Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Terveyttä leivästä

Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

*Yhteistyssä Vaasanin kanssa*

Moi,

Kaura on jo pitkään niittänyt tietynlaisen terveysviljan mainetta vatsaystävällisyytensä ja sisältämänsä beetaglukaani-kuidun vuoksi.  Beetaglukaanin tiedetään tutkimusten valossa alentavan kolesterolia ja suositeltavana päiväannoksena pidetään 3:a grammaa.  Vaasan on kehitellyt leivän, jonka taikinaan on lisätty tuota kaurassa luontaisesti esiintyvää beetaglukaania. Kaurasydän- leivän viljasta 100% on kauraa mutta keliaakikoille tai gluteenitonta ruokavaliota harjoittaville kuitenkin tiedoksi että leivinalustalla käytetään ruista alusjauhona, jolloin sitä päätyy hivenen myös  tuotteeseen. Mainitun beetaglukaanin saantisuositus täytyy kolmella viipalellaa leipää päivässä.

IMG_2687  IMG_2686

Ensimmäisen kerran pääsin maistamaan Vaasan Kaurasydän tuotteita ystäväni kautta viime syksynä. Kyseessä oli tavallinen kaura.  Ihastuin leipään jo tuolloin sillä sen rakenne oli miellyttävän pehmoinen ja maku miedon kaurainen. Leipä oli ennemmin kostea kuin kuiva – myös muutaman päivän jälkeen ostohetkestä.

shh! Minunhan piti pysytellä erossa leivästä

IMG_2697

shh! Minunhan piti pysytellä erossa leivästä

Kun minulle tarjoutui mahdollisuus kokeilla Kaurasydän tuoteperheen uusin tulokas, omena-myslileipä tiesin välittömästi mitä tehdä siitä. Herkkusuiden mielestä omena ja possu luovat makuelämyksen, joten päätin valmistaa nythöpossuburgereita. Leipä käytettiin nopeasti pannulla ja väliin tuli itsetehtyä coleslaw:ta sekä tietysti sitä possua. Lisukkeena bataattiranskalaisia.

IMG_2683 IMG_2699 IMG_2702 IMG_2705

Coleslaw:sta minulla oli terveellinen (maitorahkaan tehty) versio sekä täysrasvainen (majoneesipohjainen). Leivän välissä makueroa ei huomannut mutta paljaaltaan syötynä joudun myöntämään että maultaan tuo rasvaisempi vei kyllä voiton..

Kumpi on kampi?

Kumpi on kampi?

Omena-myslileipä on toki herkkua myös sellaisenaan sillä Kaurasydän tuoteperheen tavoin myös se on ihananan pehmeää. Toisinaan voi kuitenkin laajentaa leivän käyttötarkoitusta myös aamupalapöydän ulkopuolelle ja laittaa leivän pääruoan rooliin. Esiteltyjen makujen lisäksi on tarjolla myös kaura-porkkana. Lisätietoja tuotteista löydät täältä.

*HUOM! Sisältää yhteistyötä Vaasanin kanssa*

 

Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

12 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Heeeeiii, saiskos reseptiä tuosta possusta? 🙂 se on niin hyvää ja tarkotus on pitkään jo ollu että tekisin..

 2. Nimetön kirjoitti:

  Hei! Pakko kommentoida että leipään on myös lisätty vehnägluteenia eli ei todella sovi gluteenittomaan ruokavalioon eikä myöskään vehnättömään ruokavalioon. En oikein pidä tuottajien tavasta ilmaista leipien sisältöä. Usein mainostetaan että käytetystä viljasta 100% on jotain mutta sitten unohdetaan mainita että tuotteeseen on kuitenkin lisätty vehnägluteenia jotta siitä saadaan juuri sellainen pehmeä minkä mainitsit…

  • jennie kirjoitti:

   Hyvä huomio, kiitos! Hieman hävettää etten tullut itse asiaa huomanneeksi mutta onneksi on muista tarkkasilmäisiä (ja eihän leipä tosiaan mitenkään mainosta edes olevansa gluteeniton eli tuskin, tai ainakaan toivottavasti, kukaan ei erehdy sitä ostamaan)

 3. Saara kirjoitti:

  Parasta leipää! Kerrankin vaalea leipä jossa tarpeeksi kuitua! Olen syönyt jo pitkään:) Kannattaa kokeilla paahdettuna, niin hyvää!

 4. Linda kirjoitti:

  Tuo on niiiin hyvää leipää! Pehmeää, herkullista, mehevää ja silti terveellistä (ja todella koukuttavaa!).

 5. Kerava kirjoitti:

  Kauraleivistä suosikkini on Ulla Pakarin Kaurajuntta,menee helposti puolikas leipä kerralla.Ostin myös tämän kaura-omenaleivän mutten kerinnyt maistaa kun muksut oli jo ehtinyt syödä sen eli ilmeisesti oli niin hyvää

 6. Jarmo kirjoitti:

  Kommentti hieman myöhässä, mutta pistää vihaksi kuinka Perceestä on elintarviketeollisuuden markkinointi koneisto. Esim tässä tapauksessa isolla mainostetaan 100% KAURA, sitten kuitenkin HUPS, ”unohtu” mainita(pikkupräntissä ja vielä kieroillen ilmaistuna) että sisältää ruisjauhoja, mutta vielä tärkeämpänä ja pahempana: lisätty Gluteenia. Ongelma on siinä, että määrää ei ilmaista missään!! Jää täysin tulkinnan varaiseksi kuinka paljon kys. ainetta on. Et voi edes laskea sitä epäsuorasti koska koostumut ilmoitettu KIEROSTI 100% jauhoista, 45% leivän painosta. Et pysty mitenkään päättelemään miten paljon on veden, hiivan gluteenin yms. osuudet.. Perceestä tämmöinen kuluttajan kucetus

  • jennie kirjoitti:

   Vanhempiin juttuihi on mukava saada kommentteja, eli sinällään ei haittaa mitään – ja onhan samaisia leipiä kaupoissa (kait) edelleen. On totta, että ensimäisenä katsotaan tietenkin isolla präntättyä tekstiä ja vasta sen jälkeen pienempää (jos ollenkaan). Luonnollisesti henkilöt, joilla yliherkkyyksiä on tai halauavat muutenvain noudattaa tiettyä ruokavaliota, ovat varmasti oppineet lukemaan myös sen pienellä painetun. Ja lopuille meistä, onko sillä nyt niin väliä? Ymmärrän kyllä pointtisi ja muistan kerran katsoneeni dokumentin samaan asiaan liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.