Hae
My Project Is Me

Onnea 3-vuotias vauvani

Kolme vuotta sitten, pienen vauvan syntymän jälkeen, synnytyssalin täytti täydellinen hiljaisuus, minkä rikkoi äidin hätääntynyt kysymys: Miksi vauvani ei itke?

Muistan tuon hetkisen tunteeni edelleen vahvasti. Vasta synnyttäneenä se hetkellinen helpotuksen tunne muuttui sekunneissa suunnattomaksi huoleksi ja tarkemmin voit lukea siitä täältä. Tarinalla on onneksi onnellinen loppu ja saamme nykyisellään nauttia 3-vuotiaan duracelltypyn vauhdikkaasta seurasta.

Kirje 3-vuotiaalle

Viimeisen vuoden aikana sinusta on kasvanut selkeästi “iso tyttö”. Haluat ehdottomasti saada tehdä asiat itse aina hampaiden ja hiusten harjaamisesta pyykkien viikkaamiseen. Paitsi silloin kun sinua ei huvita. Silloin heittäydyt takaisin vauvaksi etkä omien sanojesi mukaan osaa tehdä yhtään mitään.

Olet todella kova puhumaan. Jos sinulla ei ole omaa tarinaa kerrottavana, kysyt kysymyksen ja kohta sinulla onkin jo juttua kysymystäsi asiasta. Olet myös luonut ensimmäisiä todellisia kaverisuhteita ikätovereiden kanssa. On herttaista katsella sinun ja ystäviesi touhuja päiväkodin pihalla ennenkuin huomaat minut ja juokset avokäsin syliin. Se on yksi päivän parhaista hetkistä <3

Loputon uteliaisuutesi maailmaa kohtaan on ihailtavaa. Sinulla on vahva luotto kaikkeen ja kaikkiin, on ollut ihan vauvasta asti. Saatat mennä rohkeasti kenen tahansa tuntemattomankin juttusille, jos sinulla vain on asiaa. Näin kävi viimeksi museossa kun huomasit pariskunnan tulevan katsomaan jo ohittamaamme kohdetta. Palasit taaksepäin ja kävit kertomassa omat havaintosi asiasta sekä hieman enemmän. Lopulta sinut piti hakea sieltä kesken jutun jo pois kun ei sitä loppua tarinalle näkynyt. Kuten mainitsin, olet todellakin kova puhumaan.

Toivon että positiivinen luonteesi kannattelee sinua läpi elämän. Toivon että suhtaudut uusiin asioihin ja ihmisiin jatkossakin terveellä uteliaisuudella ja luottamuksella. Kiltteyden vastapainona sinulla on onneksi löytyy myös omaa tahtoa sekä päättäväisyyttä ja näistä luonteenpiirteistä toivon sinulle vahvaa pohjaa tulevaisuudelle.

Kiitos kun olet tehnyt minusta kolminkertaisen äidin. Kiitos kun olet sellainen pieni hassuttelija kuin olet. Kiitos kun olet oma itsesi ja kiitos kun käperryt aina iltaisin kainalooni nukkumaan. Kolmeen vuoteen on mahtunut kanssasi monta hienoa seikkailua ja vuosien lisääntyessä niitä on luvassa vielä lisää. Paljon onnea 3-vuotias vauvani <3

2 kommenttia

  1. Iida kirjoitti:

    Meidän kaksi vuotias Emma täyttää marraskuun vikana päivänä kolme vuotta! Hänen 10 vuotias isosisko on ostanut hänelle lahjaksi nuken rattaat ?koska niitä hän toivoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.