Tälläkin viikolla söin rahkaa
Moikka,
Ja hyvää pääisäistä kaikille! Tälläkin viikolla olen syönyt maitorahkaa, joka on tällä hetkellä vakioitunut 3*250g annokseen. Ensimmäinen syödään aamulla hieman ennen kuutta, seuraava heti töihin päästyäni yhdeksän maissa (minulla on muuten aina järjetön nälkä kun pääsen töihin asti riipumatta siitä syönkö tai olenko syömättä salilla treenin jälkeen esim. banaanin) ja kolmas sitten välipalana kolmen aikoihin työpaikalla. Iltarahka on jäänyt pääsääntöisesti pois vaikka toisinaan sekin edelleen toteutuu riippuen siis siitä miten tuo minun kakkosruokailuni aikatauluttuu (syön siis kaksi lämintä ateriaa päivässä).
Ihan vakionahan minulla on rahkan seassa sokeroimatonta mehukeittoa ja kiitos lukijan vinkin, olen kokeillut myös stevia-makeutettuja mehukeittoja. Vaihtoehtoisesti olen satunnaisesti makeuttanut rahkaa myös erilaisin nestemäisin stevioin, joita olen siis tilaillut iHerbistä.
Näiden lisäksi rahkassa vaihtelevat erilaiset pakastemarjat, joskus kuivatut marjat, hedelmät, pähkinät, siemenet ja leseet sekä mysli. Lisäksi tietty satunnaisesti sieltä löytyy sitten vaikka mitä aina mantelitöhnästä kurkunpaloihin. Tässä eräs yleinen esimerkki versioista, jossa on vähän kaikkea.
Jos alkaa kyllästyttämään niin uusimmassa Fit-lehdessä (4/2013) oli aimokasa lukijoiden vinkkaamia ja hyväksi havaittuja sekoituksia kuten omena+kaneli, kiivi+tummasuklaa, macajauhe+muussattu banaani+kaakonibs+kookosmaito. Ja tässä tosiaan vain muutamia (omaan silmään kokeilemisen arvoisiksi) mainittavia vaihtoehtoja. Mikä on sinun paras rahkareseptisi?
Mä tykkään laittaa rahkaan tuoretta ananasta! Purkkiananas taas maistuu ihan kamalalta rahkan seassa, yök 🙁 Toinen hyvä hedelmä rahkan sekaan on appelsiini! Yleensä sekoitan maustamatonta (joskus myös maustettua) jogurttia rahkan sekaan suhteessa puolet ja puolet, silloin siitä tulee ihan jo jälkiruokamaista 🙂 En kyllä koskaan voisi sekoittaa macajauhetta rahkaan, niin vahva maku siitä töhnästä irtoaa että ei kyllä pystyisi syömään sitten koko rahkaa 😀
Appelsiini, täytynee testata..
Suosittelen kuivattuja luumuja sauvasekoittimella sekaan + kardemumma ja kaneli. Vaniljanmakua vaikka vielä sekaan valitsemastaan lähteestä niin voi mitä herkkua! ;)Itselläkin menee vähintään kolme päivässä. Yleensä neljä, koska syön vielä sen iltapalarahkan. 🙂
Oijjjoij, tämä kuulostaa niin hyvältä! Kunhan pääsiäinen on ohi niin ryntään kaupan kuivahedelmäosastolle
Niin herkun näköstä toi rahka!! Namnam <3
Ja on <3
On kyllä erittäin herkullisen näköistä toi rahka-annos 🙂 mä ite vähän petyin siihen stevialla makeutettuun mehukeittoon, maistoin sitä mansikka- limeä ja oli aika laimeeta tai sit oon vaan tottunut aspartaamin makuun 😉 Mun rahkassa on mehukeittoa & soijalesitiinirakeita (tulee ihana koostumus) tai mehukeittoa & vehnäleseitä. Ollut kyllä kieltämättä vähän ”tylsiä” rahka-annoksia (noudatin 10 viikon nettivalmennusta), nyt oon lisännyt oman maun mukaan marjoja lisää ja lisää 🙂 En voinut vastustaa tuoreita mansikoita kaupassa, toivottavasti ovat maukkaita :)Ihanaa pääsiäistä!:)
Pitänee varmaan itsekin tutustua tuohon soijalesitiiniin. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaneekin, en ole koskaan sitä mihinkään käyttänyt..
