Hae
My Project Is Me

Proteiinipatukat testissä

Moikka,

Kaupan hyllyiltähän löytää nykyään jos jonkinmoista proteiinipatukkaa ja minäpä päätin tehdä pienimuotoisen makutestin. Ostin kaikenkaikkiaan yhdeksän erilaista tuotetta ja lähinnä keskityin niiden makuun ja rakenteeseen sekä tietysti energiasisältöön.

Proteiinipatukat ovat mielestäni oiva vaihtoehto pieneen makeannälkään ja itselläni juuri tuo herkuttelu on niiden suurin käyttötarkoitus. Patukka on kohtuullinen vaihtoehto myös kiireessä välipalaksi mutta todellisuudessa suosittelen tähän mieluummin ateriankorviketta lähtökohtaisesti niiden suuremman kokonsa vuoksi. Proteiinipatukoiden ravinnollinen koostumus saattaa vaihdella ja suosittelenkin tutkimaan pakkausselosteet ennen ostopäätöstä.

Tähän testiin valitsin ehkä niitä kaikkein yleisimpiä merkkejä, joita löytyy lähes joka kaupasta. Testin ulkopuolelle jätin viralliset ateriankorvikkeet sekä eri valmistajien vhh-patukat. Näistä voisi kehittää joskus jotain omaa testiään. Nämä olivat mukana testissä:

Easy Body Protein Vanilla Flavour

Pakkaus itsessään on tylsän näköinen ja tuo väistämättä mieleeni Painonvartijat-tyyppisen ajatusmaailman. Patukka on pehmeä ja koko käteensopiva. Maku tuotteessa on keinotekoinen ja ihan supermakea sekä hieman jauhoinen. Jauhoisuus on yllättävää koska proteiinipitoisuus on testin pienin. Tuote tarttuu syödessä hampaisiin.

                                  Ravintosisältö/100g                              Ravintosisältö/35g (patukka)
Kcal                            387,9                                                     135,8
Proteiini                      29,8                                                      10,4                                                      
HH                              36,8                                                      12,9
Rasva                          12,1                                                      4,2

Gainomax Protein Bar Toffee Flavour

Pakkaus on sievä ja simppeli. Myös sisältö jatkaa samaa linjaa ja patukka on kaunis ja sopivan kiinteä (ei hajoa kassissa). Patukka on kooltaan melko iso  ja kerralla syötäväksi annoskoko on liian iso. Maku on tunkkainen ja hieman karvas. Toffeen makua ei ole.

                                  Ravintosisältö/100g                              Ravintosisältö/60g (patukka)
Kcal                             380                                                       230
Proteiini                      33                                                         20                 
HH                              36                                                         22
Rasva                          11                                                         6,7

Maxim XL Protein Bar Peanut Flavour

Pakkaus on ulkoisesti ihan kohtalainen. Itse patukka on suuri ja muistuttaa paljon ateriankorviketta. Kerta-annokseksi tämä on mielestäni liian suuri ellei korvaa kokonaista välipalaa. Tuote on sopivan kiinteä. Makua tuotteessa ei käytännössä ole ja koko patukka on kaikenkaiineen mitäänsanomaton. Olen aiemmin maistanut saman tuoteperheen suklaan (vai karamellin) makuista versiota ja se oli tämän tavoin mitäänsanomaton kokeilu.

                                 Ravintosisältö/100g                           Ravintosisältö/82g (patukka)
Kcal                            408                                                   334
Proteiini                     30,8                                                  25,2
HH                             41,8                                                  34,3
Rasva                        12,9                                                   10,6

Fast Profix Banana

Pakkaus muistuttaa hieman mitä tahansa suklaapatukkaa. Koko on kapea ja pitkä, kuin Twixissä. Koostumus on sopivan kiinteä ja suklaakuorrute ihanan paksu. Maultaan tuote muistuttaa banaanivaahtokarkkeja ja on muutoinkin ihanan karkkimainen. Banaaninmaku on voimakas. Olen aiemmin syönyt saman tuoteperheen muita versiota ja kokemukset ovat maun puolesta olleet aina positiiviset.

                                  Ravintosisältö/100g                          Ravintosisältö/35g (patukka)
Kcal                            400                                                   140
Proteiini                      30                                                    11
HH                              41                                                    14
Rasva                          12                                                      4

Fast Dietmix Caramel

Pakkaus selvästi naisille suunnattu väriensä puolesta. Koko on sopivan pieni vaikkakin melkoisen ohut. Tuotteen suklaakuorrute on liian ohut ja tuote hajoaa helposti, muistuttaa kesäkuumalla sulanutta suklaata. Melko makea, hieman kookosmainen tuote. Heppoisen rakenteensa vuoksi ei kuitenkaan pysy menossa mukana kovinkaan hyvin.

