Hae
My Project Is Me

Painonhallinta on helpointa kylläisenä

Kun ensimmäistä kertaa kuulin jonkun sanovan että painonhallinta on helpointa kylläisenä, jotain naksahti mielessäni oikeaan asentoon. Ajattelepa vaikka itsekin, kuinka vatsa oikeasti kylläisenä ei enää edes tee mieli sitä kaapissa olevaa suklaapatukkaa tai karkkipussia. Kun taas nälkäisenä, sen olisi mielellään vedellyt jo parempiin suihin siinä ruoan lämpenemistä odotellessa.

Tässä välissä pieni muistutus siitä että en demonisoi herkuttelua. Sille on ehdottomasti aikansa ja paikkansa ja joskus on mukava herkutella ihan ilman sen parempaa syytäkään. Jos kuitenkin painoaan haluaa pudottaa, on omia herkuttelutottumuksia mahdollisesti tarpeen katsoa uusiksi. Sen ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa totaalikieltäytymistä enkä sellaiseen halua ketään kannustaa. Tasapainoiseen, myös laihduttavaan, ruokavalioon ja ruokasuhteeseen sopii kaikki kohtuudella – myös herkut.

Lisää aiheesta: Rento ruokasuhde – pysyvän painonhallinnan salaisuus

Kun syö riittävästi, ei tule liian nälkä

Palatakseni kuitenkin alkuperäiseen aiheeseen eli siihen väittämään että painonhallinta on helpointa kylläisenä niin tulee uskaltaa syödä riittävästi. Ja riittävästi nimenomaan oikeaa ruokaa, myös silloin kun painoaan haluaa pudottaa.  Se mikä on kullekin riittävästi, on toki yksilöllistä ja riippuu monestakin tekijästä mutta jos jonkin vinkin annan niin ainakaan aterioinnin jälkeen ei pitäisi jäädä nälkä. Ei toki tarvitse syödä ähkyynkään saakka mutta jos aterioinnin päätyttyä menee vain vartin verran kun jo kaipailee ruokaa, tuli ehkä syötyä liian vähän tai liian ravintoköyhästi.

Jos tässä lopussa kirjoitan vielä esimerkkejä todellisesta elämästä eli itsestäni niin huomaan heti himoitsevani herkkuja jos oikeaa ruokaa on tullut syötyä liian vähän. Yksi klassinen esimerkki mihin edelleen toisinaan myönnän sortuvani, on välipalan välistä jättäminen syystä tai toisesta. Jos en jostain syystä ole syönyt välipalaa, niin päästessäni seuraavan kerran kotiin syömään tuntuu usein siltä kuin mikään ei riittäisi. Saatan siinä ruokaa lämmittäessäni jo syödä muutaman ylimääräisen leivän tai jos kukaan ei ole näkemässä niin sen suklaapatukan sieltä kaapista – ellen tietysti ole jo ostanut sitä matkalla kotiin. Jos vain olisin syönyt sen välipalani kuten suunnittelut, ei nälkä olisi ehtinyt yltyä turhan kovaksi ja sitä myöten sitten syömiset millaiseksi sattuu.

Painonhallinta todellakin on helpointa kylläisenä – vai mitä sinä ajattelet?

Kurkkaa myös viisi vinkkiä elämäntapamuutokseen sekä syyt miksi laihtuminen ei ehkä olekaan niin helppoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *