Hae
My Project Is Me

Pieni vartaloanalyysi

Moi,

Kiitos kaikille eilisen tekstin ymmärtämisestä – olette ihan huippuja! Aiheesta kuitenkin hieman vielä jatkaakseni mietin että minkä ihmeen takia sitä panostaa nimenomaan vatsalihasten esillesaamiseksi? Minkä ihmeen takia nimenomaan sixpackista on tullut se tavoiteltava timmin vartalon mittari? Kyllä, tiukka keskivartalo toki kertoo kantajansa pienestä rasvaprosentista ja suhteellisen korkeasta lihasprosentista, mutta saman tekee esimerkiksi käsivarsi. Kaikenlisäksi meillä normi-ihmisillä on jokaisella käsivarsi varmasti useammin esillä kuin vatsa.

Henkilökohtaisesti, tavoitteenaani on toki kokonaisvaltaisesti hyväkuntoinen vartalo, johon kauniit käsivarret kuuluvat olennaisena osana. Itse innostuin kiinteistä, lihaksikkaista käsivarsista jo melko varhaisessa vaiheessa viime syksynä katsottuani tv :stä Cameron Diazin tähdittämän Tapahtui Las Vegasissa. Seuraava kuvasarja ei ole koskaan nähnyt päivänvaloa viimeisimmän jäätävän ilmeen vuoksi mutta annetaan sen nyt olla. Vasemman puoleinen kuva on reilu vuoden takainen, ajalta jolloin olin jo jonkun verran laihtunut mutten vielä hoikimmillani. Liikuntamuoto kävely, ei painoharjoittelua. Keskimmäinen kuva on suunnilleen vuoden takainen (marraskuu 2011). Liikuntamuoto kävely sekä pienillä käsipainoilla (1,5-3kg) harjoittelu. Viimeisin viime keväältä. Liikuntamuoto kuntosali ja harjoittelua takana muutama kuukausi.


Hieman vielä toisesta kuvakulmasta samaa asiaa, eli muutosta ajalta silloin ennen – keväällä – viimeaikoina. Kuten jo siis todettu, on kehitys tyssännyt osittain omaan kyvyttömyyteen haastaa itseään tarpeeksi ja osittain varmasti myös siksi että kehitys hidastuu ajan myötä. Jatkossa, kunhan aika on oikea, lupaan haastaa itseni uudelleen ja kehittyä.

 


Uusin haaveeni ja kehitystoivealueeni on selkä. Selkä on jollain lailla elänyt omaa elämäänsä enkä ole siihen varsinaisesti koskaan kiinnittänyt sen tarkempaa huomiota ennen tätä syksyä (2012). Tiedostan hyvin että selkä on itselläni ehkä se heikoin kohta, vaikka saliharjoittelu onkin asiaa parantanut huomattavasti. Selkään lasken muuten myös rinnanympäryksen, joka taas on ollut omalla intressilistalla paremmin esillä. Kuvamateriaalia ei tosiaan ole olemassakaan kuin vain tämä yksi, tämän syksyinen tilanne. Toki selkä näkyy myös bikinikuvissa mutta jätän ne kokonaan pois tästä.Selän ohella alavartalo ei oikeastaan ole koskaan saanut itseltä minkäänlaista erityishuomiota. Olen vartalomalliltani yläkroppapainotteinen, eli jalat ja peppu ovat aina olleet jokseenkin normaalikokoa.Toki yleinen malli, muoto ja ulkonäkö ovat vaihdelleen kehon koostumuksen myötä mutta erityistä huomiota en ole asiaan koskaan uhrannut. Pohkeet minulla on aina olleet eikä niiden eteen ole koskaan tarvinnut taistella. En vieläkään oikeastaan osaa asettaa tavoitteita alavartaloani koskien vaikka ainakait peppu voisi olla pystympi 😀

Tämä teksti oli taas yksi niitä, joissa ei varsinaisesti kait ollut mitään sanomaa. Ei kait aina tarvitsekaan olla.

15 kommenttia

 1. Anna S kirjoitti:

  Hei. Mie olen aivan rakastunut ja koukussa tähän siun blogiin! 🙂 Kirjoitat todella hyvin ja paljon asiaa sekä hyviä mielipiteitä 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Voi kiitos paljon. Joskus on enemmän asiaa ja joskus vähemmän mutta mahtava kuulla että kiinnostavia aiheita on löytynyt.