                                 Ravintosisältö/100g                           Ravintosisältö/35g (patukka)
Kcal                           380                                                    130
Proteiini                     26                                                     9,1
HH                             47                                                     16
Rasva                        10                                                      3,5

Fast Sports Protein Strawberry

Pakkaus on melko levoton ja muistuttaa urheiluvalmistetta. Koko on sopivan pieni ja paksu vaikka hieman tavanomaista suurempi onkin. Vaikka suoklaakuorrute onkin ohut niin pysyy melko hyvin kasassa. Tuote on kuitenkin yleisolemukseltaan melko pehmeä. Maku muistuttaa hieman mansikkapirtelöä ja on sopivan makea. Tuote jää hieman kiinni hampaisiin.

                                 Ravintosisältö/100g                           Ravintosisältö/50g (patukka)
Kcal                           370                                                    180
Proteiini                     26                                                     13
HH                             49                                                     25
Rasva                         8                                                        4

Leader Protein Delight Crispy Caramel

Pakkaus muistuttaa värimaailmaltaan hieman suklaapatukkaa. Koko tuotteella on sopivan pieni ja koostumus hyvä. Vaikka suklaakuorrutus ei järin paksu olekaan niin tuote pysyy hyvin kasassa. Maku on hyvä ja sopivan makea. Koostumus tuotteessa on hyvä, sopivan pehmeä ja maku on hyvä ja muistuttaa aidosti suklaata ja karamellia.

                                Ravintosisältö/100g                           Ravintosisältö/35g (patukka)
Kcal                          399                                                     139                       
Proteiini                    34,9                                                   12,2
HH                            41                                                      14,3
Rasva                       11,6                                                    4

Leader Protein Delight Mint Chocolate

Pakkaus ulkoisesti hiemean levoton. Koko tuotteella on sopivan pieni ja koostumus kiinteä, ehkä hieman kova. Maultaan tuote muistuttaa hieman After eightiä. Päinvastoin kuin proteiinipatukat yleensä niin tämä ei ole vaahtomainen vaan melko karkea ja jauhoinen. Tämän jälkeen suuhun jää kuiva, hieman janoinen olo. Testin ainoa tuote jossa proteiinia on enemmän kuin hiilihydraatteja.

                               Ravintosisältö/100g                             Ravintosisältö/35g (patukka)
Kcal                         372                                                      130
Proteiini                   39                                                       14
HH                           34                                                       12
Rasva                       11                                                        4                   

Leader Giddy Up Chocolate, Banana, Nutmix&Caramel

Pakkaus on ulkoisesti hieman suklaapatukkaa muistuttava. Koko on sopivan pieni vaikka hieman tavanomaista suurempi onkin. Koostumus on kiinteä, ehkä hivenen liikaakin. Tuote on suurrimmaksi osaksi melko mauton lukuunottamatta muutamia makusattumia. Muistuttaa koostumukseltaan ateriankorvikepatukoita. Hieman jauhoinen tuote.

                               Ravintosisältö/100g                             Ravintosisältö/50g (patukka)
Kcal                         380                                                      190
Proteiini                   36                                                       18
HH                           36                                                       18
Rasva                       12                                                        6

Kolmen kärki on mielestäni Leaderin Protein Delight Crispy Caramel, Fastin Profix Banana sekä Fastin Sports Protein niin makunsa kuin koostumuksensa ja osittain myös ravintoarvojensa vuoksi. Mitä ravintojakaumista jäi päällimmisenä mieleen niin Leaderin tuotteet sisältävät lähtökohtaisesti kilpailijoitansa enemmän proteiinia suhteessa hiilihydraatteihin ja rasvoihin. Loppujen lopuksi tuotteet ovat kalorimäärältään melko samanarvoisia eikä esimerkiksi fastin dietmix ole nimestään huolimatta kilpailijoitaan erityisesti kevyempi.

14 kommenttia

 1. Superdieetti kirjoitti:

  Hei, löysin juuri blogisi ja alan seuraamaan mielenkiintoisia juttujasi:)Ihan loistava protskupatukka-arviointi. Oma suosikkini on Dietmix:P Niin totta noiden joidenkin patukoiden jauhoisuus. Ihan järkyttävää rahantuhlausta, jos sellaisen erehtyy ostamaan:D

  • jennie kirjoitti:

   Tervetuloa seurailemaan 🙂 Tuo dietmix jäi heppoisen rakenteensa vuoksi top3:n ulkopuolelle mutta muutoin oli tosiaan myös mielestäni ihan mainio tuote.

