Hae
My Project Is Me

Onnistunut painonpudotus

Painonpudotushan ei varsinaisesti ole mitään rakettitiedettä ja kaikessa yksinkertaisuudessaan kysymys on siitä että energiaa kuluttaa enemmän kuin sitä saa. Vaikka erilaisia tapoja ja menetelmiä tämän yhtälön toteuttamiseksi on lähes yhtä monta kuin on tarinoita, en usko kenenkään kieltävän ylläolevaa. Sen sijaan, onnistunut painonpudotus on huomattavan paljon monimutkaisempi prosessi kuin energiaa sisään ja ulos. Olen itse tämän blogihistoriani aikana onnistunut sekä pudottamaan painoani että jäänyt lukuisia kertoja yrittämisen tasolle ja luonnollisesti yrittänyt pohtia mitä eroa onnistumistarinoilla on ollut epäonnistumisiin.

onnistunut laihdutus

Ihan ensimmäisenä, aloittamiseen täytyy olla aitoa halua. Aitoa halua ei ole ”no yritän tässä nyt vähän laihduttaa..” – tyyppinen ajattelu. Tuon halun täytyy lähteä puhtaasti itsestä ja täytyy olla varma siitä mitä tulee tekemään. Ja yleensä kun on aitoa, omasta tahdosta tapahtuvaa halua muutokseen, seisoo koko tekojensa takana tavanomaista ylpeämpänä ja varmempana. Se että on ajatellut yrittävänsä vähän laihduttaa, onkin muuttunut sisäisesti aikomuksesi laihduttaa ja niitä oman tavoitteensa mukaisia valintoja tekee usein luonnostaan ihan itsenäisesti. Ja kun tämä sisäinen ajatusmaailma on muuttunut kannustavaksi usko itseensä ja omaan onnistumiseensa on kasvanut vähintään satakertaiseksi, mikä jo itsessään vie kohti maalia.

Toki, jotta edellä mainittu positiivinen kierre pääsee syntymään, on ajankohdan oltava oikea. Elämän on oltava hyvässä balanssissa. Mikään ei oikeasti ole tuskastuttavampaa kuin se, että yrität stressin keskellä saada vielä painonkin putoamaan eikä vaa’an viisari värähdä mihinkään suuntaan. Olen monesti kertonut, kuinka aikanaan vuonna 2011 laihduin huomattavasti enemmän kuin odotinkaan ja vielä suhteellisen helposti. Nyt uskallan paljastaa että olin tuolloin onnellisempi kuin koskaan siihen astisessa elämässäni. Olin saanut syliini esikoiseni ja arki oli alkanut asettua aloilleen kun kropassani alkoi tapahtua muutosta hurjaa vauhtia. Toki, tarkkailin mitä söin ja liikuin paljon mutta kaikkien tätä seuranneiden tilanteiden myötä uskallan jo väittää että osasyy onnistumiselle olivat suotuisat, ylenpalttisen onnelliset, olosuhteet.

IMG_2391-768x1024

 

Ja jos on oikeasti uskominen siihen, että positiivisuus vaikuttaa onnistumiseen näin paljon niin suhtautumalla koko projektiin positiivisella mielellä, saa jo paljon aikaan. Usein, tai oikeastaan aina, onnistunut kroppamuutos tarkoittaa muutoksia omassa päivittäisessä tekemisessä. Ja sanomattakin on selvää että nämä muutokset ovat luopumista jostain; Luopumista jokapäiväisestä suklaapatukasta; Luopumista sohvalla makoilusta treenin sijaan. Mutta kun muutoksiin suhtautuu positiivisesti, on niiden tekeminen huomattavan paljon mukavampaa eikä luopuminen oikeastaan edes tunnu luopumiselta.

Jos siis jollain lailla haluaisin kiteyttää oppimani niin mitä ikinä teetkin niin tee se ylpeänä ja hyvällä tuulella.

IMG_7334-1024x683

8 kommenttia

 1. M kirjoitti:

  Kiitos taas motivoivasta postauksesta 🙂
  Kuinka paljon kehitys kuvien välillä on aikaa? Tiedän, että olet osallistunut myös erilaisiin ohjelmiin, joten onko tuon muutoksen välillä käytetty ihan oma-aloitteista treenaamista ja syömistä vai onko kyseessä ollut joku valmennusohjelma 🙂

  Hauskaa loppukesää!

  • jennie kirjoitti:

   Tämä on se minun suurin ylepydenaiheeni, eli ihan itsenäisesti omin opein toteutettu muutosprojekti bloginalkumetreiltä vuodelta 2011. Aloitus kuva on otettu kesäkuussa ja lopetuskuva joulukuussa.

 2. Tanys kirjoitti:

  Ihana postaus, jotenkin kirjoitustesi perusteella tuntuu että olet ehkä viimeaikoina hieman rentoutunut?

  Kuinka hyvään ajankohtaan postauksesi tulikaan, kärvistelen nimittäin juuri nyt yrittäen pudottaa muutaman kilon. En siis paljoa, mutta älytön nälkä koko päivän, vaikka syötävät ruokamäärät ovat ruhtinaalliset. Onko tämä oikeaa nälkää vai vaan tietoisuutta siitä että maitosuklaa ja minä olemme juuri eronneet? Parisuhteemme on katkolla? Aikeeni pudottaa muutama kilo ei ole vielä muuttunut vakaaksi päätökseksi, mutta olen päättänyt vetää tämän viikon siististi uuden ruokavalion mukaisesti. Joskus uuden ruokavalion muuttaminen on kyllä ollut helpompaakin.

  • jennie kirjoitti:

   Ehkä hieman olen, tiedostamattanikin. Rentouden ei kuitenkaan tarvitse olla synonyympi epäonnistumiselle vaan nimenomaan avustava kumppani sille onnistuneelle matkalle, jota on mukava taittaa. Pakottamalla harvoin saa mitään hyvää (tai ainkaan kestävää) aikaan vaikka toisinaan (kuten suklaan kanssa) pieni totaalistoppi tekee tehtävänsä.

 3. Marika kirjoitti:

  Hieno muutos ja inspiroiva teksti, kivaa luettavaa ja totta. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos, ylpeä olen itsekin tästä muutoksesta vaikka toki juuri nyt oolaan taas lähempänä aloituskuvaa kuin tuota lopputulosta. Olen kuitenkin pystynyt siihen aioemmin, pystyn siihen myös uudestaan.

 4. Helzu kirjoitti:

  Wau, mikä muutos. Hienoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.