Hae
My Project Is Me

Aasialainen pyttipannu aka Paras kanawokki

Moi,

Tiesittekö että tänään juhlitaan kiinalaista uutta vuotta? Sen kunniaksi jaan valmistamani kanawokin ohjeen, jonka tarina kuuluu jotakuinkin näin: Olipa kerran nainen, joka sai yllätysvieraita ja hyvien tapojen mukaisesti tarjosi heille ruokaa. Valitettavasti jääkaappi ammotti tyhjyyttään muutamia perusraaka-aineita lukuun ottamatta. Mutta nainen ei lannistunut vaan teki sen mitä pystyi ja lopunviimein vieraat olivat niin otettuja mausta että pyysivät reseptiä. Ja näiltä vierailta minäkin olen reseptini saanut.

IMG_2841

Resepti ei sovi pilkuntarkkaan ohjeita noudattavalle sillä sellaisia ei ole lukuun ottamatta muutamaa poikkeusta. Oletteko valmiit seuraavaan somehittiin (tai mahdolliseen sellaiseen)? Annoksia syntyy 4-5

 Aasialainen pyttipannu

Broilerin filesuikaleita (400g)

reilusti hyvää oliiviöljyä

suolaa

pippuria

salottisipulia

valkosipulia

(murskattuja) cashewpähkinöitä (pieni Pirkan pussi)

2 limeä

hunajaa

soijaa

nippu tuoretta korianterina silputtuna

täysjyvänuudeleita (Blue dragon tuubi)

(chiliä)

 

Kiehauta nuudelit (noin 2/3 pakettia) vedessä 5min, valuta ja aseta sivuun. Ruskista broilerin fileet pannulla ja lisää joukkoon sipulit sekä reilusti öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista pehmentyneen seoksen päälle mehut limeistä sekä hunajaa ja soijaa. Lisää joukkoon nuudelit, cashewpähkinät sekä silputtu korianteri ja sekoita. Omasta mielestäni maku oli parempi seuraavana päivänä.

IMG_2835

IMG_2837

Ja koska kasvisten määrä aterialla jäisi muuten vähäiseksi, on tarjolla tietysti reilu kasa salaattia. Ja on pakko vielä todeta että ne kuivatut/paahdetut rasvasipulit maistuivat tämän wokin päällä erityisen hyviltä.

IMG_2838

IMG_2839

2 kommenttia

 1. tais kirjoitti:

  Hyvännäköinen nopea ruoka.

  Oisin kysynyt sulta, että mitä on ajatukset siitä fitfarmin ohjelmasta nyt jälkikäteen? Seurasin syksyllä, että noudatit sitä orjallisesti ja sait aikaan tuloksia. Harkitsen nyt nettivalmennusta, mutta mietin, että voikohan sillä saada pysyvää tulosta aikaan? Ei se kauheesti tietenkään maksa, mutta rahat on niin tiukilla, että ei haluais heittää tuotakaan summaa hukkaan.

  • jennie kirjoitti:

   Moi,
   Sori kun on kestänyt vastata mutta näin jälkikäteenkin ajateltuna olen tyytyväinen fitfarmin nettivalmennuspakettiin ja voin sitä suositella. Valmennushan elää ajan hengessä ja esimerkiksi meillä hiilareita oli enemmän kuin jossain aiemmassa valmennuksessa. Ruokavaliot olivat riittävän monipuoliset kymmenelle viikolle ja tarjoavat melko perusjuttuja. Parasta koko hommassa oli minusta olivat treenit sekä ryhmän tuki. Vaikka kaikenlaisia dieettiryhmiä on olemassa niin se että se porukka teki sun kanssa juuri sitä samaa, noudatti samaa ruokavaliota ja samoja treenejä antoi tavattoman ison vertaistuen. Ilman sitä, en varmaan kymmenen viikon orjallista noudattamistani olisi saanut aikaan.

   Toisille valmennus tarjosi selvästi enemmän kuin minulle. Se avasi silmät sille miten järkevä ruokavalio koostetaan ja moni kiitteli sitä että miten paljon saa syödä. Itselle annokset taas olivat liian pienentuntuisia ja mietin monesti sitä että olenko vain näin vinksallaan annoskokojen kanssa. en onneksi ollut ainoa joka ”kärsi” nälästä ja ajattelin että kyllä sen 10 viikkoa jaksaa vaikka päällään seisten. Eikä se oikeastaan ollut kuitenkaan edes vaikeaa ja siihen nälkäänkin tottui.

   Ajattelin että vetäisen yksikseni BC:n uudestaan läpi mutta josatin syystä en ole saanut siihen samanlaista draivia. Osittain ehkä johtuu siitä että treenikuviot eivät ole enää uusia ja se ryhmänpaine puuttuu. En usko siis että rahat menisivät hukkaaan ja jos fitfarmin ruokavalioideologia on millään tavalla tuttu, niin varmasti sekään ei aiheuta suunnattomia ongelmia.

   Kysymys ehkä olisikin minusta paikallaan sen suhteen että tarvitsetko jonkun ”valvomaan” tekemisiäsi vai pystytkö siihen itsenäisesti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.