömisten tarkkailuun.
  Ei sulla olisi ylimääräistä motivaatiota jemmassa?:)

  • jennie kirjoitti:

   Ei enää kun se kaikki käytettiin tähän itsensä kasaamiseen (jälleen kerran) itseasiassa tälläkertaa se onnistui melkolailla helposti ja päätinkin tuolloin sunnuntaina tehä vanhanaikaiset ja mässytellä menemmän ihan juuri niin paljon kuin vain mieleni teki. Tämä siksi että sittenpähän on saatu jokainen herkkuhimosopukka tainnutettua ja voidaan taas jatkaa. Ei mikään terveellinen taktiikka mutta toimii itsellä (ja on siis toiminut aina). Nyt siis jo toista päivää taas puhtain jauhoin liikenteessä.

 2. Sonja / Move2Flow kirjoitti:

  Mahtavaa! Siis se, etten oo ainoa joka lipsuu! 🙂 Kohtalotoveri, viikolla tuntuu liiankin helpolta ja viikonlopun koittaessa otan harppausaskelia taaksepäin. Tosin mulla on niin, että kaloreita tuskin tulee liian vähän, mutta mulla on ahdistus, että laihdun lihaksista kun en syö kunnolla. Nimim. Se jäätelö oli kyllä sen arvoista 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.