Oma ehdoton suosikkini on rahkaa, kanelia, omenaa, banaania ja pähkinöitä sekaan. Aika tuhti annos, usein iltapalana 🙂 Kevyempänä versiona rahka ja marjat, vadelma on suosikkini ja aina vähän pähkinöitä. Nyt ovat marjat loppuneet pakkasesta, välillä olen kokeillut vauvojen pilttejäkin rahkan kanssa, mango on parasta.
Mangoa kehutaan kovasti joten täytynee testata – en ainakaan muista että olisin koskaan kokeillut..
Syön keskimäärin yhden rahkan päivässä. Syön puoli purkkia kerralla, yleensä aamupalalla ekan puolikkaan ja töissä iltapäivällä välipalaksi toisen. Mulla ei ole vakiotäytettä, mutta yleensä laitan pakastimesta jotain marjoja ja/tai pilkon jotain tuoretta hedelmää joukkoon. Silloin tällöin pähkinöitä. Mitään makeutusta en kaipaa, hedelmien ja marjojen maut riittää.Mä en suoraan sanottuna ymmärrä noita mehukeittoja. Omasta mielestäni ne maistuu ällöiltä teollisilta litkuilta, joita en vapaaehtoisesti halua syödä. Ja kun vielä ajattelee sitä makeutusaineiden (tai sokerin) määrää jos noita päivittäin vetää… Eikö olisi järkevämpää syödä mehukeiton sijasta enemmän marjoja tai hedelmiä? No, kukin tekee tietysti miten haluaa, mutta itse en tykkää enkä ymmärrä miksi niin moni muuten terveydestään kiinnostunut vetää noita valmiskeittoja… :)Pakko vielä kysyä, että laitatko oikeasti rahkaan kurkunpaloja? Kuulostaa jännältä. 😉
Joo, kurkunpalat ja paprikat kulki eräässä suolaisessa rahkakokeilussa mukana ja yllättävän hyvää tuli sitruunapipprin, ja olisikohan ollut sinapppiakin, kanssa 🙂 Enpä olekaan taas hetkeen syönyt näin, täytynee korjata asia..
Mää olen ehkä vaativa mun rahka-annoksen suhteen, mutta yleensä siihen kuuluu n. 100g rahkaa, maustamatonta jogurttia, mehukeittoa, talkkunamuroja, pari mantelia, kanelia, kardemummaa +näiden lisäksi yleensä n. 50-100g mansikoita, mustikoita, vadelmia, pilttiä, päärynää, ananasta, banaania, vesimelonia.. Vain taivas on rajana 😀 Mutta joka tapauksessa kadehdin niitä, jotka osaavat syödä rahkansa pelkän mehukeiton tai marjojen kanssa.. (Mulla jääkaappi on nimittäin yleensä täynnä epämääräisiä valmiiksi kuorittuja puolikkaita päärynäitä, pilttipurkkeja, rahkapurkkeja..) ja hedelmävadilta löytyy puolikkaita banaaneja sun muuta 😀 heh.. Mutta aina se sörsseli on yhtä hyvää eikä siihen kyllästy<3 Mutta nuo kaneli ja kardemumma on aivan ehdottomia! Suosittelen kokeilemaan 🙂
Mukava postaus muuten taas kaiken kaikkiaan, odottelen sun postauksia aina innolla. Niistä saa joka kerta kyllä jotain uutta tietoa ja usein tulee sellainen olo, että ’tästäpä täytyykn etsiä itsekkin lisätietoa!’ 🙂 Kiitos mahtavasta blogista, hyvää kevättä ja koripallomassun kasvattelua 😉
Kiitos sinulle 🙂
Ja siis kiitos myös vinkistä kaaredemumman ja kanelin kanssa, täytynee kokeilla!
