Hae
My Project Is Me

Aamucrossaillen

Moi,Koska minun taannoinen ”crosstrainer-löytöni” aiheutti jokusen kysymyksen ja ihmetykseni niin selkeyden vuoksi esittelen molemmat saliltani löytyvät vaihtoehdot.


Vaihtoehto yksi.

 

Tämä on siis se versio, jossa liike suuntautuu enemminkin ylös alas kuin kiertäen eteenpäin. Tämä tuntuu ainakin minun havaintojeni mukaan olevan meillä se suositumpi versio, jota en itse syystä tai toisesta oikein osaa käyttää.  Tehoa voi säätää paitsi lisäämällä vastusta niin myös säätämällä kulmaa. jalkapohjien on tarkoitus pysyä koko ajan kiinni polkimissa. En väitä että laite on huono vaan että vika on käyttäjässä. Sen verta tehokkaasti muut saavat sillä hien pintaan ja olenpahan minäkin joskus kokeillut intervalliharjoittelua tällä versiolla.


Vaihtoehto kaksi.

 

Tämä on sitten vastaavasti se versio, jossa liikerataa kulkee rullaavasti ylös-alas liikkeen lisöksi myös eteen ja tarvittaessa vaikka taaksekin päin. Minä pidän tästä laitteesta ensimmäistä vaihtoehtoa enemmän sillä jo muutaman minuutin tekemisen jälkeen liike alkaa tuntua alakropassa ja hetken heilumisen jälkeen myös yläkropassa. Tehon lisääminen tapahtuu ainoastaan vastusta säätämällä, eli kulman säätö ei onnistu. Sen sijaan liikerataa voi itse muuttaa porraskiipeämisestä (muistuttaa stepperillä tehtävää liikettä) aina rullaavaksi ”juoksuksi”. Kantapäät saavat nousta ilmaan polkimilta koska painoa joutuu liikkeessä siirtämään koko jalkapohjalta eteen.


Kumpikaan ei varmasti ole toistaan parempi tai tehokkaampi ja molemmille löytynee omat kannattajansa. Onneksi on mahdollisuus valita 😀

ps. Kait ne molemmat crossareiksi luokitellaan? Aloin jo epäilemään itseäni..

13 kommenttia

 1. Elisa kirjoitti:

  Itse testasin juuri ylemmän kuvan mukaista laitetta, jossa liike meni puhtaasti sivuille! Kaipa niillä jotkin omat nimetkin on, mutta itselläni kaikki menevät samaan kategoriaan kumminkin. 🙂

  • Finde kirjoitti:

   Eikös se sivulle menevä ”luistelulaite” oo jo taas asia erikseen? Kyllä näitä vempeleitä riittää 😀 Meilläkin on vain tollanen vaihtoehto kaks-crossari, mutta enpä ole kyllä huomannut että siinä saisi mitään porrasjuttuja tai muuta mahdollisuuksia. Voi kyllä saadakkin, kun itse painan aina vaan quick start-nappulaa :DKunnolla vastusta vaan niin hiki tulee takuu varmasti jo muutamassa minuutissa! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Finde – ei siinä varsinaisesti eri tasoja olekaan vaan ne askellukset määrittää sen miten tekee. Quick starttia se minäkin aina painelen ja hukin sitten menemään tavalla tai toisella. Ja Elisa – mietin kanssa että voisiko se sinun tarkoittama sivulle liikkuva laite olla tosiaan luistelu tai wave tai mikä lieneekään 😀 Sellainenkin nimittäin löytyy ihan erikseen, joskaan en koskaan kokeillut olekaan.

 2. Anonymous kirjoitti:

  Vai onko tuo jälkimmäinen wave-laite? (tms.?)Mutta joka tapauksessa siinä liikerataa voi säädellä itse vähän enemmän kuin perus-crosstrainerissa, jossa suunta on ellipsimäinen.

  • jennie kirjoitti:

   Minusta se wave on vielä erikseen mutta toki näillekin varmasti on olemassa omat hienosäätö nimet.. Eläköön se pieni ero 😀

 3. Anonymous kirjoitti:

  Mä en ole ikinä tajunnut, että crosstrainerilla pitäisi pitää koko jalkapohjat polkimilla. En ole kiinnittänyt asiaan huomiota, mutta veikkaisin, että mulla kyllä nousee kantapäät. Mitä haittaa siitä on? Kyllä mulla hiki siinä ainakin tulee… Meidän salilla on siis tuollainen yläkuvan laitetta vastaava crossari. Kiitos jos vastaat. 🙂

  • Hanne kirjoitti:

   Päkiöille mennessä treeni menee pohkeille ja säärille, eli voi tulla penikat / pohkeet kipeiksi. Tarkoitushan on treenata mieluummin reisiä.

  • jennie kirjoitti:

   Sieltähän se tuli ammattilaisen kertomana, kiitos Hanne 🙂

 4. Iiris kirjoitti:

  Olipa jännän näköinen toi kakkoslaite. Meiltä löytyy kotoa ihan tuo perustraineri jossa pallo on takana ja salilla se on edessä. Molemmilla saan hienosti hien pintaan ja käytänkin crossaria pääasiassa lämmittelyyn ja loppuverryttelyyn. Mullakaan jalka ei pysy aina laitteessa kiinni eikä kyllä ole pohkeisiin koskaan ottanut. Joskus teen jopa sukkasiltani:)

  • jennie kirjoitti:

   Kuten todettu, se on yleensä käyttäjässä se vika, ei laitteessa 😀 ja puhun nyt siis itsestäni tuon ykkösversion kanssa..

 5. Anonymous kirjoitti:

  Mielestäni crossarilla oikean tekniikan ylläpitäminen on huomattavasti helpompaa kun laittaa vastusta lisää. Niillä pienimmillä vastuksilla jalat vispaa niin ettei asento pysy kasassa.Itsekin käytän crossaria juoksun korvikkeena lämmittelyyn ja loppuverkkaan, joskus myös vedän pidemmän aerobisen sillä. Crossarin tarkoituksena ei mielestäni ole, kuten missään muussakaan aerobisessa laitteessa, varsinaisesti ”kohdistaa” treeniä mihinkään ruumiinosaan, vaan saada koko kroppa liikkeelle ja syke ylös.-Linda

 6. suski kirjoitti:

  Meillä salilla myös noi samat, toi eka on crossramp ja toka crosstrainer 🙂
  itse tykkäsin joskus tosta rampista, ainakin siinä ihan yläasennossa, mutta laite alko kolisee hassusti ni pelkäsin rikkovani laitteen. huollon jälkeen en ole viitsinyt enää kokeilla. tossa crosstrainerissa taas on mukavaa vaihtelua, kun saa liikerajota muunnettua. ite yleensä otan valikosta sen intervallin ni saa nopeudella ja liikeradoilla vielä korostettua sitä tarkoitusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.