Hae
My Project Is Me

Mitä minä olinkaan tekemässä

Moikka,

En oikein tiedä miten tekstini tänään aloittaisin sillä aihe on jostain syystä tavattoman vaikea, vaikka sen pitäisi olla hyvin helppo. Kyse on nimittäin tästä blogista ja ehkä bloggaamisesta yleensäkin sekä kirjoittajasta blogin takana (siis minusta). Minua on jo jonkinaikaa harmittanut että aihealueet ovat olleet hyvin paljon kaikkea muuta, kuin minkä vuoksi olen alunperin blogia alkanut pitämään. Tai no ihan alkujaaan blogi oli lähtökohatisesti vain minun päiväkirjani, oma matkani eteenpäin uusien elämäntapojen opiskelussa ja (raskaus)kilojen pudottamisessa. Paikka jossa jaoin omia ajatuksiani, oppejani ja mielipiteitäni mitä tähän projektiin tuli. Saavutin paljon ja matkani ajatuksineen kiinnosti yhä useampaa ja aloin kirjoittaa asioista suuremmalla itsevarmuudella ja isommalle yleisölle. Elin blogini huippukautta, tai näin ainakin ajattelen nyt. Ja tämä ajatus on aina aika-ajoin harmittanut itseäni suunnattomasti. Pelkään että “parhaat-aikani” ovat jo takanapäin samalla kuitenkin toivoen ja uskoen (tai ainakin uskotellen) ettei näin ole.
kuva 1(54)

Blogi harvoin on totuus bloggaajan koko elämästä tai kaikesta siitä mitä tapahtuu mutta ainakin omalla kohdallani se heijastelee elämäntilannetta melko vahvasti. Onhan se toki luontevaa ja ymmärrettävää että tekstejä tulee asioista, jotka sillä hetkellä erityisesti kiinnostavat tai ovat “pinnalla”. Itse myönnän että olen viimeisen kahden viikon aikana “unohtanut” dieetata. Heräsin vasta yksi päivä tässä siihen todellisuuteen että hetkinen, pitikö minun tehdä jotain tuolle vatsamakkaralleni 😀 Vaikka päiviini kuuluu paljon rutiininomaisia hyviä valintoja niin tämän loma-modeni aikana sinne on mahtunut myös paljon paheita. Minusta on ollut ihanaa vain maistella, ja kirjoitella, jäätelöstä. Se on minulle erikoista kun taas salilla käyminen on tylsää ja tavallista. Tämä ei siis tarkoita tosiaan sitä etten olisi siellä salilla käynyt, olen minä – koska se vain on yksi niistä opituista hyvistä tavoista.
kuva 2(54)

Uskon ja tosiaan toivon että pian alkava uudenlainen arki työpäivineen palauttaa minut taas takaisin “oikeaan elämään” eli takaisin treeni- ja ruokavinkkeihin. Lisäksi päästään (nimenomaan päästään, ei vain mahdollisesti) seuraamaan niitä muutoksiakin kun aloitan Fitfarmin nettivalmennuksessa. Niin, olen siis päättänyt aloittaa siinä eli kyllä jotain pitäisi alkusyksystä tapahtua tässäkin kropassa. Niihin syihin ja ajatuksiin että miksi nyt, tulen palaamaan vielä myöhemmin yksityiskohtaisemmin mutta lyhyesti koen että ajoitus on vain oikea.

Tulevatko tekstini sitten jatkossa olemaan vain tiukkaa asiaa ja etenemisiä niin tuskinpa mutta niitä asioita tullaan varmasti käsittelemään nykyhetkeä enemmän. Treenaamiseen tulee muutosten myötä taas tavoitetta ja kiinnostusta aivan kuten ruokavalioonkin ja sitä myötä se varmasti siis siirtyy myös blogiin. Siihen saakka saatte vielä kestää (tai enhän minä tiedä vaikka niitä olisi mukavakin lukea) näitä enemmän lifestyle-blogin tyyppisiä juttujani. Ja omaa surullista mieltäni aihekeskiön kadotuksesta on lohduttanut kun minulle sanottiin että eihän kukaan voi aina vain edetä ja edistyä. Jossain vaiheessa jokaiselle tulee taantuma tai tasanne, joka kestää oman aikansa muttei se tarkoita sitä että se olisi kaiken loppu. Eikä kukaan kuulemma oleta että minun elämäni pyörisi vain ja ainoastaan treenin ja ruokavalion ympärillä.