 2. Anonymous kirjoitti:

  Moi, kattava testi vaikka yksi asia joka mun näkökantilta jäi uupumaan on, että olisin halunnut tietää millä patukat on makeutettu. Kaikki kai kuitenkin jollain keinotekoisilla makeuttajilla olettaisin? Ps. Paras proteiinipatukka, jota olen ikinä syönyt on tämä: http://www.wellneteus.fi/epages/GPL.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/22072008-84475/Products/%22ISS%20Oh%20yeah%20bar%2085g%22Kuvakin vastaa oikeasti sisältöä ;).

  • jennie kirjoitti:

   En tosiaan huomannut kiinnitää noihin makeuttajiin huomiota mutta olettaisin että keinotekoisia aineita ovat suurimmaksi osaksi. Osassa ilmoitettiin kyllä myös ihan oikeiden sokerien määrä mutta missään ei suoranaisesti mainostettu makeuttajan alkuperää.

 3. amma kirjoitti:

  Tuo GiddyUp patukka oli pettymys myös banaani-toffeena, mutta se mansikka-vadelmapatukka oli tooosi hyvää, ja siinä oli päällä vielä valkosuklaata, perinteisen suklaan sijaan.cSuosittelen! Mutta GiddyUpin kääreitä on kritisoitava, hieman harhaanjohtavia nuo kuvat.. Lisäks Protein Delightin semmonen joku mansikkapatukka toimii paljon noita suklaisia sisariaan paremmin 🙂 Itse en oo hirmuinen suklaanystävä, niin pitää aina miettiä että minkäs patukan sitä ostaa – vaikka kunnon makeennälässä menee mikä vaan 😀

  • jennie kirjoitti:

   Tuo mansikka-vadelma kuulostaa todella herkulliselta. Jahka nuo testistä ylijääneet puolikkaat katoavat tuolta kaapista niin täytynee sitä oikein kokeilla.

 4. Kati kirjoitti:

  Mun ehdoton suosikki on Leaderin Protein Delight patukka vadelma-jugurtti. NAM! Ja nimenomaan pahimpaan makeannälkään :)Tykkään ihan hurjasti sun blogista. Löysin tämän ihanuuden parisen kuukautta sitten ja melkein siltä istumalta kahlasin koko blogin läpi. Kiva kun teit postauksen noista liikkeistä joita teet salilla. Itsellä kun tuon sali vähän vielä hakusessa. En oikein osaa päättää, että oottaakko nimen omaan erilliset käsi- ja jalkapäivät vai pörrätä kaikkea mahdollista kerralla…mutta sain hurjasti lisäinspiraatiota tuosta sun salipostauksesta. Jatka samaan malliin 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiva kun tykkäät blogista 🙂 Tuohon salihommaan täytyy vielä sanoa että olenhan aika ummikko itsekin ja puhun omasta puolesatni vasta kuukauden treenikokemuksella.. Se että kannattaako saliohjelma jakaa erillisiin treenikertoihin niin riippuu varmaan aikapitkälti tavoitteista ja treenimääristä. Jos käy vain muutaman kerran viikossa niin kerralla voinee ihan hyvin treenata koko kropan. Jos taas selkeästi useammin niin jotta saadaan lihaksen kehitykselle välttämätöntä lepoa niin ohjelma on pakko jakaa osiin.

 5. Rimma kirjoitti:

  Nuo Fastin Dietmix ja Sports Protein on itseasiassa ihan sama patukka, kun vertaa vaikkapa molempien mintun makuisten versioiden ravintoarvoja. On vaan taidettu naisille tosiaan tehdä tuo pienempi (: Se minttu on itseasiassa mun suosikki maun puolesta!Mielettömän kiva blogi Sinulla ja upeita tuloksia olet saanut aikaiseksi! Mahtavaa (: Uusi lukija siis ilmoittautuu!http://fiilistelijanpilvilinnoja.blogspot.com/

  • jennie kirjoitti:

   No ilmankos ne olivat koostumuksellisesti niin samanoloisia 🙂 Tervetuloa vain mukaan seurailemaan missä mennään ja mitä tavoitellaan. Pakko todeta tässä vaiheessa että tavoitellaan vaikka sinunkaltaisia käsiä, sen verta upeilta näyttivät!

  • Rimma kirjoitti:

   Voi kiitos ja punastus! Itsestähän ne on tietysti vähän narut ja lisää lihasta pitäisi saada.. Mutta niin kai se on, ettei sitä koskaan ole ihan tyytyväinen. Aina tuntuu olevan jotain petrattavaa! (: Tai matkan varrella tavoitteet kasvaa, ehkä paremminkin niin (: Kiva kun kävit vierailulla blogissani (:

 6. Trina kirjoitti:

  Mahtava postaus! Tästä oli suuri apu, kun olin juuri pohtinut et mitä hankkisin seuraavaksi. Kiitos, ihanaa maanantaita! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.