 2. Miisa kirjoitti:

  Täällä myös yksi blogiisi ihastunut, olen täysin samaa mieltä Annan kanssa :). Iltalehden kautta taisin tänne ensi kerran eksyä, ja omalta osaltaan blogisi on auttanut oman kipinäni syttymisessä liikuntaa kohtaan.

  • jennie kirjoitti:

   Näistä tällaisista tarinoista tulee aina niin hyvä olo ja voittajafiilis ettet uskokaan 🙂 Kiitos!

 3. Erica kirjoitti:

  Sulla on kyllä niin ihanat kädet, ja vatsa ja jalat jajaja… 🙂 Ymmärrän fiiliksen tuosta masusta mistä eilen kirjoitit mutta ei mee montaakaan viikkoa kun se muuttuu ihanaksi kiinteäksi vauvamasuksi 😉 Oot löytänyt jo terveellisen elämäntavan ja oon varma että raskauden jälkeen saat kroppasi pian takaisin entistä parempana! Oot hyvä esikuva meille muille ja ihailen kyllä sun työn tuloksia! Mäkin haluan kiinteän vatsan ja lihaksikkaat kädet!!! 😉

  • jennie kirjoitti:

   No mutta katsopa omaa muutostasi ihan mielettömästi on jo tapahtunut ja sinun asenteella ja elämäntavalla ei voi kuin onnistua! Oot ihan huipputsemppari 🙂

 4. Pia kirjoitti:

  Oot kyllä ollut upeassa kunnossa 🙂 Ei siis sillä ettet olis nytkin 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Mutta ehdottomasti painoarvo mennellä muodolla. Tätrkeintä ehkä tässä on että on itse opppinut ymmärtämään jotain omista tekemisistään ja ehkä virheistään. Ensi kerralla osaan toimia toisin.

 5. Eikku kirjoitti:

  Taisin jo aiemmin takareisiäsi kehua, mutta pakko vielä uudelleen, kun ne on kyllä aivan hemmetin upeat. Sinulla on jotenkin kyllä tosi sopusuhtainen ja jäntevä paketti tuo koko kroppa.

  • jennie kirjoitti:

   Voi kiitos, näihin mahtaviin kehuihin vastailemalla pääsee perjantaihuuma nousemaan eikä pikkujouluja estä edes talvimyrsky.

 6. hanna v kirjoitti:

  herranjööses naisella on aika haba :). toivottavasti ite pääsen kans tohon kuntoon… pitkä matka ja vasta alkanut… painoprojekti2013.blogspot.fi neuvoja saa käydä antaa miten tollasen saa 😉 😀

  • jennie kirjoitti:

   Hauskoja hetkiä (uuden?) harrastuken parissa – niin bloggailun kuin painonpudotusprojektin. Täytyykin yrittää käydä kurkkimassa etenemisiä ja vinkkailemassa jos jotain erityistä tulee mieleen 🙂

 7. C kirjoitti:

  Heippa!Ihan mielenkiinnosta kysyisin tosta ensimmäisestä (vasemman puoleisesta kuvasta), että minkä verran harrastit kävelyä silloin? Siis montako tuntia/pv/vk?Hyvää joulun odotusta! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Moi, jossen ole ihan väärässä on kuva lokakauun alkupuolelta 2011 (ainakin silloi olen samaa kuvasarjaa pstannut ensikertaa). Kävelyä on tuolloin ollut vähintään se 6km/päivä. Täytyisi jostain kaivaa tarkalleen missä välissä aloin ulkoilla säännöllisesti kahdesti päivässä mutta se ehkä oli joskus noihin aikoihin. Hieman tuon jälkeenhän aloitin myös ensimmäisen JM dvd:n kanssa kotona harjoittelemisen. Olikin muuten mielenkiintoista kädä noita vanhoja teksejä läpi – yksi asia mikä ainakin pisti silmään oli ensimmäisten muutaman kuukauden aikana ruokavalion korjaantumattomuus. Vaikka siis liikuinkin (kävelin) ja imetin ei paino silti pudonnut ennen ruokavalionkorjaamista. Jännittävää.Sinullekin mahtavaa joulunaikaa 🙂

 8. Anna kirjoitti:

  Sain sinusta niin suuren inspiraation että! Kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.