Kuvaa katsoeassa ei todellakaan ole vain treenit mielessä ;)

Kuvaa katsoeassa ei todellakaan ole vain treenit mielessä 😉

En tiedä pysyikö kukaan minun lisäkseni mukana tässä ajatuksenjuoksussa, jonka lopputulos ei oikeastaan edes johtanut mihinkään.  Ei kait tämä ole kuin pitkä selitykseni sille miksi blogini on ollut viimeaikoina vähän tällainen. Mitä te lukijat olette mieltä, onko treeni ja dieettijuttujen vähäisyys häirinnyt teitä? Tai oletteko edes kiinnittäneet asiaan mitään huomiota?

14 kommenttia

 1. Suvi Lindeman kirjoitti:

  Tämä on just hyvä näin! 🙂

 2. Kati kirjoitti:

  Mä olen ihan koukussa sun blogiin. Ja joka päivä käynkin lukemassa josko olet jotain kirjoittanut. Minusta on kiva lukea treeneistäsi, uusien lajien kokeiluista, ruokavaliosta ja -kokeiluista, pukeutumisesta kuten lapsiperheen arkeen liittyvistä haasteista ja nämä siis vain näin muutamat mainitakseni. Tykkään blogistasi myös koska tunnut ”normaalilta” , sellaiselta henkilöltä johon voin lukijana samaistua.
  Ehdottomasti siis ykkös blogi mielestäni!
  Jatka samaan malliin, minä ainakin pysyn matkaasa mukana!

  • Jenni kirjoitti:

   Heippa! Ei ole häirinnyt yhtään. 🙂 En ole edes huomannut. Tykkään lukea blogeja, joissa kerrotaan bloggaajan muustakin elämästä; päivät ja viikot ovat paljon muutakin kuin treeniä ja ruokavaliota. Enemmän häiritsee blogit, jotka on tiukasti rajattu yhteen aiheeseen, ei tunnu todelliselta. Eikä tule itselle niin huono omatunto, kun ei koko ajan jaksa intoilla treenistä; välillä elämässä on mielenkiintoisempiakin asioita ja ”lomakausia”. Kiitos parhaasta blogista!!

   • jennie kirjoitti:

    Oi ihana Jenni, kiitos itsellesi kun käyt lukemassa ja ylistämässä! Luulen että se on jokaisen vanhemman linjan bloggaajan ”tuomio” jakaa myös omaa elämäänsä ellei sitten halua pitää vain treeni- tai ruokapäiväkirjaa. Noh, kohta kuitenkin lomat on loppu ja arki koittaa ja senmyötä varmasti jonkinasteinen ”ruotuun” palaaminen.

  • jennie kirjoitti:

   Voi että, Ihana kuulla!Olen itseasiassa ehkä liiankin tavis mutta ehkä se on näinä päivinä vain ihan hyvä juttu 😉

 3. Pilvi kirjoitti:

  En ole juurikaan huomannut… pitkäaikaisena lukijana voin kertoa, että tykkään erityisesti blogisi päiväkirjamaisuudesta ja niin kauan kun se säilyy niin kaikki aiheet menee:)

  • jennie kirjoitti:

   Oi ihana kuulla, kiitos. Taitaa siis olla vain omassa päässä siis tämä pelko siitä että ollaan kesytty melkoisille sivuraiteille kaiken kanssa.

 4. Monna kirjoitti:

  Ehdottomasti hyvä juuri näin! <3 Pelkkä treeni- ja ruokapostailu ei oo yhtään niin kivaa luettavaa kuin se, että kertoo vähän myös omasta elämästä. Pienen kurkistuksen just sun omaan arkeen. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Arvaa Monna, olet kyllä ihan huippu kun ehdit käydä kommentoimassa meitä muitakin bloggaajia. Omalla kohalla myös tässä olisi se ryhdistäytymisen paikka 😉

 5. Eikku kirjoitti:

  Ei haittaa minuakaan, täällä on kivan vaihtelevasti juttuja eri aiheista :).

  • jennie kirjoitti:

   jes, kiitos 🙂 Mutta yritän silti vähän ryhdistäytyä noissa treeni- ja ruokavaliopuolen jutuissa..

 6. -E- kirjoitti:

  Ei haittaa minuakaan. Olen itsekin ollut viimeiset 2vk lomalla ja lomatunnelmissa sisältäen munkkikahveja torilla ja jäätelöä monessa välissä, lettuja mansikoilla ja kermavaahdolla ja ties mitä 🙂 Mutta myös täällä ihan tietoisesti. Tätä huvia jatkuu itsellä vielä toiset 2viikkoa ja sitten ryhdistäydyn jos tarpeen on. Nyt tulee kyllä liikuttuakin aamusta iltaan joten siinä sulaa myös muutamat munkit ja jäätelöt, näillä keleillä kun vain on pakko olla pihalla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.