Hae
My Project Is Me

Kuinka nopeasti hankittu lihasmassa katoaa?

Heti alkuun tuotan pettymyksen kertomalla, etten aio suoranaisesti vastat otsikon kysymykseen. Ajatus on sen sijaan pyörinyt omassa päässäni sillä yläkropan lihasmassasta on viimeisen puolen vuoden aikana kadonnut iso osa. Toukokuussa minulla alkoivat yllättävät rannekivut, jotka ovat estäneet lähes kaiken mahdollisuuden treenata ylävartaloa. Useampaan otteeseen lääkärillä käyneenä diagnoosi on ollut jännetuppitulehdus jota on koitettu hoitaa niin tuen, levon kuin tulehduskipulääkkeiden avulla. Ongelma on edelleen olemassa ja estää pahimmillaan kaiken treenin jossa rannetta joudutaan taittamaan (esim. punnerrukset) tai jossa tarvitaan nyrkkiin puristusvoimaa jota ei voida korvata apinaotteella.

apinaote

apinaote eli peukalo muiden sormien kanssa samalla puolella

myötäote

Kun yläkroppaa ei juurikaan ole tullut treenattua, on lihasmassastakin kadonnut iso osa. Tämän huomaa hyvin niinä kertoina kun treeniä lähtee tekemään ja käytettävät painot ovat lähes samat kuin kolme vuotta sitten hurahdettuani salitreenien pariin ensimmäistä kertaa. Typerältähän se tuntuu mutta minkäs teet; Suunta on kuitenkin tästä vain ylöspäin ja ehkä jossain vaiheessa rannekin saadaan vielä sellaiseen kuntoon että kehitystä tulee tapahtumaan.

IMG_7498

IMG_7502

Sama paikka muutama kuukausi takaperin

Sama paikka muutama kuukausi takaperin

Yksi kommentti

  1. Heli kirjoitti:

    Hei, kävin itse juuri kehonkoostumusmittauksessa ja kauhukseni huomasin oikean käden lihasten hävinneen parissa kuukaudessa niin, että vasemmassa kädessä on jopa enemmän lihasta. Osasyynä tähän on välilevynpullistuman leikkaus ja sen seurauksena normaalien treenien puuttuminen, mutta nyt lisäksi oikea käsi on ollut ”vaivainen”, jonkinlaista hermokanava-oireyhtymää epäiltiin. Kysyisinkin, oletko huomannut kehonkoostumusmittauksissa käden lihasten surkastumista mitattavasti, niin että hallitsevasta kädestä olisi lähtenyt lihasgrammoja tuon takia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.