Pitää kyl ite koettaa kesällä sitten syyä rahkaa kaikkien eri lisukkeiden kanssa. Itse siis syön rahkaa yleensä niin et sekotan viikon annoksen blenderissä marjojen kanssa ja syön sitä sitten pitkin viikkoa. Kesällä mulla ei oo blenderiä käytössä ja hillo ja rahkayhdistelmä tulee korvista ulos ni pitää keksiä jokin toinen tapa syyä rahkaa 😛
Kesällä taas itse siirryn varmaan tuohon blenderin käyttöön kun notkun kaiket päivät kotosalla niin voin huristella menemään aivan rauhassa 🙂 kesä ja tuoreet marjat <3
Oho, kylläpä saat syötyä paljon rahkaa päivässä! 😀 Itselleni tuo 250g on tosi paljon, yleensä syön ehkä alle puolet siitä koska rahka on niin kamalan täyttävää 😀 Mössään yleensä sekaan banaania, joskus laitan myös vähän leseitä että saa kuitua – sillon siitä vasta täyttävää tuleekin! Ja laitan yleensä sauvasekottimella sekaisin. Marjat on myös ihania rahkassa, samoin ananas ja muut hedelmät, niistä saa makeuttakin rahkaan. Käytän myös esim tyrni- ja karpalojauhetta, jota riittää teelusikallinen. (http://www.viidakkotohtori.fi/karpalojauhe-p-835.html) Täytyypä kokeilla mehukeittoja ja tuota steviaa, sitä en olekaan vielä maistanut 🙂
Noista jauheista mainitsikin joku joskus kauan sitten- täytynee taas lisätä ne muistilistaan ja kokeiluun. Kiitos 🙂
Mulla on menossa projektina laskee vuoden aikana syödyt rahkat, vuoden 2013 saldo tähän mennessä on 141. Tällä hetkellä menee mustikalla, mehukeitot on vähän kyllästyttäneet jo. Marjat ja hedelmät on parhaita!
😀
Meilläkin syödään rahkaa! Tämänhetkinen lempparini on rahkaa + Skyriä suhteessa 1:1 ja sitten jotain pakastemarjoja/mehukeittoa. <3http://makuhermoromahdus.blogspot.fi/
Kävikin eilen tuuri kun sain pakkaseen marjatäydennystä appivanhempien kyläilyn myötä 🙂 Ehkä tässä sittenkin pärjää kesään saakka..
Oma lemppari on purkki rahkaa, vaniljan makuista heraa pari rkl, rasvatonta vanilja jugurttia pari rkl, tummaa soijarouhetta pari rkl mangopiltti sotkettuna mössöksi.Joskus laitan vielä raejuustoa sekaan. Rahka ja raejuuston sopii yllättävän hyvin yhteen! mmm tuli nälkä <3
🙂 raejuuston jätän itse suosiolla pois (en vain voi sietää raejuuston ja rahkan sekoitusta) mutta muutoin kuulostaa hyvinkin herkulta, varsinkin kun kohta täällä taas on tarjolla tuota pilttisosetta muutenkin niin viimeistään silloin siirtynen niiden käyttöön. Mangoa joku muukin kehui, täytynee kokeilla sitä ensimmäisenä 🙂
Syön rahkaa yleensä mehukeiton kanssa. Haluan välttää makeutusaineita, joten syön sokerillisia versioita. Hienoa olisi, jos rahkaa pystyisi syömään sellaisenaan mutta itse inhoan rahkan makua 😀 Välillä syön rahkaa myös piltin + hedelmien kanssa.
😀 Taannoin vetelin purkin rahkaa sellaisenaan kun ei ollut mitään, mitä siihen sotkea.. Kyllä sen jälkeen taas kaikki yhdistelmät olivat mitä mainioimpia 😀
Kiitos kaikille yhteisesti vinkeistä, olette ihan mahtavia!
Aikas paljonhan noista rahkoista tulee protskua, jos kolmekin syöt päivässä. Nopean laskun mukaan 90g prode.. huhhuh! 😀
Sopivasti sanoisin, jää tilaa vielä muillekin proteiininlähteille 😀