Hae
My Project Is Me

Mahtimaaliskuu

Moikka,

Virittäydytään tunnelmiin kuvan avulla:

Kuva täältä

Kyllä! Taas on satanut lunta ja ainakin minusta tuntuu että tämä talvi ei lopu ikinä, koskaan eikä milloinkaan. Ehdin jo innostua viikonloppuna kun kuljin Helsingin keskustan kuivilla kaduilla. Tiedän, helmikuu on vielä talvikuu mutta ehkä maaliskuussa jo helpottaa – ainakin hiljalleen.

Olenkin jo ajatuksissani siirtynyt kohti maaliskuuta, jonka olen etukäteen ristinyt otsikon mukaisesti mahtimaaliskuuksi. Mahtavaa maaliskuussa on paitsi hiljalleen hiipivä kevät niin myös tasapainoisempi elämä mitä ruokailujen suhteen. Muutaman edellisviikon aikana olisi nimittäin jälleen ollut hieman parantamisen varaa. Tiedä sitten johtuuko ”pieni herkku päivässä” – ajattelutapani kotona olevista herkuista, joita erinäiset risteilyt ja muut ovat kerryttäneet mutta tulin itse siihen tulokseen että nyt on aika lopettaa tämä tapa. Toiselle herkku päivässä on parempi kuin viikottainen herkkupäivä mutta omalla kohdalla olen todennut toimivammakasi tavaksi jälkimmäisen. Jotenkin arjen ja viikonlopun/juhlan rytmittäminen sujuu itsellä paremmin kuin jatkuva luksus.

Olen ottanut varaslähdön kohti maaliskuuta ja aloittanut tällä viikolla. Vielä on toki aikaista sanoa juurikaan mitään mutta kahden päivän jälkeen tuntuu taas siltä että eihän tässä ole mitään mahdotonta. Olen jo ensimmäisistä turhista houkutuksista päässyt kieltäytymään kun kotoa edelleen kaikenlaista löytyy ja töissäkin oli yhdet tiimiläisen tilapäisläksiäiset hänen muuttaessaan hetkeksi ulkomaille. Tässä alkuvaiheessa olen sallinut itselleni kuitenkin hieman rennommalla otteella esimerkiksi kuivattuja hedelmiä ja voi että kuivatut banaanilastut rahkan seassa olivat herkkua! Lisänähän tuossa on kauraleseitä, mustikoita ja sokeritonta mehukeittoa.

Mikäli tämä mahtimaaliskuuhun eteneminen sujuu näin vaivattomasti niin saa nähdä keksiikö sitä vielä lisää mahti-ideoita jatkoa ajatellen. Päivä ja ajatus kerrallaan edetään, pienin askelin kohti kevättä  ja lopulta kesää!

8 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Mahtava ajatus mahtimaaliskuu!Itsellä ihan sama tilanne. Olin muutaman viikon liikuntakiellossa silmien laseroinnin ja viisaudenhampaan poiston takia ja perään vielä flunssassa. No illat kotona löhöillessä tuli sitten vielä syötyäkin kaikkea mahdollista. No lantiollahan se näkyy. Yhtenä päivänä kiskaisin farkuja jalkaan ja jäi vyölenkki käteen. Totesin että taitaisi olla aika vähän taas ryhdistäytyä 😀 Nyt olen päässyt normaaliin liikkumiseen (10-15h viikko, kiitos työmatkojen jotka kuljen pyörällä) ja kaks päivää syönyt normaalisti. Helpolta tuntuu!:) Katsotaan kuinka etenee!Ja ois banaanilastut on herkkua!! -E-

  • jennie kirjoitti:

   😀 Voi ei apua tuon vyölenkin kanssa. Mahtitsemppiä puolin ja toisin siis tämän ruotuun palaamisen kanssa ja hatunnosto talvipyöräilylle!! wau!

  • Anonymous kirjoitti:

   Puolustukseksi voinen sanoa, että olivat aika heikkolaatuiset housut. Maksoivat Anttilassa 10 e ja kun kokojakaan ei ollut jouduin tyytymään silloin yhtä pienempään kuin muuten olisin ottanut, joten olivatkin aika tiukat. Mutta oli selitys mikä tahansa herätys oli ihan osuva ja paikallaan :D-E-

 2. Anna kirjoitti:

  Tuo kuva osui minun kohdallani ihan nappiin! Eilen illalla kävin lenkillä, ja vaikka pidänkin enemmän kesän valosta ja lämmöstä kuin talven pimeydestä ja kylmyydestä, niin siinä hölkätessä mietin, miten ihanaa ulkoilu onkaan talvella (poislukien paukkupakkaset ja räntäkelit), on helppo hengittää ja raikas ilma piristää. Kesälläkin urheilu on kivaa, mutta silloin pitää tarkemmin miettiä, mihin aikaan lähtee ulos hikiliikkumaan, ettei tule liian kuuma. Eli on talvessakin paljon iloa, vaikka odotan kyllä kevättä ja kesääkin.

  • mirkkumirkku kirjoitti:

   Mietin juuri samaa eilen lenkillä! Sitä, että kesällä on kyllä kivempi lenkkeillä mutta talvellakin siinä on omat puolensa. Mielessä kävi myös ajatus, että talvellahan on enemmän hyviä ilmoja kun sade ei niin haitaa kun se ei kastele kenkiä, ja pakkasella lisätään vaatetta. Kesällä hellepäivinä tekisi mieli lenkkeillä alasti eikä sekään riitä, ja sateella tai sateen jälkeen on aina kengät märkänä. Pointtina siis että nautitaan talvesta 😀

  • jennie kirjoitti:

   Ei varmaan ole mikään salaisuus että itse tosiaan odottelen jo kovasti kevättä ja erityisesti kesää. Talvessa toki on omat puolensa..

 3. Anonymous kirjoitti:

  tsemppiä sulle! tosi motivoiva blogi sulla ja postaat kivan usein! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos 🙂 Nyt varmaan taas tulee heti pieni tauko kun lähden pidennetyn viikonlopun viettoon pois kodin ääreltä mutta katsotaan miten käy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.